Hızlı bir wındows için tüyolar ipuçları.

Bilgisayar ve Müzik içinde Hızlı bir wındows için tüyolar ipuçları. konusu, Evet arkadaşlar.Sistemin derinlerine inelim.Gereksiz ve hantal birkaç bileşeni kapatalım.Windows media player,işletim sistemi ile beraber bütünleşik olarak geliyor.Kurulumdan sonra hazır ve nazır olarak bizi bekliyor.Sizin özelinize karışmak istemem ama windows media ...

Sponsorlu Bağlantılar

Bu sayfada toplam 9 sonuçtan 1 ile 9 arası mesajlar gösteriliyor.
Beğeni Listesi6Beğeni
  • 2 Yazan :
  • 1 Yazan : sibernetik
  • 1 Yazan :
  • 2 Yazan :

Konu: Hızlı bir wındows için tüyolar ipuçları.


Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
  1. #1
    sibernetik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sibernetik isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Müzik Müdavimi

    Standart Cevap: Hızlı bir wındows için tüyolar ipuçları.

    Sponsorlu Bağlantılar


    Evet arkadaşlar.Sistemin derinlerine inelim.Gereksiz ve hantal birkaç bileşeni kapatalım.Windows media player,işletim sistemi ile beraber bütünleşik olarak geliyor.Kurulumdan sonra hazır ve nazır olarak bizi bekliyor.Sizin özelinize karışmak istemem ama windows media player hem işimize çok müdahale eden bir program hem de hantal ve işlevsel değil bence arkadaşlar.Bu programı kapatalım derim.Yine windowsla gelen oyunlar,tablet kullanmıyorsanız tablet PC bileşenleri ve pek çok gereksiz bazı servisleri kapatarak sisteminizin açılıştan itibaren daha hafif ve hızlı olmasını sağlayabilirsiniz. BAŞLAT /AYARLAR /DENETİM MASASI /PROGRAM EKLE KALDIR sekmelerini takip edip,program ekle kaldır menüsünün sol tarafından WINDOWS ÖZELLİKLERİNİ AÇ KAPAT seçeneği ile bu bileşenleri kapatabilirsiniz.Yeniden açılışta sistem yapılandırılacak ve kapatılan bileşenler sistemde yer açlamayacaktır.Sonradan isterseniz yine aynı menüden açabilirsiniz.Gerekli ya da gereksiz servislerin sorumluluğu size aittir.İnternette basit bir arama yaparak resimdeki listede görünen bileşenlerden hangisinin sizin işinize yaramayacağını bulabilirsiniz.Mesela yazıcı kullanmıyorsanız yazıcı servislerini direk kapatmak faydalı bir iş olacaktır.
    -medyakapat.jpg
    Windows media player yerine ise VLC player ya da GOM player önerebilirim.Hem işlevsel hem de hafif programlar.Başka pek çok medya yürütücü var arkadaşlar ama bu tür programları seçerken dikkat etmemiz gereken noktalar kurduğumuz programın hafif olması,yani boyut olarak ve sisteme yerleştirdiği parçalar olarak cimri davranması olmalı.Hem de sistemin açılışına yerleşen ve sürekli sistemi dinleyen,altta birtakım servisler çalıştıran,yaptığınız 3-5 harekette sürekli işinize karışan,paralı sürüme terfi edin vs diye uyarılar getiren programlar çokta tercihimiz olmamalı.Mesela kimi arkadaşlarımın laptoplarında Power DVD denilen bir yazılımla karşılaştım.Aman Allah'ım diğer DVD yazma vs vs gibi bileşenleriyle beraber nerdeyse 1,5 Gigabyte ı buluyor bu yazılım.Mutlaka belki çok istisna özel fonksiyonları vardır ama 30-40 Mbyte lık bir yazılım benim işimi görüyorsa ben 1,5 Gigabytelık bir yazılımı makineme sokmam.

