Arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba, yeni kayıt oldum.İnternette müzik konusunda ne arasam bu siteye rastlıyorum ve sibiryalı nickine :) kayıt olup tanışmak bugüneymiş sizlerle.

Şimdi soracağım soruları görünce çok kızıp, küfür edebilirsiniz haklıda olabilirsiniz, ama o kadar araştırmama rağmen kendi istediğim net bilgileri alamadım.Hep kopuk kopuk, bu işlerle de uğraşan arkadaşlarıma yazdım sordum, hiçbiri cevap bile vermedi hayırsızlar.Her neyse, reklamlarda oynamış, Türkiye'nin önde gelen rap sanatçılarından olan birine mail attım sağolsun bana döndü ve tavsiyeler verdi.Sesimi ben beğenmememe rağmen o beğendi ve bana şehrimde bu konular hakkında pek destek alamayacağım için home studio kur kendine ve bol bol kayıt alarak kendini geliştir dedi.Bende öyle yapmak istiyordum zaten ve şimdi kendimce kayıtlar alıyorum ama öyle ordan burdan.Bir dinamik mikrofonum var ve bana göre değil, ses alsın diye sesimi kullanamıyorum.

RodeNT1 setinden almayı düşünüyorum ve sordum bu ürünleri satan birine bana M-Audio Fast Track USB 2 ses kartını önerdi + alınca birde ProTools isimli bir yazılım gelecek. Şimdi benim amacım tamamen net ses kayıtları almak, önceliğim bu.Ses çok net çıksın istiyorum.Bu ürünleri alırsam net çıkar mı? Ve ilk kez alacağım, şimdi ki durumuma göre bana pahalıya gelsede braz alacağım...Ama değer mi, istediğim net sesi alır mıyım? Sadece ses kaydı yapacağım, beat aşamasına daha gelmedim.Ve şimdilik kulağıma müziği verip, kayıt alıp müzikle birleştiriyorum maksat denemek ve kendimi geliştirmek.Onun için bana lazım olan sesin, düzgünlüğü.

Birde diyelim bunları aldım, back vokal veya ismini bilmediğim bir kaç vokal daha varmış.Bunları bi sağa, bi sola vermek olaylarını anladım sayılır ama şimdi zaten ses aynı ses 1 kere aldım sesi ana kayıt diyelim.Sonra bunu farklı vokal çeşitleriyle alıp neden birleştiriyorum?

Ses aynı ses, aynı kaydı alıp çoğaltsamda aynı şey olmuyor mu? (olmuyor ki yazıyorlar da tabi) Bana bu farkı da öğretebilir misiniz? Nette daha ses tok çıkar vs diye demişler de bunu anlayamadım.Şarkı dinlerken tek bir ses duyuyorum aralarda veya parçalara göre sağa - sola yeah, evet vb ya da şarkı sözü geliyor efekt olarak.Bu olay nedir yani, şu sitede gördüm onuda.Bir açıklayabilirseniz sevinirim.

+ Üniversitede şan dersi veren bir hoca var, ondan eğitim almalımıyım? Rap yapacağım, sesim pek fazla öne çıkmasada diğer şarkı türleri gibi yinede bozulmadan tok çıksın istiyorum.Bana yararı olur mu, yoksa kendi kendimi söyleye söyleye tatmin etmeye mi çalışayım, ne dersiniz bu konu hakkında da görüşlerinizi bekliyorum.

----Buraya kadar okuduysanız, teşekkür ederim.---Bana lütfen araştır veya bunu bunu yap demeyin, aylardır araştırıyorum ama her gün yeni birşeyler öğreniyorum kafam karışıyor.Bu sorduklarıma direk cevap verebilirseniz çok sevinirim.Şimdiden sabrınız, cevaplarınız için teşekkür ederim.