Cubase Dersleri

Cubase & Nuendo içinde Cubase Dersleri konusu, Müzik CD lerini Hangi Hızda Basmalıyız? Müzik CD'leri basarken kalite, kullandığımız yazma hızı ile doğrudan bağlantılı olup ses kalitesine direkt etkisi artık herkes tarafından biliniyor. Bu arada CD yazıcımızın ve ...

Sponsorlu Bağlantılar

Bu sayfada toplam 134 sonuçtan 1 ile 10 arası mesajlar gösteriliyor.

Konu: Cubase Dersleri


Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
  1. #1
    NoyaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    NoyaN isimli Üye şimdilik offline konumundadır Premium Üye

    Standart Cevap: Cubase Dersleri

    Sponsorlu Bağlantılar


    Müzik CD lerini Hangi Hızda Basmalıyız?
    Müzik CD'leri basarken kalite, kullandığımız yazma hızı ile doğrudan bağlantılı olup ses kalitesine direkt etkisi artık herkes tarafından biliniyor. Bu arada CD yazıcımızın ve kullandığımız CD-R'ın da etkisi azımsanamayacak kadar fazla. CD'lerimizi daha hızlı yazdırdığımız zaman CD deki error-hata sayısı doğrudan hızla bağlantılı olarak fazlalaşmıyor. Kullandığımız ses dosyaları dijital olmasına karşın aslında CD yazdırma işlemi analog bir işlem. CD yazıcıları CD'lerin okuma yüzeyinde ufak tümsekler oluştururlar. CD çalarımıza bir CD koyduğumuzda CD çalar bu tümsekleri okur.
    Bu tümseklerin aralıkları ve özellikle bu tümseklerin aralarındaki köşelerin keskinliği çok önemlidir. Bu köşelerin keskinliği kullandığımız CD yazıcı ve CD-R ile de bağlantılıdır.
    Bu köşeler yazma hızını artırdıkça keskinliklerini yetirirler ve daha yuvarlak veya yumuşak köşeler oluşturmaya başlarlar. Bunun sonucunda da yüksek hızlarda basılmış audio CD'leri normal CD çalarlarda kullanırken "jittery" CD'deki dijital ses bilgilerinin okunmaz bir hal almasına yol açar. Pek çoğumuzun evde bastığı audio CD lerin normal CD çalarlarda çalmaması, yüksek hızda audio CD yazdırmamızdan kaynaklanır. Audio CD'lerimizi 4x veya daha düşük hızlarda yazdınrsak bu tür sorunlarla karşılaşma olasılığı çok daha düşük olacaktır.


    Ses Dosyaları Terminolojisi

    Audio Clip: Cubase ile ses kaydı yaptığımızda sabit diskte ses dosyası, Cubase'in içinde audio clip yaratılır.
    Bu audio clip'ler sabit diskteki ses dosyasını
    temsil ederler. Audio clip'lerin bir tek ses
    dosyasından oluşması gerekmez. Örneğin bir
    audio clip'de birtakım düzeltme işlemleri
    yaparsak yeni bir audio clip de yaratmış oluruz. Böylece orijinal audio clip, üzerinde herhangi bir değişiklik yapılmadan muhafaza edilmiş olur.


    Audio Event: Cubase'de ses kaydı yaptığımızda bir de audio event yaratılır. Bu audio event, audio clip'lerini çalar. Cubase aranje sayfasında da biz bu audio event'lerini kullanırız.
    | Audio Part: Kopyalama, yer değiştirme ve diğer düzeltme işlemlerinde aynı ses kanalında birden fazla audio event kullanıyorsak bunları bir audio part altında toplayıp aynı işlemleri daha kolay yapmamızı sağlar.
    Sample Editör penceresinde, üzerine çift tıkladığımız audio event'in temsil ettiği audio clip'in "waveform"unu görürüz. Sağ ve soldaki minik mavi kutucuklardaki event start/event end bize kayıt yaptığımız ses dosyasının (Cubase içinde yaratılan audio clip'in) ne kadarını kullandığımızı gösterir. Bu mavi kutucukları fare ile öne veya arkaya alarak kullandığımızda, audio event'in başlangıç ve bitiş noktalarını değiştirebiliriz.





    SAMPLE EDITÖR
    Sample Editör bize "ses" dosyaları üzerinde düzeltmeler yapma imkanı sağlar. Bu işlemler "none-destructive-kalıcı olmayan" ve geri dönüşümü, "Offline Process History" penceresini kullanarak yapabiliriz.

    Sample editor'de range selection ile seçilen bölüm mavi olarak görülüyor.

