Reasonda dışarıdan loop kullanabilirsin,VST kullanamazsın.Redrum Drum Computur'le looplar yaparsın ama esas loop işleri dr.rex'e aittir.Recycle yazılımı ile istediğin herşeyi loop yapıp ,dr.rex formatına getirip,dilediğin gibi editleyebilirsin.
Cubase de VST kullanmazsan herşey çok zordur, loop oluşturmak(loop oluşturmakla VST nin bir alakası yoktur) çok kolaydır,ama loopu yaptıktan sonra Reason kadar kolay editleyemezsin.
FL studyo kullanım kolaylığı var ama profosyonel anlamda çok kısıtlı,başlangıç seviyesi için ideal(hemen bişeyler yapayayım,şarkı söyleyeyim diyenler için).
Şu aşamada en ideali Cubase'i Host olarak kullanıp,reason'ı rewire ile slave yapmak.Ama tabi artık record çıktı ,ben record kullandığımdan rewire'a da gerek kalmadı.Gerçi zaman zaman Record'u Logic ile Rewire yapmak zorunda kalıyorum(Logic'in çok iyi plug-in'leri var).