Sanırım her tür midi cubase içinde editlenebilir.Benimde aklıma takıldı,mevcut pattern lerin dışında kendimiz pattern oluşturabilir miyiz diye,biraz kurcaladım real guitar ı ama editleme olayını bulamadım.
Evet tüm çalınan hazır rif ler de sonuçta birer midi dosyası olduğu için cubase içinde editlenebilir ve bi kaç deneme yanılmadan sonra istenilen sonuca ulaşılabilir diye düşünüyorum.Yalnız biz klasik olarak MIDI den hep ekranda görünen notaları anlıyoruz genelde.
Oysa system exclusive denilen ve üreticiye özel kodları içeren bilgiler filan da olabiliyor.Yada control change number denen parametreler,volume,pan,velocity, breath kontrol,scale ayarları filan da midi içerisinde bulunuyor.

Toparlarsam real guitarın midi dosyalarını(rifleri) Cubase içinde açtıktan sonra inceleyip bakmak lazım ,Real guitar içinde özel kullanımı olan başka veriler varmı.
Buna da midi edit penceresinin hemen alt tarafında bulunan ve genelde velocity değerlerini gördüğümüz pencerenin en sol tarafındaki DATA türlerini değiştirip inceleyerek ulaşabiliriz.
Selam ve saygılar.