Birazda setlere değinelim…
Öncelikle piyasada bulunan PA800 setlerdeki ortak sorun şu ki; RAM’a yüklenen Sample seslerin bir bölümünün hafızanın kabul ettiği formatta olmamasından dolayı tam olarak yüklenememesi, bundan dolayı da setin bütün bölümlerinin çalışamaması ve RAM’in belli bölümlerine zarar vermesi. Bu sorunu aşmak içinde setimizi ya tamamen cihaz üzerinde yapılandırmamız, ya da başka bir ortamda (örneğin bilgisayar) yapılandırdığımız seti cihaza yükleyip test etmemiz. Bunu yaparken de RAM’e aşırı yükleme olmamasına da dikkat etmemiz gerekiyor.
Bir de oluşturduğumuz setleri düzgün indekslememiz gerekiyor. Örneğin Performansları fabrika datalarındaki seslerin hangi bölümde bulunduğunu (Sazları; Guitar grubuna, Yaylıları; Strings grubuna) inceleyerek sıralayabiliriz.
İçerisinde RAM’de olan Sample veya Multisample sesleri barındıran Performans’ları ve Pad’leri büyük harflerle (“YAYLILAR” gibi), sadece ROM’daki Sample veya Multisample sesleri barındıran Performans ve Pad’leri ise sadece baş harfleri büyük olarak (“Yaylılar” gibi) adlandırabiliriz.
İçeriği tam olarak çalışmayan Sound, Performans, Pad ve Style bölümlerini de baş harflerini küçük adlandırarak (“YAYLILAR” yerine “yAYLILAR” veya “Yaylılar” yerine “yaylılar” gibi) tanımlayabiliriz.
Style bölümünü Ritim sırasına (Vahde, Slow, Roman gibi) göre ya da alfabetik sıraya göre ([Bank 1: P1=A,P2=B, P3=C, P4=Intro], [Bank 2: P1=D, P2=E, P3=F, P4=Intro] gibi) indeksleyebiririz.
Yukarıda anlattığım örneklerden hareketle imla oynamaları yoluyla basit tanımlamalar yapabilir, setlerimizi içerisinde mesajlar barındıran daha pratik kullanıma sahip bir hale dönüştürebiliriz.
dostum merhaba kıymet lı bılgılerın ıcın önunde sayg ıle egılırım benımde sıkıntım loop yukleme konusu ben 18 sanıyelık bır mp3 dosyasını wave yaptım ve loop olarak atmaya calıstım alet parcayı gordu caldı ancak load dedıgımde hata verdı bılgın var ıse ne ala beklerım saygılar