ChordSolo aslında bir nevi Cebar'ın dediği yere çıkmış senin doğru ifaden.

"hiç beat yapmadım, açıkçası beat yapmak için ne düzey bir ses kartına ihtdiyacın var bilmiyorum, hatta ses kartı çok mu gerekli ondan bile emin değilim"

demişsin. Olay bu zaten.Cebar arkadaşımı tenzih ediyorum ama gerek bir bağlama bir darbukayla yapılan Angara havaları gerekse bir ritm üzerine bir kaç söz ile yapılan rap,hip hop,beat vs tarzı yalın müzikler için çokta ses kartı olayına mixing mastering bilmeye ya da yapmaya gerek yok bence açıkcası.

Yazdıklarının tamamı doğru ve bilimsel şeyler ChordSolo ama eskiden dijital müzik yokken kapılarında korumaların beklediği İMÇ stüdyolarını hepimiz biliyoruz.Özetle müzik yapmayı,albüm yapmayı,beat yapmayı geçtik,hayal etmek bile zordu.Dinleyici olmanın ötesine geçemiyorduk.Şimdi insanlar evlerinde oturup birşeyler yazıp çizebiliyorlar.Bırakalım Cebar arkadaşımız mix ve mastering i bildiği gibi yapsın.İhtiyacı arttıkça doğruları araştırıp öğrenecektir.Bu işin okulu üniversitesi kursları,dökümanları,bilimsel temelleri olduğuna göre elbette basit bir iş değildir.Tekrar altını çiziyorum maksadım senin yazdığın doğrulara muhalefet değil ChordSolo ama müzik hevesi olan insanlar kendi heveslerine,müziklerine artık çok yakınlar.Deneme yanılma yaparak,araştırarak öğrenecekler.Öğreneceğiz.
Belki arkadaşımızı ilerde beat yapmak ta kesmeyecek ve daha farklı daha zengin müziklere yelken açacak.

Cebar Arkadaşım ya da bu işe yeni başlayanlar bütçeniz yoksa ve bilgisayar sisteminiz iyi ise,işlemciniz belleğiniz yeterli ise ses kartına bile gerek yok yapacağınız beat ler için.Bir Cubase,bir Asio4 all kur makinene.Creative'in 2+1 oldukça verimli ses sistemleri var al bir tane ondan yap istediğin müziği.Milyon dolarlık stüdyoların performansını biz evimizde nasıl yakalayalım ? Zaten deneyim ihtiyaç bilgi birikim arttıkça,eliniz bu işin ehli oldukça mevcut donanımınız sizi kesmeyecektir.
Bu forumlar da paylaşım için,teknik destek için,yanlışlarımızı görmemiz düzeltmemiz için var.Müzik bir deniz ise biz içinde birer damlayız,bu işin sonu yok.