Akustik Nedir?

Müzik Makaleleri içinde Akustik Nedir? konusu, Akustik , (sesbilimi) sesi inceler. Bunlar arasında gürültüye yol açan titreşimlerin ve gürültünün kontrolü de vardır. Akustik ile uğraşan bilimadamları ve mühendisler, sesi ve insan işitmesini incelerler. Farklı nesnelerin sesle ...

Sponsorlu Bağlantılar

Bu sayfada toplam 5 sonuçtan 1 ile 5 arası mesajlar gösteriliyor.
Beğeni Listesi1Beğeni
  • 1 Yazan : admin

Konu: Akustik Nedir?


  1. #1
    admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    admin isimli Üye şimdilik offline konumundadır Her şeyde biraz sen varsın..

    Standart Akustik Nedir?

    Sponsorlu Bağlantılar


    Akustik, (sesbilimi) sesi inceler. Bunlar arasında gürültüye yol açan titreşimlerin ve gürültünün kontrolü de vardır. Akustik ile uğraşan bilimadamları ve mühendisler, sesi ve insan işitmesini incelerler. Farklı nesnelerin sesle ne şekilde etkilendiklerini de araştırırlar. Mühendisler, uygun seste iletişim sistemleri ve binaları tasarımda bulunurlar. Zararlı yüksek seslerden insanları koruma yollarını bulurlar. Tüm çalışmalar insanların duymak istemedikleri zararsız seslere yöneliktir. Gürültüyü kontrol etmenin bir yolu, gürültü kaynağını daha sessiz hale getirmektir. Gürültü ile çalışan bir serinletici yanında hiç bulundunuz mu? Düşük hızda dönen büyük bir pervane, yüksek hızda dönen küçük bir pervaneden daha az gürültü çıkarır. Gürültü, bir yerden diğer bir yere geçmesini önlemekle azaltılabilir. Gürültü gelen bir odanın kapısını hiç kapattığınız oldu mu? Böyle yapmakla, perdeler ve akustik gereçler sesi soğururlar (yutarlar). Yansımış bir sesi işitirseniz buna yankı (akis) adı verilir. Geniş bir odayı uygun bir şekilde döşemekle yankılar giderilebilir. Bir sesten sonra saniyenin 1/20 si kadar bir süre içinde kulağınıza ulaşan bir yankı hiçbir problem yaratmaz. Zaman aralığı uzadığı takdirde, yankı sinirlendirici olabilir. Rahatsız edici diğer bir ses de çoklu yankıdır. Reverberasyon adı verilen bu ses, yansımış birçok seslerin birleşip, yavaş yavaş sönümlenmesidir. Bir müzik salonunda bunlar bir saniyeden fazla sürmemelidir. Uzun perdelerin asılması, döşeme ve koltukların, duvarların yumuşak malzemelerden yapılması yankıları ve reverberasyonları azaltır. Çünkü ses daha kolaylıkla yutulmuş olur.İlgi alanları açısından kabaca şu alt kısımlara ayrılabilir:
    1. Biyolojik Akustik: Sesin balina, yunus, yarasa ve baykus gibi hayvanlar tarafından nasıl kullanıldığını inceler.
    2. Su altı Akustiği: Deniz yatağı ve su altında ses dalgalarının yayılımı, saçılımı ve etkileşimini inceler.
    3. Psikolojik ve Fizyolojik Akustik: İnsanlar ve hayvanların seslere karşı olan fizyolojik ve psikolojik tepkilerini inceler.
    4. Elektro Akustik: Sinyal işleme kuramının yankılanım alanındaki uygulamalarını inceler.
    5. Konuşma Akustiği: Konuşma iletişimi için gereken ses dalgalarının insanlar tarafından üretimi, ıletimi ve algısını inceler.
    6. Müziksel Akustik: Müzik fiziğini, müziksel algıyı, Müzik aletleri seslerinin çözümlenmesini ve bireşimini inceler.
    7. Mimari Akustik: Kapalı alanların ve mimari yapıların akustik özelliklerini inceler
    8. Gürültü Akustiği: Gürültünün nasıl üretildiği ve yayıldığı, etken ve edilgen gürültü denetimi, ve gürültünün etkilerini inceler.
    9. Fiziksel Akustik: Ses dalga yayılımının fiziksel özelliklerini (iletim,yansıma, kırınım, etkileşim, kırınım, dağılım, emilim vs.) inceler.
    10. Yapısal Akustik ve Titreşim Yankılanımı: Mekanik dizgelerin bulundukları ortamla olan ilişkilerini, ve ilgili ölçüm, çözümleme ve denetim yöntemlerini inceler.
    KORG300 bunu beğendi.

