Mastering Nasıl Yapılır Yardım Edermisiniz?

Mix - Mastering içinde Mastering Nasıl Yapılır Yardım Edermisiniz? konusu, YAzılımlardan istediğini kullanabilirsin sana sadece kapı acar temel mantık aynıdır Cubase 5 ve 6 çok iyidir derim ben aranjörlerin bir numaralı tercihlerinden birtanesidir ara yüzü diğerlerinden çok daha başarılı arayüzün ...

Sponsorlu Bağlantılar

Toplam 5 sayfadan 4. sayfa BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu
Bu sayfada toplam 42 sonuçtan 31 ile 40 arası mesajlar gösteriliyor.

Konu: Mastering Nasıl Yapılır Yardım Edermisiniz?


  1. #31
    sonercdr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sonercdr isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye

    Standart Cevap: Mastering Nasıl Yapılır Yardım Edermisiniz?

    Sponsorlu Bağlantılar


    YAzılımlardan istediğini kullanabilirsin sana sadece kapı acar temel mantık aynıdır Cubase 5 ve 6 çok iyidir derim ben aranjörlerin bir numaralı tercihlerinden birtanesidir ara yüzü diğerlerinden çok daha başarılı arayüzün mantığı analog sistemden modellenerek yapılmıştır. Aranjör arkadaslarla bu konuyu çok konuştuk.Logic de iyi logic 9, 70 gb bir paketle geliyor bu yüzden popüler bir program diyebilirz arenjörlerin arasında.Ama cubase 6 bilmem özelliklerine baktınmı? gercekten çok iyi, bir adım bana göre önde vst expression 2 başarılı kulllanıcının istediği süslemeyi rahat ve hızlı bi şekilde sunuyor olması! Bana sorarsan ne kullanıyorsun diye yukarda yazmıştım cubase sx 3 ben cubase'in ara yüzünü kullanıyorum sadece o yüzden gerek duymuyorum yükseltmeye ama 6 iyi!. Evet parçalarını dinledim müzikal olarak başarılı diyemeyeceğim Aranjeye çalışman lazım trafiği daha iyi yapabilirsin.Demo olduğunu biliyorum! Gelelim sounda evet birdoygunluk eksik low lar biraz eksiklik var parcaya sıcaklık veren low lardır! Ama genel olarak iyi mixde enstruman kanallarının biraz alt frekansları süpürürsen daha temiz olacak gibi bass guitar Synth bass seslerin 32 hz lere kadar hp filter yapabilirsin mixi rahatlatır Çünkü bass guitar ve çoğu bass bassline sesler 32 hz birşeye yaramaz oyüzden yok ederiz boşa yer kaplamasın diye! Mesala akustik gitar 80 hz lere kadar alırız çünkü birşeye yaramıyor boşa eq alanını kaplıyor buda parcanın temiz çıkmasını engelliyor bu paylaştıklarım enstrumanların temel frekansları not alırsan senin için iyi olur Bu bilgileri heryerde bulamassın!! Unutmadan bu hp filitreme işlemini pad seslerde'de uygulaya bilirsin onlarda'da işe yaramaz! stero image öneri plu-gine gelelim Sonalksis Ltd. ben bunu kulanıyorum hem evde hem işte ama makul bir şekilde! İnflator sonnox plu-gini masteringde'de kullanabilirsin dinamiyi bununla ayarlayabilirsin ve sona bunu da kullanabilirsin Apogee UV22 Dithering cubase kendi plu-gini! ve son olarak bir rms ve loundnees ve frekans tablosunu bununla gözlemliye bilirsin!! Gözlem bittiğinde (export etmeden kapatmalısın) T-RackS 3 Deluxe - Accurate, complete and truly useful Metering Mix de headroom (tavan boşluğu) Mastering'e bırakmalısın -3db olacak şekilde bunuda mix işlemini yaparken master out 'a bir spectrum analiz acarak takip edebilirsin yada inspector örnek VertexDSP - MultiInspector ben bunu kullanıyorum işde. bulabliyorsan full olanı bul 48000hz çalışanı bununla 5 band gözlemleyebilirsin çok başarılı ama anlaya bilene! bu önerileri bir dene sonra devam edelim soundumuza kolay gelsin.

