Aranjör Arıyorum

Müzisyen - Grup Arayanlar içinde Aranjör Arıyorum konusu, eğer hala böyle bir ihtiyacınız varsa profesyonel olarak yardımcı olabilirim..... korhan 05068544884...

Sponsorlu Bağlantılar

Toplam 5 sayfadan 2. sayfa BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu
Bu sayfada toplam 46 sonuçtan 11 ile 20 arası mesajlar gösteriliyor.
Beğeni Listesi2Beğeni

Konu: Aranjör Arıyorum


  1. #11
    ko4444 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ko4444 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye

    Standart Cevap: Aranjör Arıyorum

    Sponsorlu Bağlantılar


    eğer hala böyle bir ihtiyacınız varsa profesyonel olarak yardımcı olabilirim.....
    korhan 05068544884

  2. #12
    ko4444 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ko4444 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye

    Standart Cevap: Aranjör Arıyorum

    merhaba hala böyle bir talebiniz varsa profesyonel anlamda yardımcı olabilirim korhan 05068544884

  3. #13
    korg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    korg isimli Üye şimdilik offline konumundadır Forumdan Uzaklaştırıldı!

    Standart Cevap: Aranjör Arıyorum

    slm bende yardımcı olabilirim izmirden cengiz bende cubase reason vst sanal sampler sesler kullanarak iyi bi kayıt yapabiliyorum burdan ulaşa bilirsin sefo91912@hotmail.com

  4. #14
    sibiryali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sibiryali isimli Üye şimdilik offline konumundadır Stüdyo Bilgisi Kategori Yöneticisi

    Standart Cevap: Aranjör Arıyorum

    Memlekette ne çok aranjör varmış?
    Sorsak LFO ne işe yarar diye,kaç kişi bilecek kimbilir?

  5. #15
    @ydıns - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    @ydıns isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Müzik Müdavimi

    Standart Cevap: Aranjör Arıyorum

    LFO: Low Frequency Oscillator / Alçak Frekans Osilatörü demek galiba değilmi eheheheheee)

  6. #16
    sibiryali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sibiryali isimli Üye şimdilik offline konumundadır Stüdyo Bilgisi Kategori Yöneticisi

    Standart Cevap: Aranjör Arıyorum


    LFO o demek doğrudur,ama soru, ne işe yarar idi?

  7. #17
    @ydıns - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    @ydıns isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Müzik Müdavimi

