arkadaşlar buraya yazmayı unuttum. istanbul' da bir müzik mağazasına gittim (isim vermiyim, reklam olur) derdimi anlattım, bilgsayarımın arkadasında Joystick girişinin olup olmadığını sordu, var dedim ve bana sadece 15 YTL değerinde bir bilgisayara giriş parçasına bağlı 2 uçlu midi kablosu verdi. orgun arkasındaki in-out yerlerine bağladım bunları ve şimdi bestelerimi rahatlıkla düzenliyorum. siteden de VST ler yükledim, çok da iyi oldu.

Joystick girişi dediğimiz, bilgisayardaki (belki bilmeyen arkadaşlarımız vardır) genelde sarı renkli, üzerinde 15-20 dişi girişi vardır, ses kartınız üzerinde bulunur. giriş jacklarının yanındadır. her PC de olmayabilir ama genelinde vardır. özellikle son çıkan sistemlerde vardır. satılan kablo ucundaki fişte dolayısıyla 15-20 erkek uç vardır. burdan ayrılan iki midi kablosunu orga ilk bağladığınızda sinyal alamayabilirsiniz, yerlerini değişin fişlerin.

ayrıca orgunuzu ses kartınıza bağladığınız için ve zaten ses kartınızı da bilgisayarınıza tanıttığınız için, ayrıca bir tanıtıma gerek yok. fişleri orgunuza taktığınızda bilgisayarınızda hiçbir değişiklik olmuyor. değişikliği CUBASE i açınca, sinyal aldığınızda görüyorsunuz.

umarım aydınlatıcı olmuştur. bana bu yazıyı yazmamı hatırlatan diğer üyelerimize de teşekkür ediyorum...