    Unutmadan 4 temel işlemi Bilmen şart Olmassa olmaz!!

  2. #32
    ShreDDeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ShreDDeR isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Müzik Duayeni

    Standart Cevap: Mastering Nasıl Yapılır Yardım Edermisiniz?

    Evet Abi Cubase 6'nın Özelliklerine Baktım Çok Güzel, Fakat Kurarken Sorun Yaşadım, En Düzgün Şekilde Piyasaya Verildiğinde Kuracam Onu, Logic Çok Severim, Paketleri Olsun Herşeyiyle, Dünya Dj Leride Bunu Kullanır Armin Van Buuren fln, Abletondada Süper Müzik Yapanlar var Tabiki, Ben Aranje Yapamıyorum, Şarkılarımda Şuna Ne Gider Şu Nasıl Güzel Olur Yapamıyorum, Onu İnş. İleride Öğrenecem Tabi, Ben Şimdiden Mixe Alışayımda. Eq için örnek var mı ? Abi Mesala şimdi 32 hz 80 hz, bunu nerden indireceğimi çözemedim bi, resim gibi birşey olsa bunun için o zaman çok iyi anlarım işte Pluginleri indirdim abi, Bu Yazıyı Yazdıktan Sonra Kuracağım pluginleri. Mastering Yaparken, Mastering pluginlerini ayarlarken, Hepsini master Out'a mı koymam lazım, Mastering pluginlerinin yoksa, Kanal insertine mi koymam lazım, kısa mastering kanal kanal mı yapılır yoksa toptan mı yapılır abi, Mastering genelde aletlerle oluyor, Pc Aletlere göre ne kadar verimli olabiliyor. Master out'dan -3 db kısacaz sanırım. Ben Hep 0 Da Tutardım Bunu İyi Oldu Öğrendiğim Spectrum Analyzer'de neyin uygun olduğunu nasıl anlıyabiliriz birde abi, Cubasenin Pluginlerinde Mastering uv22 diye birşey gördüm ona çok karam karıştı 24 yazıyordu, auto block yazıyordu birşey anlamadım, ben bi pluginleri kurayımda abi tekrar çok teşekkür ederim pluginler için, hiç adını duymadığım pluginleri verdin bana ben indirdim full versiyonlarını çok sağolun

    Herşeyide Sizden Bekliyormuşum Gibi Oldu Abi Ama, Cidden Çok Kafam Karıştı, Eğer Bunları Öğrenmessemde, Nerde ve Nasıl Kullanıcağımı Bilemem, Saçma Yerlerde Kullanırsam dahada kötüye gider tabi müzik o yüzden en doğru şekilde kullanayım diye sordum abi bunları size

  3. #33
    sonercdr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sonercdr isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye

    Standart Cevap: Mastering Nasıl Yapılır Yardım Edermisiniz?

