ARKADAŞLAR DAHA ÖNCE DE YAZDIĞIM ÇITIRTI SORUNUNA BİR KİŞİ OLSUN FİKİR YAZABİLİR Mİ?

Bilgisayar ve Müzik içinde ARKADAŞLAR DAHA ÖNCE DE YAZDIĞIM ÇITIRTI SORUNUNA BİR KİŞİ OLSUN FİKİR YAZABİLİR Mİ? konusu, Arkadaşlar; Araştırmadım değil, gerek yabancı gerekse yerli sitelerde araştırdım, henüz çözüm bulamadım. Anakart : Gigabyte MA785GT - UD3H Ram: 2x4 =8GB olmak üzere Kingston 1333Mhz DDR3 İşlemci: Amd Phenom II ...

Sponsorlu Bağlantılar

Bu sayfada toplam 8 sonuçtan 1 ile 8 arası mesajlar gösteriliyor.

Konu: ARKADAŞLAR DAHA ÖNCE DE YAZDIĞIM ÇITIRTI SORUNUNA BİR KİŞİ OLSUN FİKİR YAZABİLİR Mİ?


  1. #1
    ozgurarslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ozgurarslan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Katılımcı Üye

    Standart ARKADAŞLAR DAHA ÖNCE DE YAZDIĞIM ÇITIRTI SORUNUNA BİR KİŞİ OLSUN FİKİR YAZABİLİR Mİ?

    Sponsorlu Bağlantılar


    Arkadaşlar;

    Araştırmadım değil, gerek yabancı gerekse yerli sitelerde araştırdım, henüz çözüm bulamadım.

    Anakart : Gigabyte MA785GT - UD3H
    Ram: 2x4 =8GB olmak üzere Kingston 1333Mhz DDR3
    İşlemci: Amd Phenom II X4 955 Quad
    Ses Sistemi: 5.1 LG HT805 PH
    Klavye (ödünç) : Yamaha PSR 300 - AudioTRAK XP midi mate ile USB veriyolundan bağlı
    İşletim Sistemi: XP Professional SP2

    Ses Kartları : (bunlar daha da önemli olduğu için copy-paste ile detaylandırayım)
    1. AudioTRAK Maya 44 MKII


    • Plug In with Analog Inputs (4) and Outputs (4)
    • 24bit/96kHz D/A Converter and A/D Converter
    • Simultaneous Full-Duplex Recording and Playback
    • S/PDIF Coaxial and Optical Digital Outputs
    • Direct Monitoring for Input Signals (Zero Latency, by Hardware)
    • Built-in Internal 4 Channel Digital Mixer
    • Microphone Preamp with Phantom Power (+12V)
    • Headphone Amplifier (125 mW @ 32 Ohm)
    • EWDM driver supporting ASIO/MME/WDM/GSIF/DirectWIRE
    • optional expansion MI/ODI/O (Digital Audio and MIDI interface)

    2. PCI Express Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Professional Series
    24-bit Analog-to-Digital conversion of analog inputs at up to 96 kHz sample rate

    24-bit Digital-to-Analog conversion of digital sources at up to 96 kHz to analog 7.1 speaker output

    24-bit Digital-to-Analog conversion of stereo digital sources at up to 192 kHz to stereo output

    16-bit to 24-bit recording sampling rates: 8, 11.025, 16, 22.05, 32, 44.1, 48 and 96 kHz

    ASIO 2.0 support at 16-bit/44.1kHz, 16-bit/48kHz, 24-bit/44.1kHz, 24-bit/48kHz and 24-bit/96kHz

    Supports Sony/Philips Digital Interface (S/PDIF) format of up to 24-bit/96 kHz quality

    S/PDIF output at selectable sampling rate of 44.1, 48 or 96 kHz

    S/PDIF output not available during playback of protected digital audio content authored with DRM (Digital Rights Management) technology

