10 Kasým 20217 dk okuma


+3




Çaðýmýzýn en dinamiklerinden biri olan ve her geçen gün geliþen teknoloji, pek çok alanda olduðu gibi müzik alanýnda da kendini göstermeyi baþarýyor. Böylece müzik yapmak için kiþinin bir müzik aletine sahip olmasý ya da çalabilmesi zorunluluðu da ortadan kalkýyor. Özellikle son yýllarda elektronik müziðin bir hayli popüler hale gelmesi, bilgisayar tabanlý programlar ile müzik yapabilmeyi saðlýyor. Bunun için biraz müzik bilgisine ve müzik kulaðýna sahip olmak ile bilgisayar kullanmayý bilmek yeterli olabiliyor. Siz de bilgisayarýnýzda profesyonel bir müzik stüdyosu olsun isterseniz, önereceðimiz birbirinden yetenekli müzik programlarý sayesinde yaratýcý çalýþmalar ortaya koyabilirsiniz. Ýþte, bilgisayarýnýzda kullanabileceðiniz en iyi müzik yazýlýmlarý!
1. Tracktion T7

Linux üzerinde kullanýlabilecek en iyi müzik düzenleme yazýlýmlarý arasýnda sayýlan Traction T7, sýnýrsýz miktarda þarký ve MIDI parçasý içeren bir programdýr. Linux VST, AU ve VST gibi bütün üçüncü taraf eklentilerini destekleyen program, çalýþma sýrasýnda büyük otomasyon kolaylýðý saðlýyor. Ýnternet üzerinden ücretsiz þekilde kullanabileceðiniz program sayesinde isterseniz yüzlerce VST efektini de indirebiliyorsunuz.
2.GarageBand

Apple Inc. tarafýndan geliþtirilen Garage Band, kullanýcýlarýna hem müzik hem de podcast oluþturmalarý için oluþturulmuþ dijital ses iþleme istasyonu olarak biliniyor. Özellikle gitar kayýtlarýnýn daha geliþmiþ bir seviyeye ulaþmasýný saðlayan program, birden fazla kayýt ve yürütmeye izin veren yazýlýmýna dahili filtreler de ekliyor. MIDI dosyalarýný açabilen ve bilgilerin piano roll ya da notasyon üzerinden düzenlenebilmesi için sanal enstrüman kullanýmýna da izin veriyor. Pek çok ses formatýný destekleyen program, özellikle 8 bit ya da daha düþük ses formatlarý ile MP3 formatlarýnda çok daha iyi performans gösteriyor.
3. Cakewalk by BandLab

Modern müzik kayýt stüdyolarý için yeni bir standart sayýlan Cakewalk by BandLab, 30 yýlý aþkýn bir süredir müzik severlerin kullandýðý müzik düzenleme programlarý arasýnda sayýlýyor. Bilgisayarda kullanmak için eþsiz bir müzik prodüksiyon yazýlýmý olan program, söz yazarý, yapýmcý ya da besteci olsanýz bile prodüksiyonunuzu sýfýrdan oluþturmanýz için gerekli tüm araçlara sahip olmasýyla dikkat çekiyor. FX ile temelden benzersizliðe kadar deðiþen kanal þetirleri, konvolüsyon yankýsý, rezonans filtreleme, güçlü ekolayzýr bant, dinamik sýkýþtýrma gibi daha pek çok konuda yüksek performans sunan program, en güncel yazýlým güncellemeleriyle de her daim rakiplerine fark atmayý baþarýyor.
4. Sound Bridge

Müzik prodüksiyonuna yeni baþlayanlar için en kullanýþlý amatör müzik programlarý arasýnda yer alan Sound Bridge, kullanýcý dostu bir ara yüze sahip olmasýyla müzikseverlerin gönlünü fethediyor. Üçüncü taraf VST ve düþük gecikmeli/yüksek ses sürücüsü desteði sunan program, gerekli tüm izleme, sýralama, karýþtýrma ve düzenleme özelliklerine kolay eriþim için DAW özelliði de sunuyor.
5. Cockos Reaper

