Değerli Arkadaşlar,
özelden ve forum konularından gelen birçok teşekkür, soru ve istek mesajını henüz görebilmekteyim. Hepsi için, güzel düşünceleriniz için teşekkür ediyorum. Yoğun program nedeniyle sıklıkla uğrayamadığım sitemizde canla başla çalışan ADMİN, moderatörler ve katılımcı üyelere de ayrıca teşekkürler... Kimseyi yanıtsız, çözümsüz bırakmamak adına çabalamaktalar; onlara da teşekkürübir kez daha borç biliyorum.
***
2010 yazında, Bodrum'da çalınan bilgisayarımın peşinden, bir kere daha mevcut arşivi aynı şekliyle toparlayamadığımdan, paylaşımlardakilerden öte ritm-ses vb. dosyalar da internet ortamına pay ettiklerimle kaldı. Ancak, linkleri kırılmış olan paylaşımlar varsa, bu dosyaları indirmiş üyelerimizden tekrar paylaşmalarını istirham ediyorum.
***
Korg PA serisi, 55TR, 50 ve 60 için dosyam mevcut değil. Aynı şekilde diğer klavyeler için de nevâleler maalesef elde yok.
Hâlen, modifiye edilmemiş ( RAM vb.) PA 800 ile dört kişilik bir orkestrasyona fabrika ses ve ritmleri daha çok kullanılmak üzere, piyasada mevcut seslerden yapılmış toplama bir set ile eşlik etmekteyim.
Korg firmasının, son ataklarıyla yaptıkları (PA 600, 900, 300) gibi yeni makineleri kimi yeniliklerine rağmen "ARA CİHAZ" olarak görmekteyim.
Donanım özellikleri artarken, kaliteden ödün verilmiş, kasadan, tuşeden vs. kalite çalarak üretilmiş "ÇİN" yapımı Korg'lara görmüş, günlerce kullanmış, çözmüş olsam da sıcak bakamadım. (Fiyat - ürün eşitsizliği de ayrı.)
Elbette AR-GE çalışmalarına milyonlar yatıran firmalar, son kullanıcının cebini düşünmeye değil, ilgisini çekmeye çalışacaklardır. Ticaretin mantığında bu yatmaktadır. Ancak, Ortadoğu'da PA 800 EX gibi gümüş, PA 800 EX Pro gibi siyah kasalı 800'ler sıfır satılmakta, diğer ülkelerde de mavisi sıfır bulunmakta. Türkiye'de yok. Bunun nedeni de işte yine KAZANÇ. Bu bana, geçmişte bir numara olan Roland'ın da aynı tavırlarla kullanıcıyı düşünmemesini, bu nedenle bugün pazar payının düşmesini anımsatmakta.
(Başka bir marka, esaslı çalışmalar ile ürün sunar mı, bu da bilinmez.)
RAM kapasitesi, O.S. , MP3 player gibi. donanım ve yazılımı geliştirilmiş "YENİ" PA800 yerine "ARA CİHAZLAR" ile hiçbirinde tam istenilen özellikler olmayan, ayrı KESE'lere hitab eden bu ara cihazlara dair de çalışmalarım yoktur.
Burada gönül kırıklığı oluşturmak adına değil, istekleri yanıtlayamama nedenlerini sıralamak için aktardığım ve yalnızca "KENDİME AİT" olan özel görüşler ile bu klavye kullanıcılarını üzmek değil, çeşitli başlıklardaki istekleri yanıtlayabilmektir amacım.
KEYFİ MÜZİK yayında olduğu sürece buralarda bulunarak elde olanı paylaşmaya elbette devam edeceğim.
Saygı,sevgi ve müzik ile...