  2. #2
    piyanistkemal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    piyanistkemal isimli Üye şimdilik offline konumundadır Premium Üye

    Standart Cevap: Akustik Nedir?

    değerli bilgiler için sağol.

  3. #3
    cacahan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    cacahan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Katılımcı Üye

    Standart Cevap: Akustik Nedir?

    Bazi setlerde akustik saz yaziyor oysa gercek anlamda akustik tanimlamasina gore set teki sesle hicbir baglantisi ilmadigi anlasiliyor.Bilmem katilirmisiniz.(bendeki aks saza gore).Tesekurler...

  4. #4
    catidakihayalet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    catidakihayalet isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Gold Üye

    Standart Cevap: Akustik Nedir?

    çok güzel bir anlatım! !
    KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları
    Hayat, seni zaten en sevdiğin şeyle CEZALANDIRIR.
    Copyright by ÇatıdakiHayalet (kırıkritim)


    KeyfiMüzik Üyesiyim, Müziğe deliyim!

  5. #5
    bomb19 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bomb19 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Silver Üye

    Standart Cevap: Akustik Nedir?

    akustik ve yalıtım çok istediğim ama maliyeti sebebi ile elde edemediğim konular...


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

akustik ne demek, akustik nedir, akustik ne demektir, akustik uygulamalar, akustık ne demek, akustik uygulamalar nelerdir, akustik uygulamalar nedir, akustik müzik nedir, akustik versiyon ne demek, akustik nedemek, aküstik ne demek, sesin akustiği nedir, akustik ses nedir, müzikte akustik nedir, akustik müzik ne demek
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. Akustik SüngerAkustik Sünger

    10 adet 1. sınıf akustik sünger alınır piramit kesimli olan ilk tercihtir. ödeme yolu ptt kargo ile kapıda ödeme seceneği ile satan arkadaşlar irtibata gecebilir kargo ücreti bana aittir yaklasık türkiyenin heryerine en fazla 50 tlye gidio ptt kargo ile zaten şimdiden belirteyim sıfır ve yıpranmamıs yırtılmamıs olan varsa ulaşabilir arkadaşlar kolay gelsin
  2. TSM Akustik Piyanolu 13 ParçaTSM Akustik Piyanolu 13 Parça

    ***ALINTIDIR*** Akustik piyano temelinde kayıt edilmiş (başka eşlik sazları da var) mükemmel TSM parçaları. BEN GAMLI HAZAN BİR ATEŞİM YANARIM İSTANBUL MEYHANELERİ (BU AKŞAM...)
  3. Akustik Ses YalıtımıAkustik Ses Yalıtımı

    Merhabalar, Kartondan idarelik kabin yapmıştım evimi taşıdım ve uzun vadeli bir kabin yapmak istiyorum. Tek mikrofon ve sadece vokal kaydı alınacaktır Kabini neyden yapabilirim ? ( osb tahta , mdf tahta vs.. ) . Bunu nasıl ayakta tutarım. Yani nasıl montelerim (duvara zarar vermeden ) Kabinin büyüklüğü ne kadar olsa makbuldür ?
  4. Klavyelerde Set Nedir? Kart Nedir? Ne işe yararlar?Klavyelerde Set Nedir? Kart Nedir? Ne işe yararlar?

    Arkadaşlar mazur görün ama bilmemek değil öğrenmemek ayıp demiş atalarımız. Klavyelerde Set Nedir? Kart Nedir? Ne işe yararlar? Cevaplarsanız sevinirim. Hayırlı işler herkese...
  5. Sınırötesi nedir, sıcak takip nedir?Sınırötesi nedir, sıcak takip nedir?

    Askere sınır ötesi operasyon için yeşil ışık yakıldı.Peki ikisinin arasındaki fark ne? Devami...
Konu Puanlaması 5 üzerinden 5,00 | Toplam : 1 kişi