    Ahbe güzel kardeşim Sen daha yolun çok başındasın Kendini vazla yıpratmışsın neden olmuyor diye!
    bir yılın boşa geçti kulakla sound oluştururum hayeli yüzünden, güzel zaman! bilinçli bişekilde okuyarak çalışsaydın dersine şimdi birşeyler yapıyor olurdun.Daha doğru düzgün terimleri bilmiyorsun terimleri kullanmadan nasıl yazıcam bende onu bilmiyorum başka isimde yokki terimlerin türkçesi yokki! Düşünüyorum da nasıl bana sorduklarını anlatıcam bilmiyorum linklerini atmış olduğum plu-ginler endüstüride stantandart olan plu-ginler dedimya kimse böyle bilgi paylaşmaz! geçen sene eskişehirdeydim ozaman tanısaydım seni bir e bir bir kaç gün gösterebilirdim.Bu yazıyı yazarken düşünüyorum nasıl anlatıcam diye ama bulamıyorum başka anlatılış şekli yokkı. DAha sana anlattıklarım inan çeyreği değil. İçinde kalmasın diye mastering anlatayım.
    Kardeşim mixde herhangi bir enstruman kanalına mastering yapılmaz böyle birşeyde yok zaten! mixini yapıcak olan enstruman kanalını örnek saxsafon diyelim bütün kananları açık (mutlu değil) hepbirlikte dinliyorsun baktın saxsafon altta kaldı ve mixde müziğin içinde dar kaldı bunu düzelticeksin doğru plu-gine kullanıp dar kaldı neyle genişleteceksin stero image plu-giniyle baktın ani ses değişimine girdi neyle müdahele edeceksin compressorle gene hiç bir kanal mut yapmadan dinledin baktın altda kaldı enerjisi yok neyle müdahale edeceksin sana atmış olduğum inflator sonnox olan. Bak bir kanala yani saxsafona kaçtane plu-gin açtık istediğimiz gibi olsun diye kafaya göre yapmadık plu-gin açmadık! sana verdiğim örnek böyle böyle kendini geliştireceksin ama en alttan başlayarak yapacaksın sen daha mixsi bilmeden masteringle uğraşıyorsun terimleri bilmeden eq la uğraşıyorsun google yaz birdünya bilgi var youtube'da bile var yaz youtube cubase eq hp filter çıkar.Sen söyle şimdi ben sana nasıl anlatayım burdan düşünüyorum bulamıyorum.
    Master out volme ne olucak dedik -3db bunu nasıl göreceksin master out un ilk kanalına bir analiz acıp volümün -3db olduğuna bakacaksın ama arenjesi mixi bitmiş olan parcanın (daha mastering'e geçmedik) :Baktın anelize tamam -3db mixinde iyi
    (sorun yok) mixdawn yapacaksın wave olarak yanii export edip tekrar projenin en altına atıp dinyeceksin bir hata varmı diye baktın hata yok bir mastering projesi acıp wave olarak acacaksın ve başlayacaksın kanalın içinden insert plu-gin acmaya en başa ne acacaksın bir faz kontrol denge kontrol bu pu-gin önceden atmış olduğum stero image olan firmanın gene Sonalksis Ltd. en başa bunu açtın hiç birşeyle oynama aç bırak o otomatik yapıyor ikinçi ne inset edeceksin bir eq mastering için olan örnek waves'in 10 band ne için kullacağız bunu tizler nasıl parlakmı boğukmu,midler (orta sesler) nasıl yüksekmi alçakmı bunlar için kullanacağız ama en fazla +2db yükselte biliriz (danperinde söylediği gibi eyer +2db den fazla ihtiyac duyuyorsan sorun mixdedir! gelelim 3 plu-gine gene bir eq acıp örnek gene waves 'in olan low band eq su bunlar sende kesin vardır. lowları hp filter yapmak yani öldürmek (kesmek) (süpürmek) (temizlemek) yani dinledin baktın parca rahatladı kulağa göre!
    4 plugine gene bir eq acıp busefer lp filter yapacaksın ne için bunu yapacağız tizler rahatsız ediciyse eyer yapacağız!
    5 plu-gin stero image gerekliyse bununda gerekli olup olmadığını mixde belirleyeceksin nasılmı baktın image yerinde gerek yok herşey yayvan iyi kullanmanada gerek yok!
    6 plu-gene gelelim gene waves'in c4 multi band compressor ne için kullancağız buna ne ihtiyacımız var dağılan frekans örnek orta sesler dağınık geliyor baslar dağınık geliyor bununla müdahale edip toparlayacağız.
    7 plu-gin gelelim gene waves'in L 2 olan buna ne ihtiyacımız var dinamik için genelde threshold -4 -5.5 bundan fazla olursa gene mixsinde proglem var demektir nedir proglem -3db den fazla kaçmış örnek -6 veya -5db ama bu zor olması ben bildiye yazıyorum. gelelim son plugine zaten yerde kalmadı. bir analiz acıp gözlemlemek sana atmış olduğum metering T-racks olan!
    Mastering işlemi dijitalde böyledir.Sen anlamadıysan eyer söyle Bakarız bi çaresine . İlla bu saydığım plu-ginleri kullanmak şart değil işi bildikten sonra fark etmiyor nerdeyse! senin bildiğin plu-ginler üzerinden anlattım.Böyle bir anlatış şekli yok , Profösyonel arkadslardan özür dilerim Ama arkadsımız hevesli olduğu için Yardım ediyorum (Selocan) İşi bilen Arkadaşlarda bilgilerini paylaşırsa daha iyi olacağını düşünüyorum :Sabır erdemdir şikayetse acizliktir..
    Konu sonercdr tarafından (28 Ağu 2011 Saat 22:56 PM ) değiştirilmiştir.
    ozgur_be bunu beğendi.

