Ud ögrenmek için nasıl bir çalışma izlemek gerekiyor?

Telli Çalgılar içinde Ud ögrenmek için nasıl bir çalışma izlemek gerekiyor? konusu, Arkadaslar, Ben ud ögrenmek istiyorum.Bu konuda önerileri olanlari merakla bekleyecegim; Örnegin hangi ud metoduyla baslamaliyim? Nelere dikkat etmeliyim? Daha önce amatör düzeyde kisa sapli baglama ve gitar calmistim.Ud ögrenmek icin ...

Sponsorlu Bağlantılar

Bu sayfada toplam 3 sonuçtan 1 ile 3 arası mesajlar gösteriliyor.

Konu: Ud ögrenmek için nasıl bir çalışma izlemek gerekiyor?


  1. #1

    Standart Ud ögrenmek için nasıl bir çalışma izlemek gerekiyor?

    Sponsorlu Bağlantılar


    Arkadaslar,

    Ben ud ögrenmek istiyorum.Bu konuda önerileri olanlari merakla bekleyecegim; Örnegin hangi ud metoduyla baslamaliyim? Nelere dikkat etmeliyim? Daha önce amatör düzeyde kisa sapli baglama ve gitar calmistim.Ud ögrenmek icin nasil bir calisma izlemek gerekiyor? Yardimci olursaniz sevinirim.
    Konu sonbahar2012 tarafından (11 Ara 2012 Saat 05:09 AM ) değiştirilmiştir. Sebep: Bir sanat müzigi grubunda koristim.Nota üzerinden calip söylemek istiyorum.

  2. #2
    truvanet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    truvanet isimli Üye şimdilik offline konumundadır Katılımcı Üye

    Standart Cevap: Ud ögrenmek için nasıl bir çalışma izlemek gerekiyor?

    Merhabalar sonbahar2012
    Ud bağlamaya nazaran perdesiz ve türk müziği gibi bileşik makamlardan oluşan eserlerin icra edildiği bir saz olduğu için öğreticisiz zor öğrenilebilen bir sazdır. Yirmi yıldır kendi başına çalan ve 1 aylık bir solfej ve makam dersi alan bir arkadaş olarak tavsiyelerim olabilir. Udunu klasik akort yaptırabileceğin bir arkadaş varsa öncelikle yaptıracaksın, yada internetten faydalanarak yaptır. Daha sonra internetten udun klavyesindeki nerde ne notaların olduğunu öğreneceksin. Daha sonra basit bir şarkı mesela Dede Efendinin Segah Peşrevini mp3 den açıp udunla eişlik etmeye çalısacaksın Şaka şaka mesela üsküdara giderken veya duydum ki unutmuşşun gibi türkülere eşlik etmeye çalısırsan daha basit olur senin için. Ben kendi kendimi yetiştirdim ama bir yere kadar illaki bir hocaya ihtiyaç duyuyorsun. Mutlu Torunun cd ve metodlarını kullanabilirsin. Ben su an az bir bağlama çalan bir kişiye haftada 2 saat ders vermek kaydıyla 4 cü dersde şarkıyı tamamlıyoruz sende yapabilirsin. Hrşey senin ud çalmaya olan hevesinle alakalı bir olay. Başarılar dilerim.

  3. #3
    Arayan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Arayan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye

    Standart Cevap: Ud ögrenmek için nasıl bir çalışma izlemek gerekiyor?

    Merhaba sonbahar;Bir sanat müziği grubunda olduğuna göre sesleri algılayabilme yeteneğine sahip olduğunu sanıyorum.Eğer birazcık nota okumasını da biliyorsan işin çok kolaylaşır.Bilmiyorsan da kolayca öğrenebilirsin.Gülçin Yahaya metodu benim için faydalı oldu.Ud çalmaya başlamadan önce parmaklarınızın uçlarını kontrol edin.Tırnağınız parmakucundaki etli kısmın gerisinde olmalı. Udunuz kucağınıza tam oturmalı bunun için normal veya zenne udunu deneyiniz.Udun nasıl akord edileceği metod kitabında gösteriliyor.Oradan rahatlıkla öğrenibilirsiniz. Perdesi olmamasına rağmen elinizin ud klavyesini kavrama pozisyonuyla nota yerlerini bulabilirsiniz.Nota okumasını bildiğinizini düşündüğümden kolayca da ud çalmasını 1. pozisyonda öğrenebileceğinizi düşünüyor başarılar diliyorum.


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

ud çalmak zor mu, ud öğrenmek, ud calmak, ud öğrenmek istiyorum, ud çalmak zor mudur, ud öğrenme, ud ogrenmek istiyorum, ud öğrenmek zor mu, ud ogrenmek, ud ögrenmek istiyorum, ud çalmak kolay mı, ud calmak kolaymi, ud calmak istiyorum, ud çalmayı öğrenmek, ud öğrenmek kolay mı
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. radyo yayını için alkış gülme sesleri gerekiyor yardımcı olabılırmısınızradyo yayını için alkış gülme sesleri gerekiyor yardımcı olabılırmısınız

    radyo yayını için alkış gülme sesleri gerekiyor yardımcı olabılırmısınız
  2. Arkadaşlar düğünler için ses sistemi alacam hangi özelliklerde olması gerekiyor!Arkadaşlar düğünler için ses sistemi alacam hangi özelliklerde olması gerekiyor!

    Arkadaşlar düğünler için ses sistemi alacam hangi özelliklerde olması gerekiyor!
  3. Çocukları izlemek için "GPS dadı"Çocukları izlemek için "GPS dadı"

    ABD'de çocukları uzaktan izlemek isteyen aileler için, küresel yer belirleme sistemine (GPS) sahip elektronik bilezik tanıtıldı. Devami...
  4. ÖGRENMEK İCİN...ÖGRENMEK İCİN...

    KUSURA BAKMAYIN BİLMEDİGİM İCN SORUYORUM; BİLGİSAYARA ATILAN MD LERİ TRANSPOZE EDEN BİR PROGRAM VAR MI?? VARSA KAC SES ASAGI, KAC SES YUKARI ,BOZMADAN OYNAYABILIYORUZ.. RITM HIZLANDIRILIP YAVASLATILABILIR MI AYNI SEKILDE BOZMADAN.. SIMDIDEN TESEKKURLER...:confused:
Konu Puanlaması 5 üzerinden | Toplam : 0 kişi