Cubase mix mastering işlemleri hakkında yardımlarınızı bekliyorum

Mix - Mastering içinde Cubase mix mastering işlemleri hakkında yardımlarınızı bekliyorum konusu, Merhaba abilerim. Ben cubase 5'te rap vokal kayıtları alıyorum. Şuan elimdeki ekipmanlarımın kalitesizliği ve fazla mix bilgim olmaması birleşince ortaya kötü sonuçlar çıkartıyor. M-audio fast track II ses kartı ve ...

Sponsorlu Bağlantılar

Bu sayfada toplam 6 sonuçtan 1 ile 6 arası mesajlar gösteriliyor.

Konu: Cubase mix mastering işlemleri hakkında yardımlarınızı bekliyorum


  1. #1
    12cobra12 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    12cobra12 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Katılımcı Üye

    Standart Cubase mix mastering işlemleri hakkında yardımlarınızı bekliyorum

    Sponsorlu Bağlantılar


    Merhaba abilerim. Ben cubase 5'te rap vokal kayıtları alıyorum. Şuan elimdeki ekipmanlarımın kalitesizliği ve fazla mix bilgim olmaması birleşince ortaya kötü sonuçlar çıkartıyor. M-audio fast track II ses kartı ve Shure c606 dinamik Mikrofon kullanıyorum (yakın zamanda değiştireceğim ama şimdilik bunu kullanmak zorundayım).
    Öncelikle şunu söylemeliyim ki bu cihazlarla aldığım kayıtların mixlenmemiş saf halinde fazla bir porblem yok. Daha önce adobe audition kullanıyordum ama cubase'de daha detaylı ve kolay mix yapabileceğimi fark ettim. Adobe audition'da gelişigüzel hazır ayarlarla istediğim sonuca yakın birşeyler elde edebiliyordum ama fazla tatmin etmiyordu. Yeni yeni cubase 5'e geçtim.

    Vokal konusundaki büyük sorunum mix yaptıktan sonra vokalin beatin altında kalması ve vokalin sesinin çok tiz yada çok boğuk olması. Bunun için eq ve compressor ayarlarının önemli olduğunu az çok biliyorum (yanlışım varsa düzeltin).
    Bunun yanında beate de multiband compressor uygulayarak altta kalma sorununu çözmeye çalışıyorum ama bu da bazen beatin ses kalitesini düşürüyor.
    Hazır ayar kullanmamam gerektiğini biliyorum, her efekti az çok deniyorum. sizden istediğim hangi işlemin neye yaradığı ve nasıl uygulanması gerektiği konusunda beni bilgilendirmeniz.

    Mix'teki en büyük sorunum eq. Compressor'ü az çok uydurabiliyorum ama GEQ-10 kullanırken istediğim ayarı bir türlü tutturamıyorum, yani kısacası GEQ-10 efektinin 10 sütunundaki çubukları neye göre ayarlamam gerektiğini de açıklarsanız çok sevinirim.

  2. #2
    skorey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    skorey isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Müzik Müdavimi

    Standart Cevap: Cubase mix mastering işlemleri hakkında yardımlarınızı bekliyorum

    Bak onların üstünde frekanslar var, sadece o frekansları arttırıp kısabiliyirosun. Ama Studio EQ´da parametrik olduğu için istediğin her şeyi sen kendin ayarlıyabiliyorsun. EQ aslen duyum esnasında seslerin birbirini yer vermesi için kullanılır. Örneğin Kick 100 kHz vuruyor ise, ve vokalle birleşince altta kalıyor ise vokalin 100 kHz frekansını duyumuna göre yada isteğine göre kısmak gerekir. Ancak bunun yanında zevk amaçlı ve canlılık vermek içinde kullananlar var, yani belli bir kuralı olmamasına karşın mantık çerçevesinde en doğru olanı benimkisi.

  3. #3
    sibiryali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sibiryali isimli Üye şimdilik offline konumundadır Stüdyo Bilgisi Kategori Yöneticisi

    Standart Cevap: Cubase mix mastering işlemleri hakkında yardımlarınızı bekliyorum

    Öncelikle vokalin için kendi karakteristiğin paralelinde, bir set up oluştur. EQ için forumda çok yazı yazıldı, araştırıver. EQ üzerindeki değerler soldan sağa doğru büyür, yani bastan tize doğru gider. 0-350 Hz arası bass, 350Hz-3 kHz arası Mid, 3 kHz-20 khz arasını tiz (high) kabul edebiliriz. EQ da istediğin kıvamı yakalayamazsan, ilave olarak filtre kullanmak gerekir.

    Konular çok kapsamlı aslında, Ufuk Önen'in müzik teknolojileri kitabını tavsiye ederim.
    KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları
    www.akustikkopek.com

    Son miks yapım projemiz http://www.keyfimuzik.net/proje-geli...z-k-mahli.html

  4. #4
    12cobra12 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    12cobra12 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Katılımcı Üye

    Standart Cevap: Cubase mix mastering işlemleri hakkında yardımlarınızı bekliyorum

    Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için, forumu karıştırıyorum devamlı zaten, öğrenebildiğim kadarını öğrenmeye gayret ediyorum. Cubase'i kurcaladıkça fikir ediniyorum yavaş yavaş, önerdiğiniz kitabı da en kısa sürede alıcam

  5. #5
    sibiryali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sibiryali isimli Üye şimdilik offline konumundadır Stüdyo Bilgisi Kategori Yöneticisi

    Standart Cevap: Cubase mix mastering işlemleri hakkında yardımlarınızı bekliyorum

    Öğrenmeye EQdan başla, böylelikle frekans, dB, bas-mid-tiz ilişkisini kavramış olursun. Daha sonra filtreler, filtre konusu karışık gelebilir başta, ama çözersin. Sonra da sırasıyla, reverb, kompressör,limiter,de-esser,gate. Anlamadığın konu olursa direkt burada sor,çünkü kafayı yorup soru sormak ile hiç birşey bilmeden sormak çok farklı.