  4. #34
    ShreDDeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ShreDDeR isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Müzik Duayeni

    Standart Cevap: Mastering Nasıl Yapılır Yardım Edermisiniz?

    Ya Boşuna Çalıştım İşte Abi Boşuna Uğraştım, Yani O Kadar Videolara Bakıyorum Yabancı Yabancı, Birşey anlıyamıyorum, adam konusuyor anlatıyor, ama ben anlamıyorum verip geçiyor. Yani Gerçekten Yine Ben Bu Kadarını öğrendiğime Şükür Ediyorum, En Azından Compressorde ses eşitliyebiliyorum. Adobe'de Mix Yapıyorum Diye Geçinenlerde Var Bi Ton Reverb Veriyorlar, FFT filterin Altındaki Garip Garip Effectleri fln veriyorlar. Yani Anlamaya Çalıştım Uğraştım ama Türkçede Anlatan Olmadı, Benim Yaşım Daha 17, İnş Ses Mühendisliğine Gitmek İstiyorum, Orda En İyi Şekilde Öğrenirim. O Zaman Gerçek Mastering Yaparım. Şimdi Çok Hevesliyim Ama Kafam Acayip Karışıyor Gerçekten. Bilinçsizce Effect kullanmak kadar kötü birşey yok. Okuyorum Neyin Ne İşe Yaradığına Bakıyorum ama sadece onunlada bitmiyor iş, Eq Şu İşe Yarar Bu İşe Yarar, Tamam Anladım Yarıyorda Benimde Eq'da İş Yapmam İçin Hiç Bilgi Yok. Siz Demeden Önce Hp filter, Lp Filter Nedir Bilmiyordum, Görmüştüm ama Hiç İlgimi Çekmedi, Hangisi Lowu Hangisi Bass'ı Temizler Hiç Bilmiyordum. İlk Defa Sizden Duydum, Eskişehir'de Zaten Bu İşi Yapanda Kimse Yok. Olsa Bile Kimsede Göstermez, Kimiside Birisinden Öğrenmedi Belki O Kişide Benim Gibi Uğraştı Belki, O Yüzden Öğretmek İstemiyor. Olabilirde tabiki abi Neyse. Yeri Geliyor o sese Göre Hazır Kulağıma Hoş Gelen Eq'yu Kullanıyorum iyi oluyor bazen, ama tabi bilinçsizce EQ veriyorum ben kulağıma hoş gelen Hazır Eqları. Beğenmediysem Gerekli Yerlerden Eq Ayarlıyorum. Sizin Demek İstediğinizi Çok İyi anladım aslında, LP filter Tizleri Temizlemek İçin Oluyor, Hp İse, Lowları Temizlemek için. Şimdi Benim Yaptığım Bütün İşlemleri Sayayım. Ben Gidiyorum Kulağıma Hoş Geleni Veriyorum Mixte, Compressor veriyorum Eq Veriyorum, Reverb Veriyorum. Hepsinin Mixini Hallediyorum. En Son Master Out'a Maximizer veriyorum, Multiband Compressor ayarlıyorum Kulağıma Göre, Ve Master Eq'yu, Kulağa Güzel Gelene Kadar Ayarlıyorum. Yani Mix ve Masteringi aynı anda yapıyormuş gibi oluyorum. Saçmalık Ama Ben Böyle Yapıyorum işte. Aslında Böyle Bile İyi Sonuç Aldığım Parçalar var, Kulağıma Hoş Gelen, Ama Ne Kadar İyi Sonuç Alsamda Boş, Sizin Anlattığınz Şekilde, Her Profesyonelin yaptığı gibi yapmıyorum işte Abi. En Profesyonel Şekilde Yapmak İçin, Bilerek Yapmak İçin Uğraşıyorum. Şöyle Birşey Düşündüm, acaba doğru olanı o mudur ki. -3 db Kısın Demiştiniz. Master Out'a Vertex koydum. Daha Sonra Kick'i açtım Solo Vertex'e Bakarak -30'a getirdim. Sanırım -3 Oluyor Bu. Daha Sonra Snare açtım Solo, Vertex'de Onuda Getirdim -30'a, Kanalların Hepsi -3 Db Oldu. Vertex'te 0,10,20,30 var. 30 a Geliyordu kıstığımda. Kanallardan -3 db Kıstım, Bide Master Out'tan -3 db kıstım. Sonra Wave Olarak Çıkarttım. İşin Burasına Kadar Yaptım Bu Kadarı Doğrumudur Abi ?. Bu Pluginin Full Versiyonunu Bulamadım, Paz Analyzer Var Waves'te Aynı Şey midir acaba Faz ile. Siz Anlatıyorsunuz Çok Sağolun, Rahatsız Ediyorsam Kusura Bakmayın ama, Artık Bu İş Benim Psikolojimi Bozdu Gerçekten, Kendimi Çok İmkansız Hissediyorm Bazen, Profesyonel İnsanlardan Özür Dilemeye Gerek Yok Abi, Onlar Bu İşi Kendilerine Saklamak İstiyorlar, Sanki Onlardan Kendimizi Üstün Görecez, Böyle İnsanlar Var ama Ben Birşey Gösteriyorum Mesala, Sonra Diyorlar Ki O Kimmiş Be, Ben Ondan Çok İyiyim, Benden Öğrenip, Başkasından Öğrenip, Bana Kafa Koyanlarda Var Tabiki. Hp ve Lp Filteri Araştıracam abi. Sanki bana ben mix yapıyormuşum gibi geliyor ama, Acaba Diyorum Compressor'u Doğru Ayarladımmı, Eq'su Düzgün mü ? Bana Düzgün Geliyor ama Düzgün Olmayabilirde Diyorum, Bilinçsiz Yaptığım İçin Böyle Oluyor İşte abi , Master out'a Mastering Pluginlerinden'de vermek işi bozuyor sanırım.

