Mix Yapmak

Mix - Mastering içinde Mix Yapmak konusu, Herkese merhaba; Adim Muhammed Emin foruma konyadan katiliyorum. Sizlere bir kac sorum olacak umarim yardimlarinizi esirgemezsiniz. Elimde: 1 adet Behringer Xenyx1002Fx mixer 1 adet Behringer C1 Mikrofon var. Ses kartimi ...

Sponsorlu Bağlantılar

Bu sayfada toplam 6 sonuçtan 1 ile 6 arası mesajlar gösteriliyor.
Beğeni Listesi2Beğeni
  • 1 Yazan : MZSancaR
  • 1 Yazan : MZSancaR

Konu: Mix Yapmak


  1. #1

    Standart Mix Yapmak

    Sponsorlu Bağlantılar


    Herkese merhaba;

    Adim Muhammed Emin foruma konyadan katiliyorum.
    Sizlere bir kac sorum olacak umarim yardimlarinizi esirgemezsiniz.

    Elimde:

    1 adet Behringer Xenyx1002Fx mixer
    1 adet Behringer C1 Mikrofon var.
    Ses kartimi nedir bilmiyorum. Bilgisayarin icini actim baktim bulamadim (birsey yazmiyor). Baska nerden bulabilirim bilen varsa yardimci olsun lutfen.
    Kabin yani ses yalitimi gibi birsey yok eger illede olacaksa yaparim sikinti degil.

    Gelelim sorunuma. Ben bu malzemeleri alirken mixten felan haberim yoktu. Kayit aliyordum ama istedigim kalitede bi kayit olmuyordu. Simdi ogrendimki mix denen bir olay varmis. Cubase veya adobe : ben her ikisinide bilmiyorum. Hangi program daha iyi?

    Diyelimki bu programlarin birini bilgisayarima yukledim.
    1) Kayita girmeden once hangi ayarlamalari yapmaliyim?
    2) Kayittan sonra patlaklar, nefes sesleri gibi istenmeyen sesler oluyor bunlari nasil yok ederim ?
    Bunlar sanirim mix denen olayin icinde. Bu mix nasil yapilir acil yardim lutfen.
    Yani bu malzemelerle alinacak en iyi sonucu elde etmek istiyorum.
    Unutmadan soyleyeyim rap tarzinda muzik yapiyorum.

    Konuyla ilgilenirseniz sevinirim.

    Iyi Gunler...

  2. #2
    MZSancaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    MZSancaR isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator

    Standart Cevap: Mix Yapmak

    Ses kartından kasıt kasanın içindeki ses kartı değil harici olarak alınacak olan, müzik için üretilmiş ses kartlarıdır. Focusrite,tc elecktronic, m-audio, steinberg gibi firmaların ses kartlarına baktığınızda zaten ses kartının nasıl bir şey olduğunu az buçuk kestirirsiniz. Ve elinizdeki ekipmanların yanı sıra ses kartı kesinlikle tavsiye ediyorum. Olmazsa olmaz bana kalırsa. Yalıtım kısmı biraz sancılı. Bilerek yapılan her dokunuş harikayken, bilmeyerek rastgele yapılan yalıtım facia oluyor. O sebepten bir bilenin oda şartlarını görüp ona göre fikir vermesi gerek. Mix konusu derya deniz, bu konu altında mix öğreneyim diye beklerseniz bu hayalden öteye gitmez. O sebepten araştırmak farz. Forumda bir sürü konu var mixle ilgili. Program(daw) seçiminde cubase tavsiye ederim. Son olarak da mixi kayıttan sonra yapmak en mantıklısı ve doğru olandır. Nefes sesini falan kayıttan sonra halledersin. Araştırıp, aşılamayan ve anlaşılamayan noktaları sormak sonuç almak için en mantıklısı. Şimdiden kolay gelsin, iyi forumlar.
    sibiryali bunu beğendi.

  3. #3

    Standart Cevap: Mix Yapmak

    Ilgilendiginiz icin cok tesekkur ederim. Benim icin en uygun olacak ses karti hangisidir ve fiyati ne kadardir?

    Cubase programinin hangi versiyonunu yukleyeyim? Full surum varsa link atarmisiniz?

    Elimde profesyonellerin beatleri ile yarisabilecek beatler var. Beatin kralini yapiyorum ama maalesef bu mix isi beni cok uzdu.

    Tekrar cok tesekkur ederim.

