öncelikle selam dostum
ben bu işte çok stüdyo topladm gerek arkadaşalarıma gerekse kendime.bildiğim bişi varsa oda k2 bir enstrüman mikrofonudur kayıt deil herkez 1 milyar veriince kalite bulacak sanıyor.bu gaflete düşmeyin.tmm k2 kötü mic.deil ama vokal için önermem.bilinen stüdyolar bile k2 kullanmaz çnkü adamlar kulaktan dolma iş yapmaz.araştırın.eğer çok paran varsa nue man al.ben ondan kullanıyorum ayrıca yannda m-audio flnda kullanmıyorum.edirol kullanmanı tavsiye ederim.hee ama home rec. yapıcaksan işin ççok zor.
Arkadaşlar atıp tutmayalım. Burada birşey yazıyorsanız ve bu bukadar kesindir diyorsanız, teknik verileri ve hangi enstrumanlar için uygun olduğunuda yazınki bizde bilelim. Kusura bakma "imbat" ama birçok stüdyo, kulaktan dolma alet alıp sistem kurdukları için iyi iş çıkaramıyor zaten.

Ha sen K2 nin karakteristiğini beğenmiyorum dersin ona birşey demem, çünkü her mikrofon her insanda aynı sonucu vermez. Örnek, benim sesim yüksek bariton olduğu için K2 nin hafif mat yapısını seviyorum, bu böyle. Ama kalkıpta "bu bir enstruman mikrofonu" demek yanlış olur. Ayrıca benim ilk mesajımı okursan, mikrofonla birlikte birde preamp önerdiğimi görürsün.

Uzun lafın kısası, çok iyi bilmediğimiz konularda ve özellikle ses mühendisliği konusunda bilgimiz yoksa, bu böyledir diye yazmayalım. "Ben bunu beğendim, şunu beğenmedim" demek çok daha doğru. Böylece insanlara bilgi değil şahsi yorumunuzu aktarmış olursunuz, doğrusuda budur.