Sistem ayarlarını tek bir yerden yönetmenizi sağlayan "Tanrı Modu" klasörü, Windows 10'da da var!


Windows 7'de ortaya çıkanGodMode (bir başka deyişle "Tanrı Modu"), işletim sisteminin derinliklerine inip, onu kontrol altına almanıza izin veriyordu. Bazı kullanıcılar tarafından "süper yönetici modu" veya "JediMode" olarak da adlandırılan bu klasörü, Windows 10'da da oluşturabiliyorsunuz.

Windows 10'da GodMode'u etkin hale getirmek için yapmanız gereken oldukça kolay. Öncelikle Windows + D tuşlarını kullanın ve masaüstüne sağ tıklayarak açılan menüden "Yeni", ardından "Klasör" seçeneklerine tıklayın.
Yeni oluşturduğunuz klasörün adını GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C} olarak değiştirin ve Enter'a basın. Bunun ardından klasörün simgesi, sistem ayarlarını temsil eden bir simgeyle değişecek. Simgenin üzerine çift tıkladığınızda ise gizli ayarlara ulaşabileceksiniz
Windows 10, GodMode yoluyla şu an itibariyle yaklaşık 250 ayar sunuyor. Bilgisayarınızda yüklü olan araçlara göre ayarların sayısı, çok daha fazla olabilir. Klasörün masaüstünüzde görünmesini istemiyorsanız, bunun yerine görev çubuğunda sabitleyebilir veya başlat menüsünde de gösterebilirsiniz.

Alıntı..