Hangi Müzik Programını (sequencer) Kullanmalıyım.!

Müzik Makaleleri içinde Hangi Müzik Programını (sequencer) Kullanmalıyım.! konusu, Değerli keyfimuzik okurları ve üyeleri; Sizlerden gelen elektronik posta'lar (e-mail) doğrultusunda bana iletmiş olduğunuz sorular'da en çok dikkatimi çeken ve ağırlıkta olan, ''Bilgisayarım'da müzik yapmak için hangi programı (sequencer) kullanmalıyım,hangi ...

Sponsorlu Bağlantılar

Toplam 2 sayfadan 1. sayfa 12 SonuncuSonuncu
Bu sayfada toplam 20 sonuçtan 1 ile 10 arası mesajlar gösteriliyor.

Konu: Hangi Müzik Programını (sequencer) Kullanmalıyım.!


  1. #1
    NoyaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    NoyaN isimli Üye şimdilik offline konumundadır Premium Üye

    Hangi Müzik Programını (sequencer) Kullanmalıyım.!

    Sponsorlu Bağlantılar


    Değerli keyfimuzik okurları ve üyeleri;

    Sizlerden gelen elektronik posta'lar (e-mail) doğrultusunda bana iletmiş olduğunuz sorular'da en çok dikkatimi çeken ve ağırlıkta olan,
    ''Bilgisayarım'da müzik yapmak için hangi programı (sequencer) kullanmalıyım,hangi program daha iyidir? Bir arkadaşım cubase önerdi,bir başkası ise pro tools,fl studio,reason,sonar vs.. vs.. '' gibi.

    Bende,sıkça sorulan bu soru karşılığında tamamen kendi görüşümü,düşüncemi ifade etmeye çalışacak bu yazıyı yazmaya karar verdim.

    Bilindiği gibi digital ses teknolojisinin temelleri 1937'de Alec H. Reeves'in Fransa'da International Telephone & Telegraph şirketi için çalışırken PCM, Pulse Code Modilation'ı keşfetmesine dayanır.O'günden günümüze 1990'ların ortalarında büyük bir ivme kazanarak bugünkü halini almıştır.

    1937 yılında atılan bu temeller,büyük gelişmeler ve değişimlere uğradıktan sonra bugün karşımıza dijital ortamda gayet başarılı sinyal işlemciler (vst,fx plugin'ler) sanal enstrumanlar (vsti)ve bir okadar başarılı sequencer'lar (pro tools,logic,sonar,cubase vs..vs..) olarak karşımıza çıkmaktadır.

    Şimdi gelelim çoğunlukla sormuş olduğunuz ''Hangi programı kullanmalıyım'' veya sizden gelen ağırlıklı sorulardan biri ''Hangi program daha iyidir.''
    Bu tarz soruların cevabını vermek tabiki çok zor.Herkez iyi kullandığı,ayarlarına hakim olduğu kendi programını övecektir.Ben bu konuya başka biraçıdan yaklaşmak istiyorum,kendimce birkaç küçük örnekle.

    Ressam olan bayan arkadaşımı ziyerete gittiğim günlerden biriydi.Herzamanki gibi boş bir tuvalin karşısına oturmuş,boş gözlerle tuvale bakıyordu.
    ''Ne dşünüyorsun''diye sorduğumda;Ağaçlar,akarsular ve bir dağ'dan oluşan manzara resmi yapmak istediğini,nereden başlıyacağını ve nasıl görsel bir derinlik oluşturacağını düşündüğünü söyledi,ve ekledi;
    ''Çizeceğim dağın çok uzaktaymış gibi algılanmasını,akarsuyun dağ ve orman arasındaymış gibi algılanmasını,ve ağaçlık bölümün çok yakındaymış gibi hissedilmesini,görülmesini istiyorum.Bunun için önce kafamda çiziyorum resmi tuval üzerinde.''Diye sözünü bitirdi.
    (Benim gibi aşırı derecede resim özürlü olan bir adama kullanılabilecek en yalın sözler bunlardı sanırım)
    O an hissettimki,ikimizinde yaptığı işin birleştiği bazı noktalar vardı.!

    O görsel bir derinlik arıyordu,ben işitsel.
    O görsel bir panorama arıyordu,ben duyumsal.
    O boyalarını kullanıyordu resmi için.ben sesleri.
    O içindekileri beyaz bir tuvale döküyordu,ben ise kullandığım programa.