    ASIO 2.0 with direct monitoring

    Accelerated ASIO for ultra low latency

    Enhanced SoundFont support of up to 24-bit resolution


    Bu iki kart; 1. PCI 2. PCİ Express veri yollarından ana karta bağlı, 1. kart optical, 2. kart jacklerle ses sistemine bağlı, on board ses kartı biostan iptal edilmiş durumda. (ilk yanıt çakışma olacağı için önceden belirteyim, kartları anakarttan söküp, bu sorunu çözmek için tek tek de denedim)

    Soruna gelmeden önce biraz geçmiş bilgisi vermek istiyorum:

    AudioTRAK Maya 44 MKII ses kartım ve Cubase SX3 ile bir set amfisine bağlı 4 hoparlorümle mutlu mesut kayıtlar yapıyordum. 512 sample ve 44.1 kHZ ile kayıtlar yapıyordum. Arada midi gecikmesi olmuyor değildi, ama azdı, genelde kapatıp açınca düzelen türden, kişisel gecikmeler veya sistemden kaynaklanan gecikmeleri de editliyordum.
    Ne oldu ise bundan sonra oldu, müzikle tamamen ilgisiz; film izlerken daha mı keyifli olur düşüncesi ile yukarda belirrtiğim ses sistemini aldım, ses kartımın optik out'u varmış ama kullanmadığımdan hatırlayamadım - zaten nedense oradan ses sistemine bağlayamadım-, e onu alıınca 5 hoparlörden ayrı ses gelmesi için optical bağlamam gerekti, bunu destekleyen bahsettiğim 2. ses kartını satın aldım.
    Tam o esnada bir de baktım cubase 5 ilaçlanmış, yeni ne özelliği var filan hiç okumadan son çıkan üstüne bir şey katmıştır, ben kullanırım kullanmam ama neden olmasın diye download edip, doğru olduğuna neredeyse emin olduğum biçimde kurdum. (kurmadan evvel, cubase 3'ü kaldırdım, doyamadım belki 20 tane iri plugin de kaldırdım, temiz olsun ne olur ne olmaz diye). Device setup filan onları yaptım, outputları inputları dizdim, her iki ses kartı için ayrı presetler yaptım vb. Real guitar 2L kurdum, 48 kHz ses bankasını kurdum -( neden 48 olduğuna geleceğim), nexus 1.0.0.9 kurdum, bunları deneme amaçlı kurdum.

    Gelelim soruna:

    2. no'lu Creative ses kartı 44.1 KhZ 'e çekilirse bir şekilde optik bağlantı ile ile enable dolby digital live seçeneği her nedense açılmıyor, vardır bir teknik sebebi, ancak bu özellik açılamazsa 5 hoparlörden ayrı ses almak da mümkün olmuyor. Ben de bundan böyle 48 kHz çalışırım dert değil dedim, eski projeleri de önemsemedim, mp3'e dönüştürmüştüm. Fakat 2.nolu Creative ses kartını audio creation modda kullanıyorum ve buffer size diye bir ayar yok, buffer size'ı nedir onu bile bulamadım bir yerde, kartı device olarak seçtiğimde, bana latency soruyor 1-4-5-7-10-20 filan seçenekler veriyor 5 yapıyorum, project setup'ta da 48000 ve 24 bit seçiyorum doğal olarak, boş projeye kayıt yaparken gecikme de yok ama dinlerken çıtırtılar, minik pop sesleri var. Outputları değiştirip center'a sadece önlere, sadece arka kolonlara ya da hepsine aktarıyorum sonuç aynı. Oysa bir WMP'da mp3 dinlerken olmuyor bunlar.

    Dönelim eski karta diyorum, sistemden creative'i disable ediyorum, tekrar başlatıyorum maya ile, yine aynı sorun. Maya Allah'tan buffer seçenekleri sunuyor, 2048 yaptığımda 48000'de çıtırtılar çok çok azalıyor, yok olmuyor, ama öyle kayıt yapmak da mümkün değil. 48'e 48 khz yaparsam latency'i neredeyse yok gösteriyor, ama dinleme esnesında uzun sinyal sesi gibi şeyler oluyor. yine 48 kHz'de 512 - ki normal olan yaklaşık kabul edilebilir ölçüde 5 ms latency'e karşılık gelen- durumda da çıtırtılar devam ediyor.