    Sample Editör Fonksiyonları
    Range selection: Sample Editör ile kesme, kopyalama, yapıştırma ve silme işlemlerinde "range selection" aracım kullanırız.
    Cut - Kesme: Sample Editör penceresinde "range selection" aracı ile dilediğimiz aralığı seçip "Edit" menüsünden "cut" seçeneğini tıklarsak seçtiğimiz aralık kesilmiş olur.
    Copy - Kopyalama: "Range selection" aracı ile aralığımızı seçtikten sonra "Edit" menüsünden Copy'i tıklarsak seçti*ğimiz aralık kopyalanmış olur.
    Paste - Yapıştırma: Cut veya Copy ile seçtiğimiz aralığı fare ile yapıştıracağımız yeri tıklayarak işaretledikten sonra "Edit" menüsünden "Paste'i tıklarsak yapıştırma işlemini de gerçekleştirmiş oluruz. Yapıştırma yaparken her*hangi bir aralık seçmezsek, yapıştırma seçtiğimiz noktanın sağ tarafındaki clip'leri otomatik olarak sağa kaydırır. Bir aralık seçersek bu aralıktaki clip'i silip kendini silinen yere yapıştırır.
    Delete - Silme: "Range selection" aracı ile bir aralık seçtikten sonra "Edit" menüsünden "Delete" seçeneğini tıklayarak istenmeyen kısımları silebiliriz.
    Insert Slient - Boşluk Ekleme: Bu fonksiyon ile audio clip içersine sessiz bir boşluk eklemiş oluruz. Audio clip'in içinde sessiz bölümlere veya audio clip'i sağa doğru kaydırmamız gerekiyorsa bu fonksiyondan faydalanırız.
    alıntıdır

  2. #2
    can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    can isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Silver Üye

    Standart Cevap: Cubase Dersleri

    Değerli arkadaşlar ;
    yukarıdaki bilgiler oldukça faydalı (en azından benim gibi yeni başlayanlar için ) . Ancak yanılmıyorsam resimler görünmüyor . Ne yapabilirim ? Teşekkürler.

Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

cubase dersleri, cubase öğrenmek, cubase öğren, cubase 5 ders notları, cubase 5 öğren, cubase 5 dersleri, cubase dersleri video, cubase 6 dersleri, cubase öğreniyorum, cubase öğrenme, cubase 5 öğreniyorum, cubase ögren, cubase 5 ders, nuendo dersleri, cubase de ses kaydedemiyorum
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. CUBASE & Kayıt & Mix ve Prodüksiyon DersleriCUBASE & Kayıt & Mix ve Prodüksiyon Dersleri

    Merhabalar , Modern Müzik Akademisi - Ses Mühendisliği ve Müzik Prodüksiyonu bölümü mezunuyum.Profesyonel Gitaristlik ve Ses Mühendisliği&Tonmaisterlik yapmaktayım.Aktif olarak birçok projede yer aldığım mix&mastering işlerimin yanısıra Kayıt Teknisyenliği de yapmaktayım. Müziğe giriş yapmış (Gitarist,basist,vokalist,davulcu vs. farketmez) ve kendini kayıt&prodüksiyon konusunda geliştirmek isteyen arkadaslara ders veriyorum. ...
  2. Kayıt & Cubase & Mix ve Prodüksiyon DersleriKayıt & Cubase & Mix ve Prodüksiyon Dersleri

    Merhabalar , Modern Müzik Akademisi - Ses Mühendisliği ve Müzik Prodüksiyonu bölümü mezunuyum.Şuan 3. üniversitem olan Marmara Ünv. de okuyorum.Profesyonel Gitaristlik ve Ses Mühendisliği&Tonmaisterlik yapmaktayım.Aktif olarak birçok projede yer aldığım mix&mastering işlerimin yanısıra Kayıt Teknisyenliği de yapmaktayım. Müziğe giriş yapmış (Gitarist,basist,vokalist,davulcu vs. farketmez) ve kendini kayıt&prodüksiyon konusunda...
  3. Cubase Nuendo Bilgisayarla Müzik Dersleri İzmirCubase Nuendo Bilgisayarla Müzik Dersleri İzmir

    Cubase ve Nuendo programını cok kısa bir sure icinde kullanabilir duruma gelmek isteyenler ve aranje konusunda kendisini geliştirmek isteyenler icin özel ders veriyorum.Dersler Alsancak'taki studyomuzda , birebir ve uygulamalı olarak verilmektedir. Ders ucreti 30 ytl dir.4 derste tamamıyla programa hakim olabiliceksiniz.Örnek çalışma icin kendi prodüksiyonum olan Third Eye Project sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Ders İçeriği : ...
  4. Cubase ve AdobeAudition Vokal&Mix DersleriCubase ve AdobeAudition Vokal&Mix Dersleri

    Cubase ve Adobe Audition Vokal&Mix Dersleri kişi başı aylık 20 lira her hafta sonu 1er saat olmak üzere ayda 4 saat eğitim.. Bayrampaşa Shark Records.. www.sharkrec.com Özel Mesajla Daha ayrıntılı bilgi alabilrsiniz... veya Msn:turc@sharkrec.com
Konu Puanlaması 5 üzerinden 5,00 | Toplam : 1 kişi