Zeynep Mansur, yeni albümü "Yudum Yudum"u müzikseverlerin beğenisine sundu. Dört şarkılık albümde bir Sezen Aksu cover'ı da yer alıyor. Mansur'la "Piyasadaki şarkılardan farklı bir sound'a sahip, çok beğenileceğine inanıyorum" dediği çalışmayı, yeni kitabını ve aşk hayatını konuştuk.

-zeynep-mansur.jpg


* “Yudum Yudum” hayırlı olsun diyelim öncelikle. Son albümden bu yana uzun zaman geçti. Yeni albüm için neden bu kadar beklediniz?

- Teşekkür ederim. Ben, her zaman inandığım işler yaptım. Bu süre zarfında, albüm için birtakım çalışmalarım oldu. Ancak içime sinmediği için yapmadım. Şimdi doğru zamanda doğru kişilerle en güzel işi yaptığıma inandığım için son derece huzurlu ve mutluyum.

* “Yudum Yudum” nasıl bir çalışma oldu?

- “Yudum Yudum”, tam bir yaz şarkısı. Kıpır kıpır, eğlenceli. İlk dinlediğim anda çok etkilenmiştim. Ozan Doğulu’nun muhteşem düzenlemesiyle büyülendim. Umarım, dinleyiciler de aynı şekilde hisseder.

* Albümde Sezen Aksu’nun da bir şarkısına yer vermişsiniz...

- Ben önceki albümlerimde, hiç cover yapmamıştım. Hep “Bir gün cover yaparsam, bu kesinlikle bir Sezen Aksu şarkısı olmalı” derdim. Öyle de oldu. “Gel Günaha Girelim” en sevdiğim Sezen şarkılarından biridir. Erdem Kınay’ın düzenlemesiyle muhteşem bir hâl aldı. Bundan sonraki albüm için, aklımda yine çok güzel bir Sezen şarkısı var.


“ŞİMDİKİ AKLIM OLSA” DİYENLERE

* Çalışmada bir de Aslızen şarkısı var...

- Evet, albümdeki tek slow şarkı. Aslızen ve Burak Saltan imzalı “Küçük Masallar”ın da çok sevileceğine inanıyorum. “Şimdiki aklım olsa” diyen insanlara ithaf ediyorum bu şarkıyı. Ki eminim herkes hayatında bir kez olsun demiştir bu sözü.

* Son dönemde birçok yeni albüm çıktı, nisan ayıyla beraber bu sayı artacak. Bu albümler içinde “Yudum Yudum”u nerede görüyorsunuz?

- Yeni çıkan, çok güzel albümler var. Ama “Yudum Yudum” şu anda piyasada olan şarkılardan çok farklı bir sound’a sahip. Çok beğenileceğine inanıyorum.

* Siz bu aralar kimleri dinliyorsunuz?

- Piston grubunun albümündeki tüm şarkıları beğenerek dinliyorum. Pinhani’nin akustik albümü de çok güzel. Bir de Model grubunun “Dağılmak İstiyorum” şarkısı şu sıralar en beğendiklerim arasında.

* İlk klibi, albümle aynı adı taşıyan şarkıya çektiniz. Ne zaman yayınlanacak?

- Bir hafta içinde. Rengârenk, cıvıl cıvıl bir klip oldu.


5. KİTABIMI YAZIYORUM

* Kıyafetleriniz de dikkat çekici. Kimlerle çalıştınız?

- Albüm fotoğraflarındaki ve klipteki kıyafetlerimi Ezra+Tuba tasarladı. Çok yakın arkadaşlarım. Benim için son derece özenle çok özel tasarımlar hazırladılar.

* Siz daha önce kitap da çıkardınız. Üzerinde çalıştığınız yeni bir kitap var mı?

- Evet, beşinci kitabımı yazıyorum şimdi. Adı “Sonbahar”. Yazı yazmayı çok seviyorum ama şunu da belirtmek istiyorum; ben yazar değilim. Gözlemlerimi ve hayallerimi paylaşmayı seviyorum. Bunu da en iyi yazarak yapabildiğimi düşünüyorum. Ayrıca, yazmanın beni çoğalttığına inanıyorum; tıpkı okumak gibi...

* Sizin bir de ilişkileri anlatacağınızı söylediğiniz “Matruşka Erkekler” kitabınız vardı. O ne durumda?

- Çoktan bitti. Ancak şu an önceliğim “Yudum Yudum” albümümüm. İlerleyen zamanlarda o da çıkacak.

AŞK KİMİ YORAR Kİ?

* Gelelim aşka... Hayatınızda biri var mı?

- Hayır, yok...

* Neden yok?

- Ben biraz mükemmeliyetçi biriyim. Fazla ince eleyip sık dokuyunca, işler biraz zorlaşıyor. Karşıma çıkanlar oluyor, ancak gelen gideni aratıyor.

* Karşınıza çıkan kişinin geçmiş ilişkinizi arattığını mı söylüyorsunuz? Yoksa genelleme mi yaptınız?

- Aslında bunlar uzun uzun anlatılacak, derin konular. Birkaç cümleyle özetlemek çok zor. Günümüzdeki ilişki anlayışına bakarak bu cevabı verdim.

* Aşk, sizi yorar mı? Yoksa aşkla beslendiğinizi mi düşünürsünüz?

- Aşk, kimi yorar ki? Sanatın herhangi bir dalıyla uğraşan herkes aşktan beslenir, aşkla çoğalır. Bunun aksini iddia edemeyiz.

Kaynak: Hürriyet Kelebek