    Son söz:

    Ben pek de genç olmayan mimarım arkadaşlar, müzikle amatör olarak ilgileniyorum ve elbette bazılarınız kadar iyi bilemem, verdiğim bilgilerde eksikler, terminolojimde hatalar olmuş olabilir, olabildiğince açıklayıcı olmasına çalıştığım için uzun oldu belki, bilenlerin önerilerini esirgememesini dilerim.

    İşe yarasın yaramasın, önemli değil, önerilerinizi deneyeceğim. Belki basit bir bilgisizlik, ya da cubase pencerelerinde seçimlerde ufak bir tick hatası yapıyorum, ya da cubase 5'te benim gibi başka sorun yaşayan arkadaşlar vardır diye paylaşmak istedim.

  2. #2
    sibiryali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sibiryali isimli Üye şimdilik offline konumundadır Stüdyo Bilgisi Kategori Yöneticisi

    Standart Cevap: ARKADAŞLAR DAHA ÖNCE DE YAZDIĞIM ÇITIRTI SORUNUNA BİR KİŞİ OLSUN FİKİR YAZABİL

    Bence gayet güzel ve açıklayıcı yazmışsınız.Keşke herkes birşeyler sorarken,danışırken sizin gibi yazsa.Çoğu arkadaş iki cümle yazıp derdine deva arıyor,dolayısıyla pek birşey anlaşılamıyor tabi.

    Ben size, bu işin kesin ve çok net çözümünü söyleyeyim(benim yaptığım gibi).Müzik yaptığınız bilgisayarda, müziğin dışında hiçbir yazılım olmamalı,internet bile.Müziğin dışında da hiçbir amaç için kullanmamalısın, görüntü ve postproduksiyon işleri ile uğraşıyorsan ayrı tabi.Ayrıca orjinal yazılımlar kullanmak en doğrusu.Ben şu an i7'li Macbookpro ile Reason, Record ve Logic kullanıyorum hepsi de orjinal.

    Böylelikle kafamı ve konsantirasyonumu %100 müziğime verebiliyorum,öbür türlü uğraş dur,normalde ne işin olur, senin-benim saatlerce bilgisayarla uğraşmakla,bilgisayar ya da ses kartı tamircisi miyiz?

    CubaseSX3 kullandım bir zamanlar 5'e hiç bakmadım bile.Çözüm için ise(bence tabi),müzik yaparken sadece cubase5 kullanacağım diyorsan,eski sisteminle bir dene, yani AudioTRAK Maya 44 MKII ile,bakalım cubase5 sağlıklı çalışıyor mu?Bilgisayarın çok iyi ,işlemci ile bir problem olmasa gerek.

    7+1 sistemin şu an dalga dalga manyetik alan yayıyordur,düzünelerce kablolar,cihazlar doludur eminim bilgsayarın etrafı,bunlar hep kötü etkenlerdir.

    Buffer size görmüyorsun ama,latency'yi değiştirebiliyorsun anladığım kadarıyla.Latency'i arttır arttırabiliğin kadar,bakalım arıza sesler,çıtırtılar kaybolacak mı?ı
    KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları
    www.akustikkopek.com

    Son miks yapım projemiz http://www.keyfimuzik.net/proje-geli...z-k-mahli.html

  3. #3

    Standart Cevap: ARKADAŞLAR DAHA ÖNCE DE YAZDIĞIM ÇITIRTI SORUNUNA BİR KİŞİ OLSUN FİKİR YAZABİL

    selamlar yenı uyeyım sıteyı pek kulllanmayı bılmıyorum bı spor komplexının balo salonunda dugun,nısan.kokteyl tarzı organızasyonlarda solıstlık yapıyorum ve piyanıste ıhtıyacım var gunumuz sarkılarındanda Repertuarı olan kendıne guvenen profesyonel arkadaslar cvp versın lutfen ıyı gunler

  4. #4
    ozgurarslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ozgurarslan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Katılımcı Üye

    Standart Cevap: ARKADAŞLAR DAHA ÖNCE DE YAZDIĞIM ÇITIRTI SORUNUNA BİR KİŞİ OLSUN FİKİR YAZABİL

    Sibiryalı, çok teşekkürler...

