Merhaba arkadaşım Ben korgun hemen hemen tüm aletlerini ve Rolandında kısmen hepsini kullanmış birisi olarak sana bir iki tavsiyede bulunabilirim.En azından bir iki fikrin olur
öncelikle i30 demişsin İ30 ritimli bir alettir. Çelik kasa diyebiliriz aşırı sağlamdır. Korgun baya bi eski modelidir. Fena değildir ama son aletler gibi sample sesler bulman neredeyse imkansız sayılır i30 da. Avantajı dediğim gibi ritimli olmasıdır. Ama ritimleri pek tatmin edici değildir diğer aletler ile kıyaslanınca 700 le 900 arasında alabilirsin.
Trinity plus demişsin : Trinity plus synth alettir yani ritimsizdir.Orjinalindeki sesler senin işin için pek yaramaz ve sesleri iyi editlemen gerekir Ama bence synthler arasında fiyat olarak ta en uygunu ve kullanışlılarından birisi trinity dir.Fiyatı 900-1000 arasıdır.Bunun üzerine yaklaşık 350-400(ort) ytl arasında para verirsen moss board taktırırsın ve orada türk seslerinden kullanma olanağın daha fazladır. Benimde ikinci klavye olarak düşündüğüm klavyelerdendir.Hatta sana bir link vereyim keman sesini bir incele.

Bunun dışında benden dostane bir tavsiye istersen parama göre olsun diyorsan en kötü ihtimalle pa60 olmadı pa55 mümkünse birazcık daha biriktir ve pa80 al.
Bugün sadece synth işini görür ama ritimli klavye herzaman için daha iyidir.
Hele pa80 tüm dertlerine ilaç olabilir.Uzun lafın kısası pa60 ın altındaki aletleri ben önermiyorum arkadaşım.Karar senindir.
Eğer kafanı kurcalayan başka soru varsa yaz cevaplayayım.
Saygılarımla. . . .MRT . . .