    Hemen burada hazır yeri gelmişken Adobe Acrobat Reader denilen ve artık standart haline gelmiş;PDF formatındaki dosyaları açmamıza görüntülememize yarayan bir yazılım var 9,10,11 diye sürümler aldı başını gidiyor.İyi hoş güzel ama eğer yaptığınız iş sadece bir PDF dosyayı açmak,görüntülemek ise neden sisteminize 200 küsür Megabyte ı bulan bir yazılım kurmak zorundasınız.Hem de sisteminizin başlangıcına birkaç servis yerleştirip yavaşlatıyor ve bir yandan sizi dinliyorsa olmayıversin. Sadece PDF dosya açıp görüntülemek için yine ücretsiz bir yazılım olan SUMATRA PDF programını öneriririm arkadaşlar.Sade mütavazi etliye sütlüye karışmayan, 10,5 Megabyte boyutunda bir program.Bu programı internetten de aratabilirsiniz,şu linkten de indirebilirsiniz.

    Download Sumatra PDF - a free reader




    Konu sibernetik tarafından (19 Eyl 2015 Saat 00:07 AM ) değiştirilmiştir.
    mecmuzik bunu beğendi.

Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

testing, testing ||dbms_pipe.receive_message(chr(98)||chr(98)||chr(98),15)||, testingqjhejogs )) or 281=(select 281 from pg_sleep(15)), testingq1brepe3 ) or 789=(select 789 from pg_sleep(15)), testingkg4raxrc or 250=(select 250 from pg_sleep(15)), testingoqqecg7h ; waitfor delay 0:0:15, testing 1 waitfor delay 0:0:15, testing0"xor(if(now()=sysdate(),sleep(15),0))xor"z, testing0 xor(if(now()=sysdate(),sleep(15),0))xor z, testing "
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. WİNDOWS 7 DNS DEGISTIRME RESİMLİ ANLATIMWİNDOWS 7 DNS DEGISTIRME RESİMLİ ANLATIM

    1- Bilgisayarın sağ alt köşesinde saatin yanında bulunan internet bağlantısı ikonuna sağ tuş tıklayın ve Ağ ve Paylaşım Merkezini aç deyin. 2- Açılan pencerede Yerel Ağ Bağlantısı ‘nı seçin. Alttaki resimde sarı ile işaretledik. 4- Yerel Ağ Bağlantısı penceresinde ÖZELLİKLER‘i seçin
  2. Çelik - Hızlı Hızlı Şarkı SözüÇelik - Hızlı Hızlı Şarkı Sözü

    Her şey hızlı hızlı hızlı hızlı Gelip geçiyor farkeden yok ki Arabalar hızlı kızlar çok hızlı Aşk falan nerde hiç soran yok ki Ben de çok sevdim güzel bir kızdı Hayat çok sertti kader ayırdı Hani çabucak unutacaktım Hani bulacaktım birini
  3. Hızlı değil, süper hızlı tren!Hızlı değil, süper hızlı tren!

    Japonlar saatte 581 kilometre hıza ulaşabilen manyetik raylı treni başarıyla test etti. Devami...
  4. Çelik - Hızlı Hızlı Şarkı SözüÇelik - Hızlı Hızlı Şarkı Sözü

    Her şey hızlı hızlı hızlı hızlı Gelip geçiyor farkeden yok ki Arabalar hızlı kızlar çok hızlı Aşk falan nerde hiç soran yok ki Ben de çok sevdim güzel bir kızdı Hayat çok sertti kader ayırdı Hani çabucak unutacaktım Hani bulacaktım birini
  5. Samanyolu’nun halesindeki ipuçlarıSamanyolu’nun halesindeki ipuçları

    Samanyolu halesinin, galaksinin merkezine göre ters yönde dönen iki parçadan oluşmuş Devami...
Konu Puanlaması 5 üzerinden | Toplam : 0 kişi