    Standart Cevap: Aranjör Arıyorum

    Daha detaylı bilgiye sahip olan bir tonmaister kardeşimden aldığım bilgileri aktarayım belki işe yarar.
    1.1 Frekans nedir?
    Frekans bir saniye içerisindeki titreşim veya çevrim sayısıdır.
    1.2 Ses şiddeti nedir?
    Sesin kulak tarafından duyulan yüksekliğine ses şiddeti denir. Ses şiddeti dB ile ifade edilir. Desibel
    Sesin şiddetini, logaritmik olarak ifade eden birimdir.
    1.3 Ses basınç seviyesi nedir?
    Ses dalgalarının belirli bir alan üzerinde yarattığı basınca ses basınç seviyesi denir. Ses basınç seviyesi
    Pascal (pa) veya Dynecm2 birimleri ile ifade edilir.
    1.4 Tını nedir?
    Tını sesleri ayırt etmemizi sağlayan özelliktir.
    2-Fletcher munson eğrileri nedir?
    İnsan kulağının hassasiyeti frekanslara göre değişir. İnsanların duyabileceği frekanslar genellikle 15 Hz ile 18 kHz arasındadır. İnsanların en üst işitme seviyesi 120 dB olduğuna göre Fletcher munson eğrilerine göre duyabileceğimiz frekanslar bu şekildedir.
    3- Sentezleyici nedir?
    Sentezleyici osilatör adı verilen elektrik devrelerinin ürettiği sinyalleri değiştirmek dönüştürmek ve çeşitli işlemlerden geçirmek yoluyla sentezleyen müzik aletidir. Sentezleyici müzik aletlerinin temsillerinin üretilmesinde kullanıldıkları gibi kendine özgü sesler üretmek amacıyla da kullanabilir. Ayrıca sentezleyiciler daha önce üretilmiş seslerin kullanılmasına ve yeniden işlenmesine olanak sağlar.
    3.1 Osilatör nedir?
    Osilatör (oscillator) ses sinyali üretimi konusunda kilit noktadır. Sentezleyiciler osilatörler sayesinde ses üretirler. Sentezleyicilerdeki diğer bütün ayarlar osilatörler tarafından üretilen sesleri şekillendirmeye yararlar. Osilatör aslında bir elektronik devredir. Fakat dijital çağda özellikle de bilgisayar programlarında kullandığımız Soft syth`lerde osilatör elektronik devrenin dijital bir modellemesidir.
    Sentezleyicilerde kullanılan osilatörlerin sayısı farklılık gösterir. Osilatör sayısı ne kadar artarsa sentezleyicinin üretebileceği ses miktarı da o kadar artar.
    3.2 Harmonik nedir?
    Karmaşık bir ses dalgasını oluşturan yan parçaların frekanslarının toplamı ana frekanstan fazlaysa ortaya harmonik frekanslar çıkar. Basit bir sinüs dalgasında harmonik yoktur, çünkü dalga tek bir bileşenden oluşur. Örneğin bir kare dalgayı birden fazla sinüs dalgası oluşturur. Bu sinüs dalgalarının frekanslarının toplamını ana frekanstan yani kare dalganın, sinüs dalgalarının bileşiminin frekansından fazladır. Buna bağlı olarak karışık bir dalga formunu meydana getiren temel frekanslara harmonik denir.
    4- Dalga formu nedir?
    Bir ses sinyalinin matematiksel olarak tanımlanması ve grafiksel olarak gösterilmesi sonucunda bir dalga formu elde etmiş oluruz. Doğadan elde etmiş olduğumuz seslerin dalga formları genellikle periyodik değildir. Sentezleyiciler ise bize periyodik dalga formları oluşturma ve dalga formları işleme imkânı verirler.
    4.1 Sinüs dalgası
    Sentezleyicilerin çıkardığı en basit dalga formudur. Tek frekanslıdır ve periyodiktir. Diğer karmaşık ses dalgalarının hepsi sinüs dalgalarının farklı şekilde birleştirilmesiyle oluşurlar.
    4.2 Çeşitli dalga formları
    Bir osilatör ses sinyallerini dalga şekillerine göre üretir. Farklı türden sentezleyiciler farklı türden ses dalgaları üreten osilatörlere sahiptirler. Şimdi bu dalga formlarına bir göz atalım.
    4.3 Kare (square) dalga
    Her karmaşık ses dalgası gibi kare dalga da sinüs dalgalarının bileşiminden oluşur.
    4.4 Dirtdörtgen (rectangle) dalga
