Stereo (Genişlik) Analyzer

Mix - Mastering içinde Stereo (Genişlik) Analyzer konusu, Daha önceki konuya ilgi olmasada sayın adminin beğenisinden sonra bir konu daha açmak istedim. Sıradaki analiz işlemcimiz (analizörümüz) bir genişlik ölçerdir. Kendisi sağ ve sol ön ve arka (yani derinlik) ...

Sponsorlu Bağlantılar

Bu sayfada toplam 4 sonuçtan 1 ile 4 arası mesajlar gösteriliyor.
Beğeni Listesi4Beğeni
  • 3 Yazan : skorey
  • 1 Yazan : skorey

Konu: Stereo (Genişlik) Analyzer


  1. #1
    skorey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    skorey isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Müzik Müdavimi

    Standart Stereo (Genişlik) Analyzer

    Sponsorlu Bağlantılar


    Daha önceki konuya ilgi olmasada sayın adminin beğenisinden sonra bir konu daha açmak istedim.

    Sıradaki analiz işlemcimiz (analizörümüz) bir genişlik ölçerdir. Kendisi sağ ve sol ön ve arka (yani derinlik) seslerin konumuna göre hareket eder.

    Görsel olarak. -tumblr_inline_mg0mt3ej7u1r4361f.jpg

    Burdaki M harfi Middle (yani orta) demek. Sesler eğer monoysa yani sağda yada solda değilse ortadan gelir. Derinliği yoksa dümdüz bir çizgi şeklindedir.
    Konu skorey tarafından (11 Haz 2013 Saat 01:31 AM ) değiştirilmiştir.
    MZSancaR, ShreDDeR ve Başkan78 bunu beğendi.

  2. #2
    ShreDDeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ShreDDeR isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Müzik Duayeni

    Standart Cevap: Stereo (Genişlik) Analyzer

    Güzel paylaşım. Birde Ben şu mid-side olayını merak ediyorum. Yabancı parçalarda mesala ses ayrışık ve o kadar net geliyor ki kulağa, bazen kendi kendime diyorum, Türkiye'de neden böyle master yapan biri yok.

  3. #3
    skorey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    skorey isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Müzik Müdavimi

    Standart Cevap: Stereo (Genişlik) Analyzer

    Çok teşekkür ederim yorumun için. Şey ama o. Bazen Auto Panı hızlı ayarlanmış bir şekilde yapıyolar ve kulağa Stereo gibi geliyo. Tabi yine en kalitelisi tekrar ve düzgün kayıt almak. Yabancı parçaların en özen gösterildiği bölüm kayıt bölümü. Yani onun aslında Masteringlede alakası yok. Masteringde olağan bir sese derinlik ve diğer konuda geçtiği gibi ambiyans ekliyosun. (Benim bildiğim. Yoksa farklı bir teknik olarak neden kullanılmasınki senin dediğinde.)
    ShreDDeR bunu beğendi.

  4. #4
    ShreDDeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ShreDDeR isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Müzik Duayeni

    Standart Cevap: Stereo (Genişlik) Analyzer

    Anladım, tabi Türklerde pek kayıta önem göstermiyorlar, bi şekilde hallolur, mixte hallederiz hesabı var, bu yüzden kaybediyoruz genellikle. Her işi prodüktöre yüklüyorlar.


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

stereo mix seslerin daha düzgün çıkmasını mı sağlar, ses görselleri analyzer, stereo mix aktifleştirmek, mastering de derinlik, stereo genişlik, analyzer muzik
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. STEREOSTEREO

    İyi günler, Size sormak istediğim şudur sayın forum üyeleri. Bir ses stereo'ya nasıl çevrilir ? Mesela bir vokal'e " stereo phasing" diye bir effect veriyorum. O bile daha güzel duyulmasını, diğer seslerden rahatça ayrılmasını sağlıyor. Kısaca, içinde davul,gitar,bir iki vst enstrümanı ve vokal bulunan bir kaydın sesleri hangi yolla tane tane duyulur hale gelir? Ayrıca EQUALIZER ayarının öneminden bahsedebilir misiniz?
  2. stereo kayıtstereo kayıt

    Şu ana kadar sorduğum sorulara cevap alamadım bu formdan.Yalnız son kez bir şansımı deneyeyim dedim.Sorum şu:Movie makerı açıyorum,daha sonra guitar fx box i açıyorum,kameradan stereo kayıt yapmak istediğimde sesler çakışıyor,ses sürücüsünü değiştirmeye çalışıyorum bir türlü sorun çözülmüyor.Bu sorunu nasıl çözebilirim.Yardımmmmmmmmmmmmmm
  3. stereo mix çıkmıyorstereo mix çıkmıyor

    PC deki sag alt kösede bulunana hoparlor iconuna cıft tıkladıgımda acılan ana ses ayarlarında seçenekler/özellikler/kaydetmeyi seçtigimde stereo mix çıkmıyor daha onceden vardı şimdi yok 3 kere format attım drıverleri yenıden kurdum yok yapamadım allah rızası için bi yardım deli oldum araştırmadıgım forum kalmadı
  4. cubase spectrum analyzer.cubase spectrum analyzer.

    arkadaslar spectrum analyzerin tam olarak nasıl kullanıldıgını ve ne işe yaradıgını bilen varmı ? tesekkurler.
  5. Stereo kayıt olmuyoStereo kayıt olmuyo

    arkadaşlar bu konuda kimseden yardım alamadım şu ana kadar lütfen yardımcı olun sorunuma gelince ben pcde stereo kayıt yapmak istiyorum mikrofonu seçili hale getiriyorum sonra kayıt programını stereo olarak ayarlıyorum pc ses ayarlarından mic boost u aktif hale getiriyorum(böylece hem kendi sesim çıkacak hem de çalan müziğin sesi) kayıta başlıyorum ses micden çıkıyor :S önceleri de böyle yapıyodum oluyodu fakat şimdi olmuyo sorun nedir sizce?
Konu Puanlaması 5 üzerinden 5,00 | Toplam : 1 kişi