    Bunları düşünürken gözlerim oturduğumuz büyük odanın içerisinde gezinmeye başladı.Dışarıya bakan pencerenin camına okadar güzel bir resim çizmiştiki çok etkilenmiştim.
    Oturduğum yerin sol tarafında kalan duvarda çok şık bir manzara resmi ilişti gözüme.Ve bir köşede arka arkaya dizilmiş bir çok bitmiş tuval,büyüleyiciydi.
    Bu esnada birşeyi daha anlamış oldum.Ressam arkadaşıma tanrı'nın bahşettiği bu yetenek ve onun bu yeteneği çalışarak,öğrenerek,okuyarak,deneyerek daha ilerlere götürmesi bir duvara,betona,taş parçasına yetenekli bir elle neler yapılabileceğini,bir camın nasıl mükemmel bir tuvale dönüşebileceğini
    bir bez parçasının nasıl sanatsal bir obje haline gelebileceğini farkettirdi bana....

    Her fırça darbesi kağıtta izler bırakır.O izleri beğendiğimiz resimlere dönüştüren fırçayı tutan ellerdir.!

    Evet konumuza dönecek olursak arkadaşlar,ister cubase kullanın,ister pro tools,ister logic yada diğerleri,mucizeyi yaratacak olan bizleriz programlar sadece aracı.Sürekli program yenilemekten ziyade,o çabayı kendimizi yenilemekle,okumakla,öğrenmekle,denemekle,gelişmek le harcarsak emin olunki
    kullandığınız programda sizle gelişecektir.
    Kesinlikle teknolojiyi takip etmeyin demiyorum sakın yanlış anlaşılmasın.Benimsediğimiz bir program üzerinde güzel bir hakimiyet kuralım ve o programla ilgili gelişmeleride tabiki takip edelim.
    Hepimiz şunu çok iyi biliyoruz'ki dijital ortam üzerinde teknolojinin sonu yok,buna kendimizi fazlasıyla kaptırırsak yeniliklere yetişmemiz mümkün değil.
    Bir süre sonra iş,şu çıkmış,bu çıkmış,şunuda kurayım bunuda kurayım derken aylar sonra bir bakarsınızki bilgisayarınız program çöplüğü ve siz müzik adına hiçbirşey yapmamış olarak oturuyor olursunuz bilgisayar başında.

    Bu işe heveslenip yeni başlayacak olanlara naçizane tavsiyem,internet üzerinde hakkında bilgiler,dökümanlar,yazılar,tartışmalar bol olan birçok kişi tarafından kullanılan programlarla başlamalarıdır.Öğrenme aşamasında bir çok bilgi bulunması ve bu bilgilere rahat ulaşabilmek kullanmaya başladığınız programa hakim olma açısından çok faydalı olacaktır.

    Tekrar yinelemek istiyorum; Program yenilemek yerine,kitaplarla,kurslarla,bu işe emek vermiş insanlarla,hocalarla,deneyerek yanılarak kendimizi yenilemek ve geliştirmek çok daha faydalı olacaktır.

    Sadece kendi düşüncelerimi,kendi bakış açımı çok yüzeysel olarak anlatmaya çalıştığım bu yazıyı zaman harcayıp,önem verip okuyanlara teşekkür ederim.
    Tamamen kendi düşüncelerimi ve duygularımı bağlayan bir yazıdır,katılan ve katılmayanlar olacaktır.Bu yazıyı binlerce bakış açısı arasında farklı bir bakış açısı olarak paylaşmak istedim.İyi bir yazar olmadığımı belirtir ve yazıda sürçü lisan ettiysem,büyük yazısal hatalarım varsa af dilerim.
    Vakit ayıran tüm üyelerimize teşekkür ederim.umarım çok ufakta olsa bir faydası olur.

    Noyan ÖZTÜRK
    NOFEAR, ArazMc ve 70bpm bunu beğendi.

  2. #2
    tfe® - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    tfe® isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Platin Üye

    Standart Cevap: Hangi Müzik Programını (sequencer) Kullanmalıyım.!

    Sayın "Noyan ÖZTÜRK" ;

    Yazınızı okudum ve inanın burada belirttiklerinizle birçok arkadaşımıza büyük faydanız dokunacaktır. Ben de 90'lı yıllardan (o zamanlar yalnızca MIDI sequencer ve SMPTE eşgüdümleyici (syncroniser) görevi gören Atari Cubase ile ses kayıtlarını çok kanallı makaralı teyplere yapıyordum.) bu güne dek Cubase kullanan biri olarak yeni başlayacak arkadaşlara (sizin de belirttiğiniz gibi) kendi bilgi ve becerilerini mevcut yazılımlardan biri üzerinde geliştirmelerini öneriyorum.