  5. #35
    sonercdr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sonercdr isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye

    Standart Cevap: Mastering Nasıl Yapılır Yardım Edermisiniz?

    Tek tek yazıp bakma parca komple bitir arenjesi bitmiş olsun mix bittiğinde yapacaksın -3db tam -3db olacak diye bişey yok kendini kasma 1db aşşağıda 1db yukararıda olabilir! waves analizi kullanabilirsin vertex anlayamassın çünkü frekans tablosunu bilmiyorsun mix için en önemlisi frekans tablosunu bilmek! onu bir köşede bırak! Daha yaşın 17 bu işte mix ve mastering'den daha zor olan artistik'dir yani arenjesi! Senin yerinde ben olsam Arenjeye çalışırdım zor olan arenjedir artislik'dir Mix ve Mastering verirsin bir profösyonal studio'ya İşi bitirir Öyle aklına uçuk rakamlar gelmesin Güzelce analog Mix Ve Mastering yaptırırsın..
    Senin Doğru yapacağın şey Bir enstruman öğrenmek örnek veriyorum gitar,Yani bir enstrumanı profösyonelce çalabilmek..
    Kursa gitip öğrenirsen sana çok şey kazandıracak Nemi? Bir arenjen ve müzikal kaliten çok çok iyi yerlere çıkacak iki Nota
    Bileceksin Tonları daha iyi otutduracaksın nerde neyi hangi enstrumanı kullanmayı daha iyi bileceksin Bunlar mix ve mastering'den
    Daha önemli Sen başta bu yolu seçersen ileride iyi bir arenjör olursun Kendi tarzında.BEn ikisini de yapıcam diyorsan Sen genede
    Bunla başla Mix ve Mastering'de bırakma İkisini birden götürürsün yaşın daha çok genç. Ama Şunu unutma Bir ses mühendisi..
    Sound oluşturmak için 4 yıl okuyor yada alaylı öğreniyor bu 4 yılda sesin oluşumuna kadar titreşimindeki harmoniklerine kadar öğreniyor.Sakın korkma Zor ben yapamam okula gitmeden olmaz düşüncesine kapılma kesinlikle kendi kendinede öğrenirsin doğru
    yol çizerek satandart soudu yakalarsın albüm kalitesini! Ama İsediğin soundu yakalayamassın Bu yıllar sürer..
    Bütün parametreleri bilmen gerekir bilinçli duyup kullanmak gerekir, Sinyal işlemcilerin olumlu olumsuz etkilerini Bir sesin oluşumunu Daha bin tane detay var!
    Sen gidiyorsun bir parca dinliyorsun bakıyorsun inanılmaz sound Ama inanılmaz güzel soundun arkasında kimler var nasıl işlemlerden geçti bilmiyorsun Zannediyormusun herkesin evinde iki hoperlör bir klavye bir yazlılım var.Evet gene işbitircek hale getirirsin soundunu ama tam bilmeden hiçbirzaman istediğini yakalayamassın matamatiksel hesap! Matamatikde yanlış hesaba yer yokdur demi herzaman doğru hesap çıkar ortaya düzgün hesaplarsan,işte bu işde böyledir.KAfadan sallamayla kulakla bir yere kadar getirirsin oda dinlenecek kadar iyidir,buda yeter zaten dinleyiciye Ama biraz daha etkilemek istiyorum dersen oda sound'dur..Eyer bu yolla başlarsan bu işe 4 sene en fazla! iyi çalışırsan ama! İşi bitirirsin ha bu tahmini rakam Akııla alakalı birşey daha erken olabilir daha geçte. Bak birsenede daha compressorün soundaki etkilerini bile tam öğrenememişsin Çünkü kulakla çalışıyorsun Bide hesaplayarak çalışsan.Mesala gainreduction var cubase compresöründe hepsindede vardır, yukardan sinyal aşşağı doğru iner nedir biliyormusun? rakamlar yazar altında bu rakamlar neye göre yazar, rakam eşittir hesap!
    Herkesin soud'Du aynımı bin tane adam var ama sound'lar birbirine yakın sadece, ama aynı değil neden aynı değil herkes başka şekilde hesaplamış.ama sonuçları doğru çıkarmışlar! Sen bana genede sormaya devam et ama terimleride öğrenmeye başla artık!