    Kare dalganın harmonikleri düzensiz olarak şekillenmiş halidir.
    4.5 Testere diş (sawtooth) dalgası
    Bütün harmonikler kullanılarak oluşturulmuş karmaşık bir dalgadır.
    4.6 Üçgen (triangle) dalga
    Sawtooth ses dalgasının parlaklığıyla kare dalganın yankılı karakterini birleştirir.
    ÇEŞİTLİ SES SENTEZLEME YÖNTEMLERİ
    5- Sentezleme
    Sentezleyicilerde birden fazla osilatör bulunmaktadır. Sentezleyici farklı sesler üretmek için bu osilatörlerin ürettikleri ses dalgalarını sentezler. Şimdi bu sentezleme yöntemlerine bir göz atalım
    5.1 Additive sentezleme
    Basit ses dalgalarını çeşitli yöntemlerle birbirine eklemek yoluyla karmaşık ses dalgaları elde edilir. Sinüs dalgaları farklı şekillerde birleştirilir. Bu yöntemde herhangi bir sesin üretimi mümkün olsa da doğal seslerin karmaşık yapıları uzun sentezleme işlemlerini zorunlu kıldığından pratik olarak çok zordur.
    5.2 Subtractive sentezleme
    İçinde birçok harmonik barındıran bir ses dalgasının alınıp çeşitli yöntemlerle (özellikle filtre kullanılarak) ayıklanması sonucunda ses dalgası elde edilme yöntemidir.
    5.3 Granular sentezleme
    Granular sentezlemede basit ve karmaşık ses sinyallerinden grain adı verilen çeşitli küçük parçalar alınır. Bu parçalar daha karmaşık sesler üretmek ve yeni bir doku oluşturmak için farklı şekillerde ayarlanır. Parçaların çokluğu farklı türden sesler üretmek için imkân sağlar. Fakat uygulanması zor bir yöntemdir.
    5.4 Amplitude modulation (AM) sentezleme
    Bu sentezleme yönteminde iki tip sinyal kullanılır taşıyıcı sinyali dönüştürücü bir sinyalle sentezlenir. İkinci sinyal taşıyıcı sinyalin genişliğini belirler.
    5.5 Ring modulation sentezleme
    Tıpkı amplitude modulation sentezlemede olduğu gibi taşıyıcı ses sinyaline genişliğini belirleyici bir sinyal eşlik eder. Tek fark genişliği belirleyen sinyalin AM sentezlemede olanın aksine negatif değerler alabilmesidir. Bu taşıyıcı sinyalin pek çok sinüs dalgasından oluşan oldukça karmaşık bir yapıya kavuşması demektir.
    5.6 Frequency modulation (FM) sentezleme
    Frequency modulation sentezleme bir osilatörün frekansının başka bir osilatörden çıkan sinyal tarafından belirlenmesi durumunda gerçekleşir. Fm sentezleme yöntemini uygulayabilmek için iki adet osilatöre ihtiyaç vardır.
    GÜRÜLTÜ ÜRETİCİ (Noise Genarator)
    6- Gürültü üretici nedir?
    Gürültü üretmek amacıyla kullanılan bir osilatördür. Bu osilatörle ürettiğimiz seslere çeşitli efektler katmamız mümkündür. Sentezleyicilerde genellikle Beyaz gürültü ve pembe gürültü olarak adlandırılan iki tip gürültü çeşidi standart olarak bulunmaktadır. Beyaz gürültü sert bir tıslamayı andıran bir ses iken pembe gürültü rüzgâr efekti yaratmaya elverişli daha yumuşak bir gürültüdür.
    FİLTRELER
    7- Filtre nedir?
    Filtre osilatör gibi sentezleyicinin en önemli bileşenidir. Filtre osilatörlerin ürettiği sinyalleri ayıklamakla yükümlüdür. Filtreler hiçbir şekilde yeni ses üretmezler sadece orda olan sesi değiştirip dönüştürürler.(ses üretimi sadece osilatörlere mahsustur) Filtrenin görevi belirli frekanstaki seslerin kendinden geçmesine izin vermek, belirli frekanstaki seslerin geçişini de engellemektir.
    7.1 Low pass filtreler
    Bu tip filtreler düşük frekanslı sinyallerin geçmesine izin verip, yüksek frekanslı sinyalleri engellerler. Tiz sesleri ayıklamak çeşitli bas seslerin geçişine izin vermek için bu tarz filtre kullanmak gerekir.
    7.2 Hi pass filtreler
