Merhaba;

behringer mixer alacağım. XENYX Q1202USB veya XENYX QX1202USB tercihim olacak. iki sorum var ve hiç bir yerde yanıtını bulamadım. yalnız gerçekten yardımcı olmak isteyen arkadaşlardan ricam, tamamını okumaları ve cevaplarını buna göre vermeleri, çünki sınırlı miktarda para ayrıcabiliyorum ve iadesiyle uğraşacağım bir ürün almak istemiyorum. fl studio kullanan ve behringerin xenyx serisi usb mikserileri olan arkadaşlar özel mesaj atarsa facebook, skype, telefon vs aracılığıyla bağlantı kurarak görüşmek sorumu yöneltmek isterim, çünki ; 2 dakikamızı bile almayacak bir işlem, ama yazılım ve donanım elimizde olmadan bilemiyoruz.

mikserin 2tek veya 2 çıkışını bilgisayara bağlayarak bütün seslerin karışmış hallerini kaydetmeyeceğim. aynı anda birden çok kanalı ayrı ayrı kayıt yapmak ve haliyle kayıttan sonra seviyeleri ayrı ayrı düzenleyebilmek istiyorum. elimde m-audio fasttrack usb ses kartı var ve belirttiğim işlemi 2 girişi ile yapabiliyorum, 1 mic bi gitar giriyorum, kayıt ediyorum ve iki ses dosyası şeklinde ayrı ayrı kaydediyor aynı anda.

kayıt yazılımı olarak fl studio kullanıyorum ve kişisel nedenlerden değiştirmeyi düşünmüyorum. yukarıda bahsettiğim işlemi şu şekilde yapıyorum; fl studio'nun mixer'ini açınca oradaki kanalların in'ini seçebiliyorum ve listede 2 tane in gösteriyor, örnek;birinci kanala birinci (mik) girişi, ikinci kanala ikinci (gitar) girişi şeklinde. başka bir deyişle m-audio ses kartı üstündeki 2 fiziksel girişi digital olarak gösterebiliyor fl studioda.

birinci sorum;

almayı düşündüğüm bu mikserlerin 12 fiziksel girişi mevcut, bi kısmı mik için balans bi kısmı değil vs. ben bu mixerleri usb'den bilgisayara bağlayıp ses kartı olarak tanıtıp orj. driver'ını yükleyince, fl studioda da asio cihazı olarak seçince, mikser kısmına gelip inputlara baktığımda 12'sini de ayrı ayrı görebilecek miyim?

daha kısa; bu mikserler 12 fiziksel girişini, ayrı olarak 12 digital input şeklinde, fl studioda görüntülemeye ve kullanmaya izin veriyor mu?

ikinci sorum;

qx'li model efekt içeriyor, birinci sorumun cevabı evet ise, 12 inputu ayrı ayrı görüntüleyebiliyorsam, efektli modelde bu inputlar digital olarak ayrı ayrı giderken, efektli mi gider yoksa efektler sadece spesifik çıkışlardan mı duyulabilir (kulaklık, ctrl room, main out vs.) ?

-----

resim ekleyerek de netleştirmek istedim, bahsettiğim kısım aşağıda gözüküyor. kırmızı kutu içine aldığım bölümde 12 tane ayrı giriş olacak mı?

-mixer.png

şimdiden çok teşekkür etmek istiyorum, konunun yeri ayrı ise taşınabilir ya da editlenmesi gereken bir durum olursa editlersiniz zaten sağ ​olun.