cubase 5 çıtırtı ve patlama sorunu için yardım rica ediyorum. (konfigürasyon ektedir)

Bilgisayar ve Müzik içinde cubase 5 çıtırtı ve patlama sorunu için yardım rica ediyorum. (konfigürasyon ektedir) konusu, Arkadaşlar; Araştırmadım değil, gerek yabancı gerekse yerli sitelerde araştırdım, henüz çözüm bulamadım. Anakart : Gigabyte MA785GT - UD3H Ram: 2x4 =8GB olmak üzere Kingston 1333Mhz DDR3 İşlemci: Amd Phenom II ...

Sponsorlu Bağlantılar

Bu sayfada toplam 3 sonuçtan 1 ile 3 arası mesajlar gösteriliyor.

Konu: cubase 5 çıtırtı ve patlama sorunu için yardım rica ediyorum. (konfigürasyon ektedir)


  1. #1
    ozgurarslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ozgurarslan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Katılımcı Üye

    Standart cubase 5 çıtırtı ve patlama sorunu için yardım rica ediyorum. (konfigürasyon ektedir)

    Sponsorlu Bağlantılar


    Arkadaşlar;

    Araştırmadım değil, gerek yabancı gerekse yerli sitelerde araştırdım, henüz çözüm bulamadım.

    Anakart : Gigabyte MA785GT - UD3H
    Ram: 2x4 =8GB olmak üzere Kingston 1333Mhz DDR3
    İşlemci: Amd Phenom II X4 955 Quad
    Ses Sistemi: 5.1 LG HT805 PH
    Klavye (ödünç) : Yamaha PSR 300 - AudioTRAK XP midi mate ile USB veriyolundan bağlı
    İşletim Sistemi: XP Professional SP2

    Ses Kartları : (bunlar daha da önemli olduğu için copy-paste ile detaylandırayım)
    1. AudioTRAK Maya 44 MKII


    • Plug In with Analog Inputs (4) and Outputs (4)
    • 24bit/96kHz D/A Converter and A/D Converter
    • Simultaneous Full-Duplex Recording and Playback
    • S/PDIF Coaxial and Optical Digital Outputs
    • Direct Monitoring for Input Signals (Zero Latency, by Hardware)
    • Built-in Internal 4 Channel Digital Mixer
    • Microphone Preamp with Phantom Power (+12V)
    • Headphone Amplifier (125 mW @ 32 Ohm)
    • EWDM driver supporting ASIO/MME/WDM/GSIF/DirectWIRE
    • optional expansion MI/ODI/O (Digital Audio and MIDI interface)

    2. PCI Express Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Professional Series
    24-bit Analog-to-Digital conversion of analog inputs at up to 96 kHz sample rate

    24-bit Digital-to-Analog conversion of digital sources at up to 96 kHz to analog 7.1 speaker output

    24-bit Digital-to-Analog conversion of stereo digital sources at up to 192 kHz to stereo output

    16-bit to 24-bit recording sampling rates: 8, 11.025, 16, 22.05, 32, 44.1, 48 and 96 kHz

    ASIO 2.0 support at 16-bit/44.1kHz, 16-bit/48kHz, 24-bit/44.1kHz, 24-bit/48kHz and 24-bit/96kHz

    Supports Sony/Philips Digital Interface (S/PDIF) format of up to 24-bit/96 kHz quality

    S/PDIF output at selectable sampling rate of 44.1, 48 or 96 kHz

    S/PDIF output not available during playback of protected digital audio content authored with DRM (Digital Rights Management) technology

    ASIO 2.0 with direct monitoring

    Accelerated ASIO for ultra low latency

    Enhanced SoundFont support of up to 24-bit resolution


    Bu iki kart; 1. PCI 2. PCİ Express veri yollarından ana karta bağlı, 1. kart optical, 2. kart jacklerle ses sistemine bağlı, on board ses kartı biostan iptal edilmiş durumda. (ilk yanıt çakışma olacağı için önceden belirteyim, kartları anakarttan söküp, bu sorunu çözmek için tek tek de denedim)

    Soruna gelmeden önce biraz geçmiş bilgisi vermek istiyorum:

    AudioTRAK Maya 44 MKII ses kartım ve Cubase SX3 ile bir set amfisine bağlı 4 hoparlorümle mutlu mesut kayıtlar yapıyordum. 512 sample ve 44.1 kHZ ile kayıtlar yapıyordum. Arada midi gecikmesi olmuyor değildi, ama azdı, genelde kapatıp açınca düzelen türden, kişisel gecikmeler veya sistemden kaynaklanan gecikmeleri de editliyordum.
    Ne oldu ise bundan sonra oldu, müzikle tamamen ilgisiz; film izlerken daha mı keyifli olur düşüncesi ile yukarda belirrtiğim ses sistemini aldım, ses kartımın optik out'u varmış ama kullanmadığımdan hatırlayamadım - zaten nedense oradan ses sistemine bağlayamadım-, e onu alıınca 5 hoparlörden ayrı ses gelmesi için optical bağlamam gerekti, bunu destekleyen bahsettiğim 2. ses kartını satın aldım.
    Tam o esnada bir de baktım cubase 5 ilaçlanmış, yeni ne özelliği var filan hiç okumadan son çıkan üstüne bir şey katmıştır, ben kullanırım kullanmam ama neden olmasın diye download edip, doğru olduğuna neredeyse emin olduğum biçimde kurdum. (kurmadan evvel, cubase 3'ü kaldırdım, doyamadım belki 20 tane iri plugin de kaldırdım, temiz olsun ne olur ne olmaz diye). Device setup filan onları yaptım, outputları inputları dizdim, her iki ses kartı için ayrı presetler yaptım vb. Real guitar 2L kurdum, 48 kHz ses bankasını kurdum -( neden 48 olduğuna geleceğim), nexus 1.0.0.9 kurdum, bunları deneme amaçlı kurdum.

    Gelelim soruna:

    2. no'lu Creative ses kartı 44.1 KhZ 'e çekilirse bir şekilde optik bağlantı ile ile enable dolby digital live seçeneği her nedense açılmıyor, vardır bir teknik sebebi, ancak bu özellik açılamazsa 5 hoparlörden ayrı ses almak da mümkün olmuyor. Ben de bundan böyle 48 kHz çalışırım dert değil dedim, eski projeleri de önemsemedim, mp3'e dönüştürmüştüm. Fakat 2.nolu Creative ses kartını audio creation modda kullanıyorum ve buffer size diye bir ayar yok, buffer size'ı nedir onu bile bulamadım bir yerde, kartı device olarak seçtiğimde, bana latency soruyor 1-4-5-7-10-20 filan seçenekler veriyor 5 yapıyorum, project setup'ta da 48000 ve 24 bit seçiyorum doğal olarak, boş projeye kayıt yaparken gecikme de yok ama dinlerken çıtırtılar, minik pop sesleri var. Outputları değiştirip center'a sadece önlere, sadece arka kolonlara ya da hepsine aktarıyorum sonuç aynı. Oysa bir WMP'da mp3 dinlerken olmuyor bunlar.

    Dönelim eski karta diyorum, sistemden creative'i disable ediyorum, tekrar başlatıyorum maya ile, yine aynı sorun. Maya Allah'tan buffer seçenekleri sunuyor, 2048 yaptığımda 48000'de çıtırtılar çok çok azalıyor, yok olmuyor, ama öyle kayıt yapmak da mümkün değil. 48'e 48 khz yaparsam latency'i neredeyse yok gösteriyor, ama dinleme esnesında uzun sinyal sesi gibi şeyler oluyor. yine 48 kHz'de 512 - ki normal olan yaklaşık kabul edilebilir ölçüde 5 ms latency'e karşılık gelen- durumda da çıtırtılar devam ediyor.

    Son söz:

    Ben pek de genç olmayan mimarım arkadaşlar, müzikle amatör olarak ilgileniyorum ve elbette bazılarınız kadar iyi bilemem, verdiğim bilgilerde eksikler, terminolojimde hatalar olmuş olabilir, olabildiğince açıklayıcı olmasına çalıştığım için uzun oldu belki, bilenlerin önerilerini esirgememesini dilerim.

    İşe yarasın yaramasın, önemli değil, önerilerinizi deneyeceğim. Belki basit bir bilgisizlik, ya da cubase pencerelerinde seçimlerde ufak bir tick hatası yapıyorum, ya da cubase 5'te benim gibi başka sorun yaşayan arkadaşlar vardır diye paylaşmak istedim.