    Mesela efektler ilk olarak iki gruba ayrılır,

    1-Send efect
    2-Insert efect

    Bunlar birbirinin aynısı olmakla beraber, farklılığı uygulanış şeklindedir. Mesela sadece bir kanala reverb verirsen bunu da yazılımın mikseri üzerinden değil de direkt kanala bağlamışsan insert efect olur.

    Aynı reverb'i yazılımın mikserine ''aux'' olarak bağlarsan(cubase de var) send efect olur. Send efect'i cubase'in mikserine bağladığın için, istediğin tüm kanallara uygulayabilirsin, böylece bilgisayarın CPU'dan yememiş olur.

    Anlamını bilmediğin kelime varsa yazdılkarımda burada sor ya da internetten ve forumdan arattır.
    Konu sibiryali tarafından (05 Haz 2012 Saat 17:19 PM ) değiştirilmiştir.
    KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları
    www.akustikkopek.com

    Son miks yapım projemiz http://www.keyfimuzik.net/proje-geli...z-k-mahli.html

  6. #6
    ziya ayan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ziya ayan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye

    Standart Cevap: Cubase mix mastering işlemleri hakkında yardımlarınızı bekliyorum

    arkadaşlar bende blue snowball mic war adobe audition kullanıyorum fakat ses çok boğuk. net çıkmıyor. win 8 kullanıyorum. bilgisi olan var mı


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

cubase mix mastering, mastering de 20 khz önemi, cubase rap mix, cubase mix işlemleri, cubase 5 te nasıl rap kaydı alınır, adobe için yeni mix te vokalleri kısmak, vokal mastering, cubase studio 4 nasıl kullanılır, cubase uygun reverb, cubase ile alınan rap kayıtı, cubasede send nedir, cubase rap efektleri, rap vokalleri için cubase mi adobe audition mu, cubase mix, cubase 5 detaylı mix
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. ER Mix & Mastering işlemleriER Mix & Mastering işlemleri

    Merhabalar, mix & mastering konusu benim için önemli konulardan biri kendi parçalarımı ve çevremdeki arkadaşlarımın parçalarını genelde ben düzenliyorum ve fikrinizi almak istiyorum. Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler : ER - Buz (2013).mp3
  2. Arkadaşlar Yardımlarınızı Bekliyorum...Arkadaşlar Yardımlarınızı Bekliyorum...

    arkadaşlar elimde şu klavyeden var ve reasonda çalıştırmak istiyorum, ama klavye baya eski birşey bu yüzden arkasında sadece kulaklık ve güç girişi var. kulaklık girişini ses kartıma bağladım ve 5+1 imden bi şekilde ses alabiliyorum. ama reasonda bir türlü çalıştıramadım. biri bu konuda yardımcı olabilir mi?
  3. pa80 hakkında bir soru.. yardımlarınızı bekliyorum.pa80 hakkında bir soru.. yardımlarınızı bekliyorum.

    arkadaslar elimde ilko-levo 16mb lik kart var. ben taylan ritimlerinden bazılarını bu kartla okutmak istiyorum ne yapabilirim? drum kit değiştirip okutabiliyormuyuz? eğer öyle ise bu nasıl olacak :) taylanın 9-8 likler (soner kart ile çalışıyor) sağlam ama diğer ritimler hosuma gitmedi. Taylanın 9-8liklerini alsam diğer ritimleri ilko-levodan okutsam olurmu? nası yaparız? bilen varmı? (Çİft kart kullanma önerisi hariç)
  4. Sıfırdan Bir Sistem.. Yardımlarınızı Bekliyorum! (:Sıfırdan Bir Sistem.. Yardımlarınızı Bekliyorum! (:

    arkadaşlar bilgisayarımın ömrü dolmaya başladı yavaştan.. yeni bir bilgisayar toplıcam bu konudada yardımlarınızı bekliyorum. öncelikle ilk isteğim bilgisayarımın en alt düzeyde ses çıkarması.. şu anki bilgisayarım bir traktör edasıyla yoluna devam ediyor. :) bu konuda önerileriniz nelerdir? aynı zamanda ek olarak kayıt için sistemime bir çok ekleme yapmak durumundayım. şu an kullandığım cihazlar : Blue Mic SnowBall Condenser Mik....
  5. Yardımlarınızı bekliyorumYardımlarınızı bekliyorum

    arkadaşlar yeni reason kullanmaya başladım ve bikaç refil indirdim buradan ama bu refilleri nasıl kullanabileceğimi bilmiyorum forumada baktım konu hakkında bir yazı göremedim, yardımcı olursanız sevinirim.
Konu Puanlaması 5 üzerinden | Toplam : 0 kişi