    Şu saniyede bilgisayarı açarken aklımdan geçen (hiç yanıt gelmediğine göre) herşeyi tamamen eski sistemime döndürmek (ses sistemini de devre dışı bırakarak) ve öyle duruma bakmak idi. Kısaca yanıtın hakkında bir şey söylemek isterim.

    İki adet PC var, ikincisinin konfigürasyonu elbet birincisinden düşük, ama hani o da kötü sayılmaz. Onu gelen arkadaşlar internette bir şeylere baksın, word excel kullanılsın, pek ender de olsa çift makina oyun oynansın diye tutuyorum. Belki de dediğini yapmak lazım, ancak bir amatör için dediğin oldukça lüks bir durum. Yepyeni bir makina toplamak, orjinal programlar satın almak(ki maddi durumu çok iyi olanlar ve/veya bu işten para kazananlar dışında kullanan kişi sayısı sanırım ülkemizde azdır), elbette o zaman abuk subuk hatalar, çıtırtılar, gecikmeler olmayacaktır. Ayrıca o zaman da bir çok vst instrument, plugin gerekiyor bi işi keyifle yapmak için, aynı mantıkla onları da satın almak lazım, bu da çok az bütçe için karşılanabilir olur.

    İdealize durumu bir yana bırakırsak; bu makinede kendimce iyi-kötü işleri uzun zamandır (ancak işten dolayı uzun aralıklarla) yapıyordum, bu bir dinlenme biçimi benim için, ortaya çıkandan öte çıkarma sürecinden de keyif alıyordum. Hem de; bu söz konusu konfigürasyona 4x2 ram eklemeden, 5.1 ses sistemi eklemeden, cubese 3 ile 5'i değiştirmeden evvel, bana kafi gelecek bir durumda idi. Daha iyisi ile çok daha kötü sonuç almayı pek anlayamıyorum.

    Başka da yanıt gelmeyeceğini düşünürsek;
    eski sistem şu idi: maya 44/cubase 3/jack ile bağlı set ampi destekli stereo hoparlör
    yeni sistem ise şu:maya 44 + creative/cubase 5/ lg 5.1 ses sistemi

    değişkenleri teker teker değiştirmeyi düşünüyorum. önce creative'i kaldırıp eski hoparlörlerle cubase 5'i denemeyi - bu da olmazsa bu sistemden cubase 5 i çıkarıp cubase 3.02 koymayı, sonuç olumlu olursa, ki olmalı, o zaman creative ve optical bağlantısı ile 5.1 ses sistemini adapte etmeyi deneyeceğim.
    bütün bunlar uzun vaktimi alacak, yanıt aramamdaki gaye de çalışabilecek bir sistemi basit bir hatadan dolayı bu zahmetlerle eski haline getirmeden evvel daha tecrübeli kişilere danışmak arzumdu.

    yanıt verdiğin için tekrar teşekkür ederim.
    bu operasyonda kayda değer bir bilgi edinirsem, sorunun kaynağını bulursam, diğer arkadaşlar aynı yollardan geçmesin diye bu başlık altından bilgilendireceğim.

  5. #5
    sibiryali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sibiryali isimli Üye şimdilik offline konumundadır Stüdyo Bilgisi Kategori Yöneticisi

    Standart Cevap: ARKADAŞLAR DAHA ÖNCE DE YAZDIĞIM ÇITIRTI SORUNUNA BİR KİŞİ OLSUN FİKİR YAZABİL

    Başta şunu söyleyeyim hiç VST kullanmıyorum,zaten Reason ve Record VST çalıştırmıyor,dolayısıyla sen kendin çalışıyorsun,bulduğun sesler de unique(eşsiz) oluyor mecburen.