Sesleri çok kanallý þekilde ve dalga biçiminde kaydetmenize ve düzenlemenize olanak tanýyan Cockos Reaper ile bilgisayarýnýzda kapsamlý bir müzik düzenleme programýna sahip olabilirsiniz. Ýstediðiniz þarkýlarý sorunsuz þekilde düzenleme imkâný tanýyan program, dijital ses iþ istasyonu ve MIDI sýralayýcý özelliði de barýndýrýyor. Windows ve macOS iþletim sistemlerinde kullanýlabilen araç, uygulama içerisinde hem ücretli hem de ücretsiz versiyon sunuyor. Yine bünyesindeki geniþ kütüphanesi sayesinde pek çok kullaným temasý da sunan program, ögeleri kolayca ayrýþtýran ve yeniden boyutlandýran özelliði ile profesyonel kalitede muhteþem ses parçalarý oluþturabilmenizi saðlýyor.
6. Studio One

Otomatik akor algýlayýcýsý, sanal enstrüman özelliði ya da Chard Track düzenleyicisi olan ve profesyonel müzik programlarý arasýnda en çok kullanýlan Studio One, dijital ses iþ istasyon yazýlýmlarý arasýndaki en iyilerden biri olarak biliniyor. Gerçek zamanlý ses, her bir nota için yapýlandýrýlabilir davullarý düzenlemek için özel bir arayüz, MIDI düzeyinde efektler, harmonik edit ve kolay kullaným ekranlarý ile geniþ bir kitleye hitap eden program, hem Windows hem de macOS üzerinde rahatlýkla kullanýlabiliyor.
7. Linux Multimedia Studio

Kiþisel bilgisayar kullanarak müzik bestelemeyi kolaylaþtýran Linux Multimedia Studio, baðýmsýz çalýþan açýk kaynak kodlu bir DAW uygulamasý olarak tanýnýyor. MacOS, Windows ve Linux üzerinde sorunsuz þekilde çalýþan müzik yazýlýmý, özel tempo ve bassline düzenleyicisi, piyano roll-bar, JackD desteði ve diðer otomasyon özellikleri sayesinde, müzik parçalarý için kusursuz bir altyapý oluþturma iþlemi vadediyor. MIDI klavye eklentisi de barýndýran program, farklý özellikler arayanlar için geniþ kullaným olanaðý tanýyor.
8. Drumflow

Bateri çalanlar için en iyi müzik programlarýndan biri olan DrumFlow, hem macOS hem de Windows üzerinde sorunsuz þekilde çalýþýyor. 1. seviye XG, SW1000XG, Roland GS ve genel MIDI bateri örneklerini destekleyen program, ayarlanabilir davullar ile özel perküsyon parçalarý oluþturulmasýna ve bu parçalarýnda diðer MIDI düzenleyicilerine aktarýlabilmesine de olanak tanýyor.
9. Hydrogen

Windows, Linux ve macOS uyumlu çalýþan Hydrogen, en iyi müzik programlarý arasýnda yer alýyor. Temel ve teknik bilgi seviyesine ihtiyaç duymadan, sezgisel kullanýcý arayüzü sayesinde kolay kullaným imkâný sunan program, MP3 baþta olmak üzere WMV gibi daha pek çok dosya formatýný da destekliyor.
10. FL Studio Mobile

WAV, MP3 ve MIDI formatlarýnda dýþa aktarýlabilen ve diðer dijital ses istasyonlarý ile çok parçalý müzik projelerinin oluþturulmasýný saðlayan FL Studio Mobil, en kullanýþlý müzik yapým programlarýndan biri olarak biliniyor. Piyano rulosu, klavye, davul pedi, parça editörü, synth’ler de dahil olmak üzere 133 adet örneklenmiþ enstrüman bulunduran programa .zip ve .instr dosyalarý da eklenerek üzerinde çalýþýlabiliyor. 99 katmanlý parça düzenleyici moduna sahip program ile ekleme, çoðaltma, silme, parçanýn enstrümanlarýný deðiþtirme, þarký temposunu ayarlama, ses kýsma, sessiz ve solo gibi pek çok özelliði kullanabilirsiniz.

Alýntý