    Güzel mesajınız için de tekrar teşekkür ediyorum. Sağlıcakla kalın... Bol müzikli günler dilerim...
    KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları


    Digitally signed by tfe®

  3. #3
    NoyaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    NoyaN isimli Üye şimdilik offline konumundadır Premium Üye

    Standart Cevap: Hangi Müzik Programını (sequencer) Kullanmalıyım.!

    Desteğiniz için ben teşekkür ederim.

  4. #4
    admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    admin isimli Üye şimdilik offline konumundadır Her şeyde biraz sen varsın..

    Standart Cevap: Hangi Müzik Programını (sequencer) Kullanmalıyım.!

    Teşekkürler Noyan. Gayet açık bir anlatım biçimi ile makaleni yazmışsın.

    Bu işe yeni başlayan arkadaşlarımızın yazıyı başından ve sonundan değil, tamamını okumasını tavsiye ederim.

    İyi çalışmalar.

  5. #5
    blackcode - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    blackcode isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Gold Üye

    Standart Cevap: Hangi Müzik Programını (sequencer) Kullanmalıyım.!

    Teşekkürler Noyan. Çok güzel ve faydalı bir yazı olmuş... Eline sağlık.

  6. #6
    mirim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    mirim isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye

    Standart Cevap: Hangi Müzik Programını (sequencer) Kullanmalıyım.!

    Gerçekten, çok güzel bir bakış açısı. Aynı hata içinde boğulan tanıdıklarım var. Forumda emeğini, bilgisini esirgemeyen arkadaşlara teşekkürler.

  7. #7
    frodyen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    frodyen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Silver Üye

    Standart Cevap: Hangi Müzik Programını (sequencer) Kullanmalıyım.!

    umarım bircok arkadas bu makaleyi okur. ne tarafa konsantre olmak gerektigi konusunda gayet acıklayıcı olmus emeginize saglık...

  8. #8
    mahham - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    mahham isimli Üye şimdilik offline konumundadır Katılımcı Üye

    Standart Cevap: Hangi Müzik Programını (sequencer) Kullanmalıyım.!

    Açılan başlık ve yaklaşımı için Noyan’ı tebrik etmemek mümkün değil.

    İlk dönemde kullanılan programların özellikleri aşağı yukarı aynıdır. Giriş bölümü diye adlandırılabilecek bu dönemde programların çalışma mantığı kavranmalıdır. Unutulmamalıdır ki hayatımızdaki pek önemli gelişme biz bir şeylere ihtiyaç duydukça aranmaya başlanmış ve aşamalarla hayatımıza girmiştir.

    Bu konuya ilgisi olanlara tavsiyem önce sevgili Noyan'ın yazdıklarını bir kez daha gözden geçirmeleri. Amaçlarına en uygun programı araştırmalarıdır. Biz elimizde hep en iyisi olsun istiyoruz bu çok güzel ama sadece en iyisi olduğu için bizde olmasını istiyoruz. Bilgisayar mikrofonuyla ses kaydı alıp Podcast hazırlamak isteyen bir PC kullanıcısının Cubase yüklemesini kimse önermez. Hem bilgisayarınızda çok büyük yer kaplanacak hem de kullanımı hiç kolay olmayacaktır.

    Üstatların affına sığınarak bazı önerilerde bulunmak istiyorum. Giriş seviyesi için olacak önerilerimi ihtiyaçlarınız doğrultusunda geliştirmeniz çok daha doğru olacaktır.

    Cool Edit Pro 2 -- ses kayıt ve düzenlemelerinizde uzun süre yol arkadaşınız olabilir. Kullanımı sade ve giriş seviyesindeki pek çok kullanıcının ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılayabilecek bir yazılım. Multitrack özelliği de bulunan yazılım daha çok orta düzeyli radyo reklam çekimleri ve montajında kullanılmaktadır. Cool Edit Pro 2 , 20 Mb’lık boyutuyla çok başarılı. Windows kullanıcıları için önemli bir özelliği de sistemin veya programın istenmeyen bir şekilde kapanmasından sonra çalışılan dosyaları kurtarabilmesi.


    Şimdi bir müzik forumunda olduğumuz gerçeğine ve üstatların affına sığınarak ;

    Acoustica Mixcraft – Enstrüman ve vokal kayıtları yapacak kullanıcılar için pek çok seçeneğin sunulduğu program bilgisayarınız için yine oldukça tasarruflu. 43 Mb büyüklüğündeki programla eserlerinizi rahatlıkla dijital ortama aktarıp düzenlemeler yapabilirsiniz.

    Giriş ve orta seviyeli, bilgisayarınızı yormadan kullanabileceğiniz bu programlarla öğrenecekleriniz daha sonra kullanacağınız tüm programlar için doğru bir zemin oluşturacaktır.