    Cubase'de F4'e basıp,input ve output kısımlarına bakmış mıydın? Input ve output sekmelerinde ''Add bus'' yapıp 5+1 sistemin tanıtabiliyor olman lazım.

    Preset kutusuna basarsan 7+1 mono ve stero seçebilirsin.

    ''All'' yazısının yanındaki - işaretine basınca da,eklemiş olduğun bus'ı iptal edebilirsin.

    Bir kaç resim de ekledim, anlattıklarımı gösterebileyim diye.

    Belki de yapmışsındır bu dediklerimi.
    Eklenti 6467Eklenti 6468Eklenti 6469
    KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları
    www.akustikkopek.com

    Son miks yapım projemiz http://www.keyfimuzik.net/proje-geli...z-k-mahli.html

  6. #6
    ozgurarslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ozgurarslan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Katılımcı Üye

    Standart Cevap: ARKADAŞLAR DAHA ÖNCE DE YAZDIĞIM ÇITIRTI SORUNUNA BİR KİŞİ OLSUN FİKİR YAZABİL

    sağol sibiryalı, onları yaptım elbette...
    bu ve benzeri sorunları buradan yazarak çözmek zor oluyor, herkesin konfigürasyonu farklı olduğundan sorunu da unique oluyor. "şu vst'yi nasıl kullanırım, gitar ekleyemiyorum" vb. sorunların izahı kolay da benimki gibilerin zor. ancak başında olarak çözülebilecek şeyler galiba.
    henüz ilerleme kaydedemedim.
    ancak soruyu başka bir mecraya aktarmak istiyorum:

    ses kartından optical kablo ile bir reciever aracılığı ile hoparlörlere bağlanan arkadaşlar var mı? onların buna benzer sorunları var mı ?
    creative ses kartının arkası bu biçimde; ben 2 no'lu outa (Optical S/PDIF Out jack ) ve 6 no'lu out'a -ki sadece stereo (Line Out 1 jack) bağladığımda revieveri ikisinde de çıtırtı oluyor.
    ikincisinde göreceli olarak az, bu nedenle optical kablo ile reciever aracılığı ile kolonlardan ses alan arkadaşların benzer sorunları var mı diye sormak isterim.

    teşekkürler...
    1.
    Optical S/PDIF In jack
    Connects to playback devices with optical connectors (for example, Digital Audio Tape players, MiniDisc players or DVD players).
    2.
    Optical S/PDIF Out jack
    Connects to recording devices with optical connectors (for example, Digital Audio Tape recorders, MiniDisc recorders or external hard disk recorders).
    3.
    Line Out 4 jack
    Connects to the Rear Left and Rear Right inputs on powered analog speakers or an A/V receiver.
    4.
    Line Out 3 jack
    Connects to the Front Center and Subwoofer inputs on powered analog speakers or an A/V receiver.
    5.
    Line Out 2 jack
    Connects to the Side Left and Side Right inputs on powered analog speakers or an A/V receiver.
    6.
    Line Out 1 jack
    Connects to the Front Left and Front Right inputs on powered analog speakers or an A/V receiver. Also connects to stereo headphones with a 3.50 mm (1/8-inch) plug.
    7.
    Line In/Microphone In jack
    Connects to line-level sources (for example, MP3 players) or microphones with a 3.50 mm (1/8-inch) plug. For instructions on configuring the FlexiJack, consult the online Help of each Audio Mode.
    8.
    Front Panel Header Audio connector
    Connects to one end of the Intel Front Panel Audio cable (available separately). See Front Panel Header Audio Connector for specifications.
    9.
    Creative proprietary AND_EXT connector
    Connects to one end of the analog cable. Connect the other end to the AND_EXT connector on the Sound Blaster X-Fi I/O Drive.
    10.
    Creative proprietary DID_EXT connector
    Connects to one end of the digital cable. Connect the other end to the DID_EXT connector on the Sound Blaster X-Fi I/O Drive.