  4. #4
    MZSancaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    MZSancaR isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator

    Standart Cevap: Mix Yapmak

    Sanırım şu an size en uygun kart E-MU 0404 pci. 350 lira civarı olabilir. Bu kart kasanın pci girişine yani içine takılır. Ama ben laptop kullanırım derseniz de asgari olarak Focusrite Scarlett 2i2 yi öneriyorum. Bu usb ile bilgisayara bağlanan bir kart. Bunun fiyatı da 350 lira civarı olabilir. Fiyat arttıkça kalite artar, öneriler de değişir haliyle. Torrent sitelerinde cubase 5 diye aratıldığı takdirde bir sürü full sürüm cubase 5 sürümü bulunabilir. Mix konusu dediğim gibi, araştırılarak öğrenilecek bir konu. Hatta internetten temel alındıktan sonra Ufuk Önen`in Ses Kayıt Ve Müzik Teknolojileri kitabı alınıp gelişim sağlanabilir.

    edit : Bir şeye daha değinmek istiyorum. Eğer seçenek olarak usb kartlardan biri seçilirse mixeri kullanmadan direk kartla kayıt almak daha iyi sonuçlar verir. Mixer arada bir fazlalık hatta baş belasıdır. Tavsiyem eğer mixeri elden çıkarma gibi bir imkan varsa elden çıkartıp direkman usb bir ses kartı almanız.
    sibiryali bunu beğendi.

  5. #5

    Standart Cevap: Mix Yapmak

    Size cok tesekkur ederim bu kadari yeter bana. Eger mumkunse size ulasabilecegim bi msn adresi, facebook/twitter hesabi veya telefon numarasi alabilirmiyim ? Ileriki gunlerde takildigim bi nokta olursa bilginize basvurmak isterim.

  6. #6
    MZSancaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    MZSancaR isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator

    Standart Cevap: Mix Yapmak

    Forumdan özel mesaj yoluyla ulaşabilirsiniz. Yetmezse oradan bir adres veririm.


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

mix yapma, arabesk rap yapma programı, mix yapmak, müzik mix etmek, mix yapmak için kayıt aldığın programımı kullanmak gereklidir, arabesk rap yapma programı mixer, rap yapma özel programı, mix yapmak için harici ses kartı, focusrite scarlett 2i2 ile kasadan ses alma, arabeks rap yaparken sesi nası değiştiririz, mix ince ses yapma, emu 0404 pci nerede üretiliyor, emu 0404 pci nerede üretiliyor, cubase 5 rapyapma mixleri, rap yapmak için pıroğram kaçtane lazım
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. Rap yapmak!!!!Rap yapmak!!!!

    ben rap yapmak istiyorum ama rap terimlerinden beat fln ne demek bunları bilmiyorum biraz yardımcı olurmusunuz ?
  2. Rap Yapmak İstiyorum !Rap Yapmak İstiyorum !

    Arkadaşlar merhaba ben eren ve rap yapmak istiyorum hangi mikrofon lazım hangi programlar lazım ? rap yapmayı çok istiyorum ve şunuda söylemeliyim arabesk rap yapmayacağım cevaplarınızı merakla bekliyorum..
  3. Rap Yapmak İstiyorumRap Yapmak İstiyorum

    beyler ben norm enderin sözlerini aldım ve beatını flv olarak indirdim şimdi ne yapmam gerekiyor amacım normal bi rap yapmak onun gibi ama sadece sözleri ben sölicem tek tek anlatın benimle ilgilenin mesela söyle anlatıyım sözler yazıyor not defterinde flv olarak yüklü beatlarda şimdi 2isini birleştiricem fln bi anlatın yaa :D
  4. DWP de düzenleme yapmakDWP de düzenleme yapmak

    arkadaşlar edizurna nın directwave versiyonunu uzun aramalarımdan sonra buldum fakat bulduğum vst de sesler directwavenin en sol tarafından dizildiği için klavyeyle o güzel sesleri çıkaramıyorum. mouse ile bastığımda aldığım sesler klavyede çıkmıyor. en sağda en tiz sesler bulunduğu için maalesef klavye ile bastığım sesler hep ince sesler oluyor. bunu düzenlemek için yardım istiyorum. sesleri gönder yapıp yollayım derseniz gönderirim. veya...
  5. bend yapmakbend yapmak

    fl de midi yazarken nasıl bend yapılır bilen varmı? şu klavyedeki pitch bendden yani. not: midi klavyem yok
Konu Puanlaması 5 üzerinden | Toplam : 0 kişi