Arkadaşım bu nasıl kulaktan dolma bir bilgidir, yani nasıl araştırmadan balıklama birşey alıyorsunuz anlamıyorum. Tam tersi dinamik mikrofondan kaliteli ses alabilmek için kaliteli bir pre-ampe ihtiyaç vardır, pre-amp ne kadar kaliteliyse Mikrofon tonu da o kadar kaliteli ve güçlü olur.

Olayı biraz daha geniştirsek dinamik mikrofonlar pre-ampe ihtiyaç duyar, hassaiyeti yok denecek kadar azdır, bu sebeple de konserlerde elverişlidir, çünkü sadece önündeki sesi alacak kadar güçlüdür. kondanserler gibi 48volta ihtiyaç duymadığından ses kartı, mixer veya harici pre-amp tarafından sürülmesi gerekir, yani mikrofona bir akım gönderilmesi ve üstündeki magnetlerin titreştirilmesi gerekir. Eğer bir dinamik mikrofonu pre-ampsiz ses kartına veya on-board ses kartına bağlarsan çok düşük bir ses alırsınız, çünkü ses kartı o mikrofonu besleyemez.

Kulaktan dolma bilgi de burada başlıyor zaten, dinamik mikrofonlardan az da olsa ses alırsın, bu birşeye ihtiyaç duymuyor manasına gelmez ama kondanserden 48v ile beslemeden ses hiçbir şekilde ses alamazsın, genel olarak dinamikten farklı olarak kondanserlerin yüksek ses çıkışı, aşırı hassas olmalarından ileri gelir. Genelde kondanserle kayıt alınırken 1 metre bile gerisinde durabilirsin genelde vokal kayıtları da akustiği ayarlanmış bir odada hem vokalden gelen hem oda akustiğinden gelen sesi kayıt ederek yapılır ama bu dinamik de imkansızdır.

Bir yanlış bilgiyi daha düzelteyim, kondanser Mikrofon dinamik mikrofondan daha kaliteli bir Mikrofon çeşidir değildir! Sadece kullanım alanları ve amaçları farklıdır.