  7. #7
    ozgurarslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ozgurarslan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Katılımcı Üye

    Standart Cevap: ARKADAŞLAR DAHA ÖNCE DE YAZDIĞIM ÇITIRTI SORUNUNA BİR KİŞİ OLSUN FİKİR YAZABİL

    evet arkadaşlar, başta sibiryalı olmak üzere bilmenizi isterim ki sorun çözüldü.

    ancak sevinemiyorum bile, hani bazen bir sorun olur bir bakarsınız gitmiş ertesi gün yine var. size hemen sıcağı sıcağına yazıyorum, ilk temiz kaydı dinlediğim an.
    olay şu derece saçma bir biçimde çözüldü (bence saçma). bahsedilen pc'de tek maya 44'ü bıraktım ve optical değil de stereo jack ile bağladım. ama bu değil çözümü sağlayan şey. bu pc'de usb çoklayıcısı ile 4 adet external hdd vardı, bu hdd'lerde ne cubase var ne plugin var ne de cubase'in kullandığı bir şey var. cubase ve onun klasörü (audio, edits vb olduğu) zaten C'de ki o da internal hdd. ancak external hdd'lerin (2tb-1.5tb-1tb-320gb) çoklayıcısının kablosunu çektin ve sorun bir anda çözüldü.

    mantığını anlayamadım...

  8. #8
    ardack - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ardack isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye

    Standart Cevap: ARKADAŞLAR DAHA ÖNCE DE YAZDIĞIM ÇITIRTI SORUNUNA BİR KİŞİ OLSUN FİKİR YAZABİL

    arkadaşlar bu işi gerçekten ve gönülden yapmak isteyen arkadaşlara nacizane tavsiyem bu işin doktoru MAC'dır hiç PC ile zaman kaybetmeyin pc'niz ne kadar iyi olursa olsun mutlaka bir senkron kayması meydana gelir.. ucuzda olsa kendınıze bir mac edinin....saygılar


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

cubase çıtırtı sorunu, ses kartı çıtırtı, kafamda çıtırtı, kafamın içinde çıtırtı oluyor, bilgisayardan gelen citirti, ses kartı spdıf ınput görmüyor, 17 inch macbook pro citirti, cubase 6 cıtırtı, belirrtiğiniz hedef yok, çıtırtı kalbimi 12345 aaaaaaa şarkısı, bilgisayarda kopyalama yaparken belirrtiğiniz hedef yok hatası, creative i o drive, konnekt 6 çıtırtı sorunu, eklem cıtırtı tavsiye forum, cubase 64 bit 8g ram sorunu ram ayarları
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. Cubase 5 daha önce yüklendi sorunu??Cubase 5 daha önce yüklendi sorunu??

    steinberg firmasının hangi programını kursam aynı sorun çıkıyor karşıma vst kurarkende cubase kurarkende aynı hayatı alıyorum program sorunsuz yuklendi diyor kurmadan NOT:daha önce kurdum ama format atıldı pc ye d ye kurmuştum büyük ihtimalle ne yapmam lazım yardım edin lütfen!!
  2. Antarktika 128 yıl önce 6 derece daha sıcakmışAntarktika 128 yıl önce 6 derece daha sıcakmış

    Antarktika'nın, 128 bin yıl önce, bugünkünden 6 derece daha sıcak bir dönem geçirmiş olabileceği bildirildi. Devami...
  3. Deniz Arcak - Fıkır Fıkır Kayna Şarkı SözüDeniz Arcak - Fıkır Fıkır Kayna Şarkı Sözü

    Sana açtım kalbimi öyle Bakmadan sen o zaman yüzüme Sonra üzdün beni delice Kaybettin işte böylece Kalmadı hiç sabrım kalmadı Sana gücüm yok artık kalmadı Kalmadı hiç sabrım kalmadı Sana gücüm yok artık kalmadı Yeter aaaa!
Konu Puanlaması 5 üzerinden | Toplam : 0 kişi