Arkadaslar Ben bir studiyoda mix & Mastering yapan sıradan bir çalışanım! Yıllardır herkes mix ve Mastering'le uğraşıyor ve sonuca bir türlü gidilmiyor Amacım sizlere yardımcı olabilmek.bir kick sample'lını cubase'de kullanıp ve transient (Yani geçici ses dalgası)
bunu projede kulağın fark edip algılaması çok önemlidir eyer bunu kulağınız fark ediyor ve bu geçici ses dalgasını beyin'de kavramışsa İşinizin zor kısmını geçmişsiniz demektir. Mix ve Mastering'e gidilmeden evvel bunları öğrenmek ve beynizin kavraması gerek! Bunun da bir yolu var tabiki.Burda yazmakla bitmez yukarda arkadasımızın dediği gibi. Arkadaşlar Mix ve mastering Tamamen duyumla birlikte teknik ve matematiksel bir işlemdir.Eğer bu mantıkla yola çıkarsanız çok fazla vakit harcamadan İnanılmaz sonuclar alırsınız.
Bizim öyle hi-end hi-fi hoperlörümüz yok akustik yalıtım yapılmış özel odamızda yok nasıl olacakda başarılı olcağız? Der gibi dediğinizi duyuyorum.Arkadaşlar Mix ve mastering Tam bir kulak beğin algılamasından geçer eyer bu iki yetenek sizde varsa veya bu yeteneği çalışarak yapararım diyorsanız yapın Çünkü zor değil Öyle binlerce sayfa makale okumaya gerek yok! Unutmayın herşey ticaret!! Buradan isteyen herkese elimden geldiği dilimin döndüyü kadar yardımcı olacağım.Soundunuzu standart hale getirmeye birlikte başlayalım. Hayat bilgiyi bir başkasına paylaşmayacak kadar uzun değil Kimse kimseye neden yardımcı olmuyor ben halen anlamış değilim. Arkadaşlar bana buradan ulaşa bilirsiniz vakit buldukça isteklerinizi yapmaya çalışacağım. Herkese sevgiler Soner Çoğdur..