Hoparlörlerin Karakteristiği ve Empedans

Müzik Makaleleri içinde Hoparlörlerin Karakteristiği ve Empedans konusu, Hoparlör Karakteristiği ve Empedans Kaliteli bir hoparlörün 40 Hz ile 16000 Hz arasındaki yayın bandında ortalama ses düzeyi değişikliği çok az olmalıdır. Piyasada satılan her hoparlör, yükselteçten gelen alçak ve ...

Sponsorlu Bağlantılar

Bu sayfada toplam 3 sonuçtan 1 ile 3 arası mesajlar gösteriliyor.

Konu: Hoparlörlerin Karakteristiği ve Empedans


  1. #1
    piyanistkemal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    piyanistkemal isimli Üye şimdilik offline konumundadır Premium Üye

    Standart Hoparlörlerin Karakteristiği ve Empedans

    Sponsorlu Bağlantılar


    Hoparlör Karakteristiği ve Empedans
    Kaliteli bir hoparlörün 40 Hz ile 16000 Hz arasındaki yayın bandında ortalama ses düzeyi değişikliği çok az olmalıdır. Piyasada satılan her hoparlör, yükselteçten gelen alçak ve yüksek frekanslı ses sinyallerini aynı duyarlılıkla algılayarak sese çeviremez. Bu sakıncayı giderebilmek için 3-4 hoparlörden oluşan kolonlar kullanılır. Kolonlardaki küçük çaplı hoparlörler yüksek frekanslı (tiz) sesleri iyi üretir. Büyük çaplı hoparlörler ise alçak frekanslı (bas) sesleri iyi oluşturur.
    Her hoparlör kendisini besleyen amplifikatöre karşı elektriksel bir direnç (empedans) gösterir. Bu empedans değeri yaygın olarak 2 - 80 W arasında değişir. Empedans değeri ses sistemlerinde çok önemlidir. Yüksek verim elde etmek için ses frekans sinyali veren cihazın çıkış empedansı ile hoparlör empedansı birbirine eşit olmalıdır. Piyasada 4 - 8 ohm luk hoparlörler yaygındır.
    Hoparlörlerin empedans değeri 400 - 1000 Hz frekanslı akımlar uygulanarak hassas cihazlarla ölçülmektedir. Ohmmetre ile yapılan ölçümde okunan değer empedans değeri değil bobinin omik direnç değeridir. Bir hoparlörün direnci ohmmetre ile ölçüm yapıldığında 12ohm olarak belirlenmişse, empedans değeri Z = 15 - 16 ohm olarak kabul edilebilir.
    Yükseltecin çıkış gücünden daha düşük değerli hoparlör kullanılırsa: Ses kalitesi düşer. Hoparlörden vınlama, zırıltı duyulur ve eleman bozulabilir.
    Yükseltecin çıkış gücünden daha yüksek değerli hoparlör kullanılırsa: Ses az ve kalitesiz çıkar. Yükseltecin elektronik devreleri aşırı ısınarak bozulabilir.
    Yükselteç çıkış empedansı hoparlör empedansından büyük olursa: Ses kalın ve gürültülü çıkar.
    Yükselteç çıkış empedansı hoparlör empedansından küçük olursa: Ses ince ve az çıkar.

  2. #2
    Rapixed - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rapixed isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye

    Standart Cevap: Hoparlörlerin Karakteristiği ve Empedans

    COMPEL | Hoparlörler | M-AUDIO BX5a Deluxe StudioPhile Hoparlör

    bu ürünü almayı düşünüyorum.

    bu ürün hakkında bana öneride bulunurmusunuz.

  3. #3
    sibiryali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sibiryali isimli Üye şimdilik offline konumundadır Stüdyo Bilgisi Kategori Yöneticisi

    Standart Cevap: Hoparlörlerin Karakteristiği ve Empedans

    Bence gayet güzel cihaz.Ev için alıyorsan ömürlük(iyi korumak şartıyla),ticari bir stüdyo için alacaksan en az 6'' olmalı bence.
    KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları
    www.akustikkopek.com

    Son miks yapım projemiz http://www.keyfimuzik.net/proje-geli...z-k-mahli.html


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

hoparlör empedansı nedir, hoparlör ohm hesaplama, hoparlör ohm nedir, empedans değeri, hoparlör ohm, empedans değeri nedir, hoparlörde empedans nedir, empedans nedir, hoparlörde ohm nedir, hoparlörde empedans, ohm hoparlör, hoparlör, empedans ohm, ses empedans nedir, müzik setinde omaj
Müzisyen ilanları
Konu Puanlaması 5 üzerinden 5,00 | Toplam : 1 kişi