Stüdyo Kurarken Ekipman Tercihi?

Bilgisayar ve Müzik içinde Stüdyo Kurarken Ekipman Tercihi? konusu, Selamlar. Ben evime bi stüdyo kurmak istiyorum. Ve kendi çapımda yaptığım araştırmalar sonucu bi ekipman listesi çıkardım. Sizce verim alır mıyım? Veya içlerinden hangisi değişmeli, hangisi gereksiz? Ve neler eksik? ...

Sponsorlu Bağlantılar

Bu sayfada toplam 4 sonuçtan 1 ile 4 arası mesajlar gösteriliyor.

Konu: Stüdyo Kurarken Ekipman Tercihi?


  1. #1
    bty18 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bty18 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Katılımcı Üye

    Standart Stüdyo Kurarken Ekipman Tercihi?

    Sponsorlu Bağlantılar


    Selamlar. Ben evime bi stüdyo kurmak istiyorum. Ve kendi çapımda yaptığım araştırmalar sonucu bi ekipman listesi çıkardım. Sizce verim alır mıyım? Veya içlerinden hangisi değişmeli, hangisi gereksiz? Ve neler eksik? Kablo olarak ne önerirsiniz? Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkür ederim. Uzun süredir takip ettiğim bu sitede bilgili insanların olduğunu ve bu insanların aynı zamanda yardımcı olmayı sevdiklerini gördüm. Saygılar.


    Vicoustic Flexi Screen Lite
    Avid Key Studio
    Yamaha Hs50m
    Rode K2
    Presonus Studio Channel
    Roland UA55 Quad Capture
    Alctron Epp007 Isolation Pad
    Se Metal Pop Filter
    Samson SR850


    Şu an elimde olan ekipmanlar; Maudio Fasttrack Pro, Behringer Hpm1000, Rode Nt1a, Samson Bl3.

  2. #2
    TaLoS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    TaLoS isimli Üye şimdilik offline konumundadır Premium Üye

    Standart Cevap: Stüdyo Kurarken Ekipman Tercihi?

    Seçimler oldukça yüksek, bütçe sıkıntısı yok sanırım. Öncelikle sormak istediğim bir şey var, ne kaydı alınacak bu sistemle ve preamp üzerindeki analog kompresör ve EQ kullanılacak mı?

    1-Kayıt alınacak ortamda gerekli düzenlemeler yok ise işe yarar bir ekipman, kullanıp memnun olmayan görmedim.
    2-Klayve konusunda uzman olduğum söylenemez, daha tecrübeli arkadaşlar bir değelendirmede bulunabilir, ukalalık etmeyelim.
    3-Monitör seçimi iyi bence. Tabi dinleme yapılacak ortamın büyüklüğü-yapısı da önemli bu konuda.
    4-K2 her kayda girebilecek bir Mikrofon (bence) enstrüman yahut vokal fark etmez, ama vokal kayıtları için daha çok tercih ediliyor.
    5-Yukarıdaki sorumun cevabını verirseniz ona göre bir değerlendirme yapalım ama kötü bir ekipman değil, ses kartı üzerindeki preamp katı ile arasında mutlaka fark olacaktır.
    6-Çoğu zaman göz ardı edilir, iyi düşünmüşsünüz.
    7-Metal pop-filtre kullanmadım fakat kullananlardan da olumsuz bir yorum duymadım.
    8-Kulaklığı hangi amaçla kullanacaksınız? Bende aynı yapı üzerine üretilmiş Superlux HD681 var, yaklaşık 2yıldır kullanıyorum. Sağlam kulaklık, fakat yüksek frekanslarda biraz abartılı gibi. Aynı şeyi SR850 için de duymuştum, buna dikkat etmelisiniz bence.

    "Şunun yerine şu olabilir" diyebileceğim herhangi bir şey yok şu an için. Dediğim gibi ne kaydı alacağınızı ve preamp ile ilgili soruma cevap verirseniz, konunuza yorum bırakacak pek çok arkadaşımızın işi daha da kolaylaşacaktır.
    KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları

  3. #3
    bty18 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bty18 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Katılımcı Üye

    Standart Cevap: Stüdyo Kurarken Ekipman Tercihi?

    efendim öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkürler. Steinberg Ur 28m alıp ua 55 ve channel stripi almasam mı diyorum. bütçe sıkıntım yok. alternatif rock vocal kayıtları yapmaya çalışcam. istediğim ise evladiyelik bi ekipman. kulaklık da almayım elimde olan behringer hpm1000le devam etsem mi diyorum. saygılar.

