POP ve Türkü için hangi davul VSTi kullanılır?

VST - VSTi & Diğer Müzik Programları içinde POP ve Türkü için hangi davul VSTi kullanılır? konusu, Merhabalar.. Kayıt teknolojileri konusunda yeniyim ve kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Enstrüman kaydı, vokal kaydı gibi konularda çok büyük bir sıkıntım yok ancak ritim konusunda çok sıkıntı yaşıyorum. Bu nedenle de kayıtlarım ...

Sponsorlu Bağlantılar

Bu sayfada toplam 2 sonuçtan 1 ile 2 arası mesajlar gösteriliyor.
Beğeni Listesi1Beğeni
  • 1 Yazan : sibernetik

Konu: POP ve Türkü için hangi davul VSTi kullanılır?


  1. #1
    degetthe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    degetthe isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Gold Üye

    Standart POP ve Türkü için hangi davul VSTi kullanılır?

    Sponsorlu Bağlantılar


    Merhabalar..


    Kayıt teknolojileri konusunda yeniyim ve kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Enstrüman kaydı, vokal kaydı gibi konularda çok büyük bir sıkıntım yok ancak ritim konusunda çok sıkıntı yaşıyorum. Bu nedenle de kayıtlarım akustik müzik kalitesinde kalıyor.


    Yaptığım müzik tarzı Fantazi ve POP denebilir. Ancak Addactive Drums ya da benzeri VSTi ler ile davul kaydı yaptığımda şarkı ROCK tarzına dönüyor ve kulağa da hiç hoş gelmiyor. Örneğin BAHA'nın bu şarkısı ve buna benzer şarkıları için davul ritmini hangi VSTi ile yapmak gerekir.


    Baha - Herşeyimsin 2008 - YouTube


    İlginiz ve cevabınız için şimdiden teşekkür ederim..


    Herşey gönlünüzce olsun...

  2. #2
    sibernetik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sibernetik isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Platin Üye

    Standart Cevap: POP ve Türkü için hangi davul VSTi kullanılır?

    Mixing ve Mastering konularında kendini geliştirmen lazım.Davul tonlamalarını öğrenmen lazım arkadaşım.

    Pek çok Sequencer yazılımının(cubase,protools,logic vs ) içinde kanallar için equaliser düzenlemeleri mevcut ve bu equaliser lar içinde hazır presetlerin var olması lazım bildiğim kadarıyla.Bass,davul,trampet,yaylılar,nefesliler,t elli çalgılar gibi pek çok enstruman için hazır equaliser tonlamaları var.
    aranjeden sonra her kanalı ayrı ayrı tonlamak,gereksiz ölü frekansları sönümleyip, mevcut audio kanalın içine daha net ve hacimli sesler sığdırmak özetle mixing ve Mastering olaylarını iyi yapmak gerekiyor.

    İzotope yazılımları,waves bundle yazılımları , bluecat, t-rack vb pek çok yazılım ile tonlama,mixing ve Mastering işlemlerini yapabilirsin.

    Youtube da da pek çok video mevcut.Tek olay tekerleği yeniden icat etmek gibi birtakım bilgileri aramak bulmak süzmek.Yol uzun.Kolay gelsin
    elturko35 bunu beğendi.


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

POP ve Türkü için hangi davul VSTi kullanılır?
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. yamaha a 300 tr v2 için hangi mixer, hangi kolon...?yamaha a 300 tr v2 için hangi mixer, hangi kolon...?

    arkadaşlar evde bir müzik odası yaptım kendimede biraz genişçe oldu 15 metrekare felan işte .burada orgumla birlikte birde masaüstü pc var elimde başka neler lazım .? amfi mixer ,microfon kolon neler önerirsiniz bana .ben sadece evde müzik yapmaya çalışan biriyim.dişarlarda pek gözüm yok yani:)
  2. Satılık Davul VSTI LisansıSatılık Davul VSTI Lisansı

    Merhabalar..Bilgisayarda kayıt yapan bir çok arkadaş var, ilgilenebileceğini düşündüğüm için konuyu açıyorum.. Evvelsi hafta aldığım fakat memnun kalmadığım ve kullanmadığım Steven Slate Drums 4.0 EX Lisansı var elimde, iadesi mümkün olmuyormuş, bu yüzden işine yarar birisine satmayı veya değerinde bir ürün ile takaslamayı düşünüyorum. Satış fiyatı şu an için 99$ dolar sitesinde (stevenslatedrums.com), ve KESİNLİKLE korsan vs. değildir,...
  3. Türkü barda sadece ritim ( bass türü ) atmak için hangi orgu almalıyım.Türkü barda sadece ritim ( bass türü ) atmak için hangi orgu almalıyım.

    Arkadaşlar türkü barda klavyeyle kendimi yetiştirmem gerekiyor . Bağlamaya eşlik için ritim lazım böyle ucuza ritim klavyesi almam lazım 700 800 tl civarı bütçe var. Nasıl bir klavye almalıyım bu işi bilen arkadaşlar yardımcı olursalar çok sevinirim.
  4. Tasavvuf Müziği için hangi vsti önerirsiniz.Tasavvuf Müziği için hangi vsti önerirsiniz.

    Merhaba Arkadaşlar Ben Sonar 4 Producer Edition ile çalışıyorum. Tasavvuf müziği ile ilgili hangi vsti leri tavsiye edersiniz. Kanun, Ud, tanbur, keman,ney, kudüm, bendir gibi tasavvuf müziği yapabileceğim vst olarak ne önerirsiniz. Bu konuda yardımcı olabilecek birileri varsa çok memnun olurum. Yükleme ile uğraşmak yerine elinde dvd, cd ile ücreti mukabili gönderebilecek arkadaş varsa daha iyi olur. Şimdiden teşekkürler.
  5. HipHop Beat Yapmak için hangi Vsti leri İndirmem Gerekir ?HipHop Beat Yapmak için hangi Vsti leri İndirmem Gerekir ?

    HipHop Beat Yapmak için hangi Vsti leri İndirmem Gerekir ? Sample ile yapıyorum ve arkaya enstrumanteller falanda ekliyorum ama vsti ile daha orjinal olacağını biliyorum . Peki bana hangi vsti leri önerirsiniz yani indirmişken sağlam birşeyler indiririm .!! ??
Konu Puanlaması 5 üzerinden | Toplam : 0 kişi