    Low pass filtrenin tam tersi işlemler yapar. Yüksek frekanslı seslerin geçişine izin verirken alçak frekanslı sesleri engeller. Bu engelleme inceltme yoluyla gerçekleşir.
    7.3 Bandpass filtre
    Bu filtre low ve hipass filtrenin birleşimi gibi algılanabilir. Belirlenmiş bir frekans seviyesi haricindeki frekanslarda inceltme yapar. Hem düşük hem yüksek frekansları engeller.
    7.4 Notch filtre
    Band reject olarak da bilinen Notch filtreler Bandpass filtrelerin yaptığı işin tam tersinin yaparlar. Notch filtre yüksek ve düşük frekanslı sinyallerin geçmesine izin verirken, orta frekansları filtreler.
    ENVELOPE GENERATOR (Zarflar)
    8- Envelope generator nedir?
    Envelope generator çeşitli ses ayarlarını kontrol etmek amacıyla kullanılır. Bir tuşa basılma ve bırakılma esnasında nasıl davranması gerektiğini belirlememizi sağlar. Envelope generator Attack Decay, Sustain ve Release olarak adlandırılan dört adet parametresi vardır.
    8.1 Attack
    Attack ayarı tuşa basmamızla sinyalin maksimum değere ulaşması arasında geçen zamanı belirlememizi sağlar. Parametre tam sıfırdayken tuşa basmamızla tepki almamız bir olurken, ayar en üst noktadayken oldukça geç tepki alırız. Attack arttıkça sinyal daha geç ulaştırılır.
    8.2 Decay
    Sinyal maksimum değere geldikten sonra güç kaybetmeye başlar. Sinyalin gücü maksimum noktadan Sustain ayarıyla belirlediğimiz noktaya kadar düşecektir. Sinyalin gücündeki bu düşüşün süresini Decay ayarı ile belirleriz.
    8.3 Sustain
    Diğer üç parametre zaman bildirirken (Attack, Decay, release) Sustain parametresi herhangi bir zaman belirmemektedir. Decay parametresi ile düşüşün süresini belirlediğimizi söylemiştik. Bu düşüşün en son noktası Sustain ayarının belirlediği noktadır. Sinyalin Decay ayarıyla kontrol edilen kısmı sinyalin Sustain noktasına ulaşmasıyla sona erer. Sustain parametresi Decay ve release ayarlarıyla birlikte değerlendirilmelidir.
    8.4 Release
    Sustain noktasına gelmiş olan sinyalin bu noktadan sonraki düşüş zamanı bu ayar üzerinden belirlenir. Ayarın etkin olabilmesi için tuşun bırakılması gerekmektedir. Tuş bırakıldıktan sonra sinyalin sıfıra ulaşma süresini bu parametre aracılığı ile belirleriz.
    FARKLI TÜRDEN ENVELOPE GENERATOR`LAR
    9-Envelope generator ve farklı kullanım alanları
    9.1 Filter Envelope
    Filtrelerin frekans ayarını kontrol eden Envelope ayarıdır. ADSR ayarı üzerinden frekansın zaman göre nasıl değişeceği belirlenir. Filtrenin karakteristiğini belirledikten sonra frekansın nasıl davranacağını belirlemek de önemlidir.
    9.2 Amplitude Envelope
    Ses gücünün (amplitude) ayarının nasıl şekillenmesi gerektiğini belirler. ADSR ayarlarının ses üzerindeki etkilerini en iyi gözlemleyebileceğimiz envelope `dur. Tuşa bastığımızda çıkan sesin zaman bağlı olarak nasıl davranacağını bu envelope sayesinde belirlenir.
    9.3 Mod envelope
    ADSR ayarının hangi parametreyi etki edeceğine bulunan bir listeden siz seçersiniz. Ayarlar seçtiğiniz parametredeki seviye ayarına göre etki edecektir.
    DÜŞÜK FREKANSLI OSİLATÖRLER (Low Frequency Oscillators) (LFO)
    10- Düşük frekanslı osilatör nedir?
    Düşük frekanslı osilatörler yani LFO`lar diğer osilatörler gibi ses üretici cihazlardır. Normal osilatörlerden en önemli farkları çok alçak frekanslarda ses üretmeleridir. Bu sesler insan kulağının duyamayacağı kadar düşüktür. LFO, Envelope generator`dan dan farklı olarak periyodik dalgalar üretir. Bu da onun vibrato (titreşimin artırılması) ve tremolo (bir tonun hızlı tonlarda çalınması) efektleri yaratmak için kullanılmasını sağlamaktır.