    MAstering yukarda yazdımya nasıl yapıcağını iyi oku kopyala kaydet yazılara bakarak plu-ginlere aç! sırasıyla yazılı dikkatli oku!
    kardeşim davul kanalların volumeleri nasıl olmalı internetten bak çıkar örnek kick volüme -4 -6 db arası olur böyle araştır internetten çıkar!

    Buradan bak mix ve mastering hallerine http://www.audiomasteringservice.com/samples.html
    Konu sonercdr tarafından (29 Ağu 2011 Saat 14:07 PM ) değiştirilmiştir.
    ozgur_be bunu beğendi.

  6. #36
    ShreDDeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ShreDDeR isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Müzik Duayeni

    Standart Cevap: Mastering Nasıl Yapılır Yardım Edermisiniz?

    Abi Evet, Aranjörde Olmak İstiyorum, Pop, Trance, Club, Rap, Rock Ne Kadar Müzik Türü Varsa Bunların Oluşumunu, Programlarda yapmak istiyorum, Mesala Rock Bi Drum Kit Koyacam, Yok Yani Bi Ayarını Tutturamıyorum, Verdiğim EQ, Compressor'de Boş. Ben Compressor'u sadece, Sesi Eşitlemek ve Sesi Dolgunlaştırmak İçin Kullanıyorum abi, Onuda Kafama Göre Yapıyorum, Kulağıma Hoş Geliyor ama O Kadar Garip Birşey ki, İhtiyaç Olmadığı Halde Make Up Açıyorum Ben, Thereshold ayarlarını fln yanlış veriyorum, Yani Anlıyacağın abi Oturmuyor Sesler, Amerika'daki BeatMakerlar, Prodüktörler, O Kadar Kolay Müzik Yapıyorlar Ama Kalite Var, Mix Var, Ya Diyorum, Bunları Bende Çıkartırım Ne Var Diyorum, Ama Drum Kit'in Tonları, Verdiği Compressor eşit olmuyor yani seslerim abi onların ki kadar, Acaba Diyorum Aletlerim Kötü Olduğu İçin mi. Bazende Diyorum Ki, Aletlerim İyi Olsa Ne Olacak Ya, Teknik Bilgi Bilmedikten Sonra Dünyanın En Mükemmel Aletleri Olsun Boş Diyorum. Ben Sadece Piyano, Midi Klavye, Çalmak İstiyorum, Diğer Enstrumanları Sevmiyorum Pek, Yani Aranjörlüğü 4 sene içinde öğrenirmişim ya düzgün çalışırsam, Anca Eğitimde Olur Düzgün Çalışmam, Başka Hiç Bi Zaman Olmaz abi, Çünkü Ne Kullanacağını Bilmiyorsun, Şu Sesin Altına Ne Gider, Şöyle Olsa Nasıl Olur Diyosun, Kafan Karışıyor. Ya Bilmiyorum Gerçekten Abi, Şimdilik Çalışmamın Hiç Bi Faydası Yok. Ancak 3-4 Sene Sonra. Lise Bitecek Üniversite Başlıyacak, Askerlik Şu Bu Derken O Zaman Öğreniriz. Tekrar Teşekkür Ederim Abi Bilgilendirdiğin için. Yani Pek Umudumda Kalmadı Artık. Daha Fazla Uğraşırsam Gerçekten Kafayı Yiyecem Artık.

