cesahmet;

Burada bulunma amacını kavrayabilmiş kişiler zaten gerekli paylaşımlarını yapıyorlar, gerekli fikirlerini beyan ediyorlar.
Son 3-4 gündür de bazı üyeler "Ben bundan sonra yokum, paylaşmıyorum" vb. nitelikte konu açıyorlar. Herkesin fikrine saygı duyuyorum.

Burada kimseye zorlama olmadı, olamaz. Özgür bir platformda kimisi sadece elindekini paylaşır, kimisi sadece teşekkür eder. Aramızda sadece sitedeki konulara teşekkür etmek için giren üyelerimiz var. Şimdi bu kişiye sende elindekini paylaş diyemeyiz değil mi? Belki de elinde sizin paylaştıklarınızın dışında dosyası veya dökümanı yok. Her Müzisyen internetle haşır neşir olacak diye bir kaide de yok. 4x4'lük bir müzisyendir ancak internet bilgisi zayıftır, kendisini paylaşıma verememektedir. BU örnekler saymakla bitmez.

Emeğe teşekkür sıkıntısına gelince; siteye üye olan herkes hiç bir sınırlama olmaksızın istediği dosyayı indirebiliyor. Emeğe bakış açısı kişiden kişiye değişiyor. Halbuki klasik olacak ancak bir "teşekkür" yazmak ve bunu mesaj olarak siteye postalamak toplamda 10 saniyemizi almaz. Fakat gel görki kimseye niye teşekkür etmiyorsun gibi bir söz etmeye de hakkımız yok.

Geçmiş zamanda sitede yüklü olan tüm dosyalar için, belirli mesaj sayısına ulaşmayan üyeler dosya indiremiyordu. Bu sistemi ne için yapmıştık? Tabiki dosyayı emek verip paylaşan için. Fakat ne oldu? Sitede istek konusuna gelen teşekkürler, ilgisiz kategoride ilgisiz konular vb. bir çok gereksiz kullanıcı mesajı. Bunlar için hergün sadece 1-2 saatimi gereksiz mesaj temizlemeye ayırdım.

İşin aslı şu: Siz ne kadar paylaşın, paylaşalım, siz vermiyorsanız bende vermem derseniz deyin, bir şekilde bu işleyiş sürecektir. Keyfi Müzik birbirinden alakasız 500 kategorisi olan genel bir forum değil. Tüm kategoriler ve konular mutlaka bir şekilde birbirini ile iç içedir ve doğal olarak tüm kategorilerdeki konular birbirini tetikler. Sizin eklemiş olduğunuz dosyayı burada başka bir üye temin edecek ve kendisini geliştirecektir. Piyasada hazır'a alışanlar yok mu? Tabiki var. Bu kişiler kendilerini geliştirmek istemediği sürece siz onlardan ne dosya ne de teşekkür beklemeyiniz. Yaptığınız bu sitemi de gözardı edeceklerini unutmayınız.

2007 yılında kurduğum bu siteyi milyonlarca kişi ziyaret etti ve hala etmekte. Benim bu siteyi açarken amacım müzisyenlerin keyifli bir ortamda birbirlerine bilgilerini, dosyalarını rahatça aktarabilmesiydi. Sitemizin ismini de bu sebeple Keyfi Müzik olarak tescil ettik. Nitekim de oldu. Bir çok dostluk oluştu. Aynı şehirde yaşayan Müzisyenler yüz yüze görüşme imkanı buldu. İlan kategorilerinden yüzlerce satılık enstrüman yeni sahibini buldu ve bulmaya da devam edecek.

Uzun lafın kısası; böyle bir ortamda paylaşım yapmak istemeyen üye veya üyelere diyecek tabiki bir lafımız yok. Herkesin kendi tercihidir. Paylaşım yapan tüm üye arkadaşlarıma da, bu işi yeni öğrenen, kendini geliştirmek isteyen arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum.

Çok detaylı bir konu aslında güzel bir sohbet ortamında bunları uzun uzun sizlere aktarmak isterdim ancak fazla başınızı ağrıtmayayım.

Saygılarımla.
SAYIN ADMİN'E AYNEN KATILIYORUM