  8. #18
    sibiryali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sibiryali isimli Üye şimdilik offline konumundadır Stüdyo Bilgisi Kategori Yöneticisi

    Standart Cevap: Aranjör Arıyorum

    Çok güzel bir yazı olmuş.Ama burada durursa çok kişi görmez,bir başlık altında yayınlamak lazım derim.
    Ben LFO parametrelerini tremelo ve vibrato yaratmak için kullanıyorum,hele de PHASER'da kullanıldığında süper sonuçlar alınabilir.
    Tabi bunları yaparken lo-pass,hi-pass ve band-pass filtrelere çok dikkat etmek lazım.Hi-pass filtre oranını artırırsan LFOnun etkisini azaltabilirsin.

  9. #19
    immortatum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    immortatum isimli Üye şimdilik offline konumundadır Katılımcı Üye

    Standart Cevap: Aranjör Arıyorum

    ciddi bir iş ise görüşebiliriz immortatum@hotmail.com dan ulaşabilirsin iyi gunler ıyı calısmalar

  10. #20
    CGN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CGN isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye

    Standart Cevap: Aranjör Arıyorum

    Rock, alternatif ve elektronik tarzlarında bestelerim var.. Bu tarzda yardım edebilecek aranjörle çalışmak istiyorum..


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

aranjör arıyorum, aranjör aranıyor, şarkı aranjör arıyorum, şarkı sözü arayan sanatçılar, aranjor arıyorum, aranjör arayanlar, cevap aranjör arıyorum, aranjor araniyor, aranjör aranıyor 2012, izmir aranjör arıyorum, aranjor arayanlar, aranjör ariyorum, aranjör, izmir de aranjör arıyorum, aranjör arıyorum istanbul
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. Bestekar ve AranjörBestekar ve Aranjör

    Sevgili arkadaşlar.Ülkemizde müzik yapımı gerçekleştirmek zordur,Avrupa`da Amerika`da ve Dünya`nın her yerinde.Çünkü işin özüne indiğinizde bir besteye Bir enstrüman`la gönül vermek zorunludur,o enstrümana ait teknikleri ve diğer enstrümanlar bir araya getirmek ve duygular ses`le (nota ile)ifade etmektedir.Bu riski alarak prodüksiyonunu üstlenebilecek iyi bir profesyonel müzisyen olmalıdır.Elbette ben bu riski üstüme alıyorum ve profesyonel...
  2. Aranjör arıyorumAranjör arıyorum

    Merhaba arkadaşlar..Ben daha önce iki albüm yapmış bir solistim.Uzun bir aradan sonra yeni birşeyler yapmak istiyorum pop müzik tarzında..Bestelerim elimde ama ben istediğim tarzı yakalayacak ruhta birini arıyorum..Parayı ön planda tutmayan,gerçekten başarılı bir işe imza atmak isteyen amatör ruhlu profesyonel bir yürek arıyorum..Elbette bir iş yapılıyorsa mutlaka bir getirisi olacaktır eklemek istedim bunu da..Burda kendi müzikal çalışmalarımı...
  3. ARANJÖRARANJÖR

    BESTELERİNİZE PROFESYONEL MÜZİK .ARANJE-STÜDYO KAYIT .MİX MASTERİNG , , , CD.ALBÜM VE DEMO ÇALIŞMALARI HET TARZ MÜZİK ARANJE EDİLİR STÜDIO KARADAĞ müzik yapım tic. 0535 329 94
  4. aranjör arayanlar!aranjör arayanlar!

    aranjör arayanlar : HER TARZ profesyonel ALBÜM çalışmaları JİNGLE MÜZİK PROJELERİNİZ MİX MASTERİNGS AŞAMASI İLE UYGULANIR karadagmuzik@hotmail.com 0535 329 94 85
  5. aranjör arayanlar!aranjör arayanlar!

    aranjör arayanlar dikkat! 16 yıllık müzik geçmişi ve akademik düzeyde bilgilerle şarkılarınız emin ellerde! tarzınız ne olursa olsun bestelerinize artık istediğiniz gibi ve üstelik abartısız maliyetlerle altyapı yaptırabilirsiniz. bize ulaşın... 0505 932 48 93 veya gesa.produksiyon@hotmail.com :cool:
Konu Puanlaması 5 üzerinden | Toplam : 0 kişi