  7. #37
    sonercdr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sonercdr isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye

    Standart Cevap: Mastering Nasıl Yapılır Yardım Edermisiniz?

    (Abi Evet, Aranjörde Olmak İstiyorum, Pop, Trance, Club, Rap, Rock Ne Kadar Müzik Türü Varsa)
    Bu saydıkların kolay değil öğrenmek Yıllar sürer! umudunu kaybetme ben 13 yaşımda başladım okula gitmedim alaylı öğrendim
    Önçeden bana imkansız gelen herşey şimdi çocuk oyuncağı geliyor.Sabredersen herşeyi hepsini öğrenirsin sen benim ilk bilgisayarım 16 yaşımda oldu ve bukadar teknoloji ve videolar anlatanlar yoktu şanslı olduğunu unutma!..

  8. #38
    ShreDDeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ShreDDeR isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Müzik Duayeni

    Standart Cevap: Mastering Nasıl Yapılır Yardım Edermisiniz?

    Abi Tabiki Doğrudur Yoktur O Zamanlar, Ama Ben Bu Şehrin İçinde Sıkışıp Kaldım Kimse Birşey Bilmiyor, Şimdi Burdanda Herşeyi Sormak Olmaz, Dakka Başı Cevap Atıyoruz Burdan, Msn Olsa Dakka Başı Sorarım Size, Ama Sizi Sık Boğaz Etmemde Sizi Çok Rahatsız Eder. İllahaki Ben Bu İşi Öğrenecem. Yani Ne Kadar Bırakırım Desemde, Açarım Cubaseyi Oynaşırım, Birşeyler Yaparım. Duramam Yani Yerimde. Bu Bende Bi Hastalık Oldu Abi, İllahaki Yapacam, Gerekirse YurtDışına Gidecem Yine Yapacam, Küçüklükten Beri Müziğe İlgim Var, İlk Org'u amcam vermişti 1998'de Müziği Sevdiğim İçin. Elimde İmkanlar Var Az Çok, Fakat Bilmeden Yapıyorum İşte, Ben Bu Zamana Kadar Kendimi Birşey Biliyordum sanıyordum ama Bildiğim şey %1 bile değilmiş. Çok Büyük Hayal Kırıklığına Uğruyor İnsan. Diyecek Birşey Bulamadım ben abi, Sen Yinede İnsanlara Yardım Et Abi. Türkiye'den Kimse Anlatmıyor Video İle, Birisi Yapmış Kabataslak Mix Mastering Diyo, Hazır Effectleri Veriyor, Bir de Diyor Her Sese Aynı Effectleri Uyguluyacağız Diyor. Türkiye'den Anca Bu Kadarı Çıkıyor Abi İşte. Herkes Keşke Sizin Kadar Yardım Sever Olsada, Sadece Ben Değilde Herkes Öğrense Bu İşi, Türkiye'de Bir Çok İnsan Müzikten Anlamıyor Ki, Olur Ya Yıla Damgasını Vurmuş 2011 Müzikleri Derler, Kalitesiz Kalitesiz Müzikleri Dinlerler Milletimizde Öyle Müzikleri Seviyor Zaten. Bende Yapıp Koysam Youtubeye Bu Müzik Bass'lı Diye Ne Kadar Dinlenme Olur, Ama Ben En İyisini Yapmaya Çalışıyorum Burda, Kötü Kötü Müzikleri İnsanlarada Dinletmek İstemiyorum. Açıkcası Ünlülük Gibi Bi Beklentimde Yok, Sadece Mutlu Olmak İçin Yapıyorum Bunları, İnsanlarında Şarkılarımı Dinlerken Mutlu Olması İçin Başka Hiç Bi Paradır Puldur Düşüncem Bile Yok abi.