  2. #2
    sibernetik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sibernetik isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Platin Üye

    Standart Cevap: cubase 5 çıtırtı ve patlama sorunu için yardım rica ediyorum. (konfigürasyon e

    DPC Latency checker adlı basit ve ücretsiz programı kur.
    Programı çalıştırınca Soldan sağa çubuklar geçmeye başlayacak.Yeşiller düşük sarılar kabul edilebilir kırmızılar ise sorunlu demek.
    Kırmızı çubukların olduğu anlarda makine kasıyor demektir.Daha çok ben ses kartına yordum ama RAM ya da anakart buna sebep olabilir.
    Önce bu programı bir kur test et,sonra çözüm önerilerine bakarız

  3. #3
    sibernetik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sibernetik isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Platin Üye

    Standart Cevap: cubase 5 çıtırtı ve patlama sorunu için yardım rica ediyorum. (konfigürasyon e

    Gigabyte anakartla beraber gelen Easytune yazılımı da buna sebep oluyor,onu belirteyim.Altta çalışmamasını şiddetle öneririm.
    Tabi başka sebepler de olabilir.Dediğim gibi DPC Latency checker programını kurduktan sonra vaziyeti bir görmek lazım


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

buffer size nedir, cubase ses patlaması, the asio sample rate is not supported by one of the usb interfaces, cubase 5 ses patlıyor, buffer patladı, asio buffer size nedir, cubase patlamalar, cubase buffer size kaç olmalı, midi geçikmesi, the asio sample rate is not supported by one of the usb interfaces cubase, cubase 64 bit 8g ram sorunu ram ayarları, cubase patlama sesi, cubase de çıtırtı var, hoparlörden çıtırtı, cubase 5 kayıt patlama
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. korg PA600qt yardım rica ediyorumkorg PA600qt yardım rica ediyorum

    bir konuda da yardımınızı rica ediyorum ekranda ses yükseltirken upper1, upper2, upper3 aynı anda yükselip azalıyor tek tek olması için ayarı nerden yapabilirim.. bir şey daha rica edicem KORGTR.SET i yükledim yalnız videolarında gördüğüm gibi ekranda yöresel -7/8-6/7 gibi sayfalara ayırmadı sadece favourite 1- 2 vs. olarak yazıyor ve bazı ritimler bozuk geliyor sanırım ben beceremedim.. Teşekkürler..Saygılarımla
  2. Lütfen Yardım .. Aradığım Altyapılar Belki Sizdedir . :) Çok Rica Ediyorum PaylaşıN ! İstek - Lütfen Yardım .. Aradığım Altyapılar Belki Sizdedir . :) Çok Rica Ediyorum PaylaşıN !

    Meraba Arkadaşlar .. Sizden Bir İsteğim Var Çok Rica Ediyorum . Barış Manço : NazareyLe . Gülpembe . Domates Biber Patlıcan . Can Bedenden Çıkmayınca . Dağlar Dağlar.. Ahmet Kaya : Arka MahLe . Kum Gibi . Bergen : Elimde Durun Fotoğrafın Dilara İnceBacak : Söylediği Tüm Altyapıları olur . Farketmez yani . Yeter ki Paylaşın .
  3. 2tane isteğim var çok rica ediyorum İstek - 2tane isteğim var çok rica ediyorum

    BÜLENT ERSOYDAN SEVDA ve ARİF SUSAMDAN BEN SENİ ÖLÜMSÜS SEVDİM ÇOK RİCA EDİYORUM ARKADAŞLAR
  4. lütfen arkadaşlar rica ediyorum...lütfen arkadaşlar rica ediyorum...

    saygıdeğer arkadaşlar abilerim kardeşlerimm. lütfen bana emo kartın sessiz backup ını yada kilitsiz backupını upload edermisiniz? yada sitede linki varsa bu sayfanın altına koyabilirmisiniz... kartımı sildim org bana bakıyo ben ona...
  5. Arkadaslarimdan rica ediyorumArkadaslarimdan rica ediyorum

    Arkadaslar Lütfen Müslüm Gürses den Evlat Altyapisini rica ediyorum
Konu Puanlaması 5 üzerinden | Toplam : 0 kişi