  4. #4
    sibiryali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sibiryali isimli Üye şimdilik offline konumundadır Stüdyo Bilgisi Kategori Yöneticisi

    Standart Cevap: Stüdyo Kurarken Ekipman Tercihi?

    Sevgili bty18,

    Mesajınızı daha açıklayıcı ve imla kurallarına uygun yazarsanız seviniriz. Buraya soru sorarken cevap verecek kişiye yardımcı olacak şekilde sorsanız çok iyi olacak, örneğin ''Steinberg Ur 28m'' ve ''ua 55 ve channel stripi'' için birer link verseniz cevap verecek kişiye vakit kazandırırsınız.

    Ben isimini verdiğiniz cihazları tanımıyorum, internetten aramam ,okumam gerekiyor bu da vakti mi alıyor, dolayısıyla cevap vermeden pas geçmeyi tercih edebiliyorum.

    Bunu şahsınıza yazdım ama forumu kullanan tüm arkadaşlar bu yazıyı dikkate alırlar diye umuyorum.
    KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları
    www.akustikkopek.com

    Son miks yapım projemiz http://www.keyfimuzik.net/proje-geli...z-k-mahli.html


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

kendi stüdyonu kur, stüdyo ekipman listesi, stüdyo kulaklığı ne işe yarar, stüdyo kulaklıkları ne işe yarar, stüdyo kurarken neler gerekir, studio kulaklık tavsiyesi, pop filter olumsuz, m audio nova mikrofon ne işe yarar, vicoustic flexi screen lite, stüdyo ekipmanları tavsiyesi, stüdyo kurarken ne gerekir, samson sr 850 forum, stüdyo kurarken dikkat, steinberg ur 28m, alctron epp 007 monitor
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. cubase 5 kurarken hatacubase 5 kurarken hata

    arkadaslar ben cubaseyi torrent üzerinden sorunsuz indirdim 6.46 gb bi dosya çıktı sanal sürücü ile setup kurdum bu şekilde açılıyor ama updateleri kurduktan sonra hata alıyorum acaba yanlış mı yüklüyorum anlamadım.ya da kurarkenki ticklememem gereken yerleri mi tickledim yardımcı olurmusunuz? Esen kalın.. - - - Güncellendi - - - tamam updatelerde sorun varmış upload eden abiye sordum öyleymiş.
  2. Stüdyo ekipmanStüdyo ekipman

    Arkadaşlar bana tavsiye edebileceğiniz kaliteli ama makul fiyatlarda parça kaydı alabileceğim ekipmanları ve markalarını paylaşırsanız çok sevinirim Teşekkürler...
  3. Org tercihiOrg tercihi

    Merhaba. Çoktandır org satın almak istiyordum ama hangisi diye hep karasız kaldım. Müziğe sıfırdan başlayacak biri olarak(para kazanmak amaçlı değilim) oryantel ritim ağırlıklı orta seviyede bir org tavsiyesi istiyorum. (Korg PA500ORT. diye düşünüyordum ama okuduğum bazı yazılarda korg 500 serisinde uzak durmamızı söylüyorlar.) Cevaplarınız için teşekkürler...
  4. Satılık Home stüdyo ekipman.Satılık Home stüdyo ekipman.

    Selam Arkadaslar Kendimce Kurdugum Home Stüdyomu satmaya karar verdim Ciddi alıcılar Assagiya yazacagım adresten iletisime gecsinler öncelikle malzemeler; Behringer B-1 Mikrofon Behringer xenyx 802 Mixer Behringer F-control Fca 202 Ses kartı Ayaklık kablolar vs.. Satısım Toptandır Yani Sadece mikrofon veya mixeri almak icin eklemeyin Yalnız Ses kartını tek satıyorum ilgilenenlere duyrulur fiyat mikrofon: 270
  5. Satılık Home Stüdyo EkipmanSatılık Home Stüdyo Ekipman

    (İzmir İçi) Satılık; M-Audio Nova Mikrofon Behringer Xeny 802 Mixer 5+1 Soundblaster Ses Kartı Mikrofon Sehbası Toplam Fiyatı 350 tL , İlgilenen arkadaşlar thuglife_cs.91@hotmail.com bu adresten ulaşabilirler.
Konu Puanlaması 5 üzerinden | Toplam : 0 kişi