  9. #39
    Yasin GüLeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yasin GüLeR isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Silver Üye

    Standart Cevap: Mastering Nasıl Yapılır Yardım Edermisiniz?

    Damperin üşenmeden Erinmeden yazdığı sözleri dikkatli dikkatli okuyun Adam masteringin başlangıç detayını baştan sona kadar anlatmış anlatım sağlam bunu ders olarak çalışın bunun faydasını kalitesini göreceksiniz ... Emeğine sağlık Damperr

  10. #40
    ShreDDeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ShreDDeR isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Müzik Duayeni

    Cevap: Mastering Nasıl Yapılır Yardım Edermisiniz?

    Ben Onu Not Defterine Bile Kaydettim Okuyorum Ben Onu Zaten, Soner Abide Yazdı Onuda Kaydetcem. Allah Razı Olsun İkisindende ama Kafam Karışıyor Benim İşte Keşke Videolu olsada izlesem


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

mastering nasıl yapılır, fl studio mastering nasıl yapılır, rap nasıl kaydedilir, compressor ne işe yarar, mastering nasil yapilir, cubase mastering yapmak, remix yapmanın püf noktaları, cubase mastering nasıl yapılır, fl studio mix mastering nasıl yapılır, mastering nedir nasıl yapılır, fl studio mix nasıl yapılır, cubase de mastering yapmak, eder misiniz nasıl yazılır, hangi parçaya remix yapılır, remix müzik nasıl yapılır
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. mastering nasıl yapılırmastering nasıl yapılır

    ben mastering mühendisi olmak istiyorum bana açıklayın ama işte şu ses şu kadar düşürülür bu bu kadar açılır şeklinde değil mesela şarkı mühendise hangi formatta götürülür (mp3 olarakmı mesela) ????? mühendis hatalı frekansı nasıl sezer ???
  2. Bu Notaları FL studio İle Nasıl Çalıcam Yardım Edermisiniz !!!Bu Notaları FL studio İle Nasıl Çalıcam Yardım Edermisiniz !!!

    Am G F E Akdeniz aksamlari bir baska oluyor Am G F E Hele bir de aylardan temmuz ise bambaska Am G F E Sahilde insanlar kolkola simsicak Am G F E Cosmamak elde mi böyle bir aksamda Am G F E
  3. bu akoru fl studioda nasıl çıkartabilirim görsel olarak yardım edermisinizbu akoru fl studioda nasıl çıkartabilirim görsel olarak yardım edermisiniz

    alttaki akoru fl studioda nasıl çıkartabilirim görsel olarak yardım edermisiniz lütfen :S rafet el romanın senden sonra şarkısı Em Dm Fm Em Ne kadar oldu gideli bilmiyorum geçen zamanı Em F Dm Em Zamandan saymadım zaten sensiz geçen her anımı Am Em
  4. Nasıl yapılır ? (yardım)Nasıl yapılır ? (yardım)

    Arkadaşlar bu işlerde yeniyim.Elektronik müzikle ilgileniyorum ingilizcem var o yönden bir sıkıntım yok bilmek istediğim şeyler var. Fl studio'm var ve insanların remixlerini veyatta parçalarını dinlediğimde nasıl yaptıklarını anlamıyorum mesela 1-2 örnek vereyim http://soundcloud.com/disclosuremusic/sets/the-face-ep-1/ Burada örneğin 3 parça var hangi programla yapılır nasıl olur aşamalar nedir yeri burası olmayabilir kusura bakmayın...
  5. fl studio ile nasıl muzik yapılır(yardım ediiin )fl studio ile nasıl muzik yapılır(yardım ediiin )

    selam ustalar ben bi süredir müzige ara vermistim tekrar baslıcam dikkatmi cekti fl srudio,bu nasıl bi program müzik uyarlıyabiliyormuyuz ritm filan yazabiliyormuyuz beni aydınlatıcak bi usta varsa cok sevinicem simdiden tesekkür ediyorm
Konu Puanlaması 5 üzerinden | Toplam : 0 kişi