    Sevgili Noyan’ ı yaklaşımından dolayı ben de kutlamak istiyorum. Bazı yazım hataları forumlarda karşılaştığımız şeyler ancak Noyan’ı uyarmak istediğim tek konu “ister pro tools,ister logic yada diyerlericümlesinde altı çizili kelime yerinde “diğerleri” olmalıydı.


    Müzik keyfiniz daim olsun
    KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları
    Radio Now Here__________________________

  9. #9
    refrefe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    refrefe isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Gold Üye

    Standart Cevap: Hangi Müzik Programını (sequencer) Kullanmalıyım.!


    Sevgili Noyan’ ı yaklaşımından dolayı ben de kutlamak istiyorum. Bazı yazım hataları forumlarda karşılaştığımız şeyler ancak Noyan’ı uyarmak istediğim tek konu “ister pro tools,ister logic yada diyerlericümlesinde altı çizili kelime yerinde “diğerleri” olmalıydı.
    Önceleri benimde dilbilgisi - imlam çok iyiydi, ne zaman bu cep telefonlarında kısa mesajlara başladık o zaman bozulmalarda başladı.. Türkçe karakter desteği olmayışı , kısaltmalar vb... Şimdi tekrar düzeltmeye çalışıyorum bende. Üniversite sınavına hazırlanan arkadaşlara yazarkende azami dikkat ediyorum artık...

  10. #10
    mahham - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    mahham isimli Üye şimdilik offline konumundadır Katılımcı Üye

    Standart Cevap: Hangi Müzik Programını (sequencer) Kullanmalıyım.!

    Üniversite sınavına hazırlanan arkadaşlara yazarkende azami dikkat ediyorum artık...

    Türkçe desteğini her platformda bulamamız ve pek çok durumu acil diye adlandırıp hızlı (ve daha az masraflı) yöntemlere başvurmamız sebebiyle yazı dilini unutuyoruz. Öğrenciler okulda oldukları sürece fazla etkilenmediklerini düşünüp önemsemiyorlar belki ama okul bitince size sadece kendi kelimeleriniz kalıyor. Sözüm meclisten dışarı.

    Elimizden geldiğince bu konuya önem göstermeliyiz. Bu konuya önem gösteren çok kıymetli müzik dostlarımız var, dilerim sayıları artar. Her şeyi de Word’den beklememek gerek.

    Müzik keyfiniz daim olsun.
    KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları
    Radio Now Here__________________________


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

sequencer programı, sequencer nedir, time sequencers konu anlatımı, daw sequencer nedir, en iyi sequencer, hangi müzik programı iyi, sequencer programları, hangi müzik programı, hangi programdan müzik kayit edebilirim, en iyi sequencer programı, sequencer programı nedir, hangi ses programı iyidir, kaliteli ses için hangi programı kullanmalıyım, sequenzer program, müzik yapmak için hangi programı
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. Arkadaşlar Altyapı Yapmak İçin Hangi Müzik Aletlerinden Faydalanmalıyım ?Arkadaşlar Altyapı Yapmak İçin Hangi Müzik Aletlerinden Faydalanmalıyım ?

    Sıfırdan Altyapı Yapmak İçin Ne Önerirsiniz Düşük Maliyetli ? Klavye Fln ?
  2. acaba hangi müzik aletini seçsem? yardımcı olur musunuz?acaba hangi müzik aletini seçsem? yardımcı olur musunuz?

    merhaba.ben lise2 öğrencisiyim. inşallah 15 tatilinde müzik-enstruman kursu alacağım. aklımda saz ve gitar var. acaba hangisi daha iyi. hangisini öğrensem daha iyi olur?
  3. kayıt yaparken hangi mikrofonu kullanmalıyım???kayıt yaparken hangi mikrofonu kullanmalıyım???

    cevap bekliorum lutfen yardım edin:):confused:
  4. rap müzik yaparken hangi ekipmanları kullanıyorsunuz???rap müzik yaparken hangi ekipmanları kullanıyorsunuz???

    Ark.lar fl studio ile uğraşmaya başladım fakat indirdiğim vstlerin çoğu rap için uygun değil siz hangilerini kullanıyorsunuz?? bana önerebileceğiniz vst plugin falan var mı?(kotalı kullanıyorum lütfen 300mb'den fazla olmasın Heğinize teşekkürler
  5. pa 800 sequencerpa 800 sequencer

    buraya mp3 atmak gıbı bişi oluyomu yardımmsongbook ayrımı bu konudan birde?
Konu Puanlaması 5 üzerinden 5,00 | Toplam : 2 kişi