Cubase Dersleri

Cubase & Nuendo içinde Cubase Dersleri konusu, Yav arkadaşım, hani bazen tam işler bitmiştir, aslında bir dehasındır ama zıkkımın kökü olasıca bir noktayı atlamışsındır yaaa! Ben sana nasıl teşekkür etsem azdır. Allah razı olsun..............

Sponsorlu Bağlantılar

Toplam 14 sayfadan 2. sayfa BirinciBirinci 123456712 ... SonuncuSonuncu
Bu sayfada toplam 134 sonuçtan 11 ile 20 arası mesajlar gösteriliyor.
Beğeni Listesi10Beğeni

Konu: Cubase Dersleri


  1. #11
    cemallami - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    cemallami isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye

    Standart Cevap: Cubase Dersleri

    Sponsorlu Bağlantılar


    Yav arkadaşım, hani bazen tam işler bitmiştir, aslında bir dehasındır ama zıkkımın kökü olasıca bir noktayı atlamışsındır yaaa! Ben sana nasıl teşekkür etsem azdır. Allah razı olsun...........

  2. #12
    burakozi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    burakozi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Katılımcı Üye

    Standart Cevap: Cubase Dersleri

    Add audio diyerek bir tane kanal açtım,ona sesimi kaydedecem...Import audio ile de bir tane MD açtım....
    Md çalarken ses kayıdı yapabiliyorum ancak benim sesim geç geliyor...Bu sorun ses kartından mı?bu Acid proda da oluyordu ama automation ı falan kapatınca düzeliyordu...wavelab ya da goldwave de hiç olmuyor böyle sorunlarım...neden cubase de oluyordur?

  3. #13
    can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    can isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Silver Üye

    Standart Cevap: Cubase Dersleri

    Devices menüsünden - device setup ayarlarına girip VST Audiobay seçeneğini tıklayınca sağ tarafta total input-output latency değerleri görünecektir.Bu değerler yüksek ise ( yanılmıyorsam 3 ya da 6 ya kadar olan değerler normal kabul edilebilir ) ses gecikmesi ( latency sorunu ) olması normaldir . Ayrıca On board kart üzerinden çalışıyorsanız bu doğaldır . Ancak ses kartı kullanıyorsanız ayarlanabilir bir şekli vardır diye düşünüyorum. Ses kartınız ve donanım hakkında özet bilgi verebilirseniz , sanırım bilen arkadaşlar bilgilerini paylaşacaklardır .

    NOT : Ben de yeni öğrenen bir arkadaşınızım . Yazdıklarımda eksik ya da yanlışlar olabilir . Düzeltilirse ben de sevinirim.

  4. #14
    burakozi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    burakozi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Katılımcı Üye

    Standart Cevap: Cubase Dersleri

    Creative audigy ses kartım..yetersiz oldugunu düsünüyorum ancak cok kanalli midi kayitlarında bu sorun olur diye düsünüyordum(yani klavyeden çalarken sesi geç duymak gibi)...
    ASIO Multimedia Driver ve ASIO DirectX full duplex Driver var , VST Audiobay ı seçince...benim kartım 2si de degil ama Multimedia driver olan secilmis ve input 110.000ms output 749.932 ms gibi rakamlar....öbürünü seçince biraz daha düşüyor ama gene yüksek.
    VST input ve outputlara baktım aşağıdan..ses kartım seçili Sound Blaster Audigy....
    şimdilik yeterli sanırım bilgiler..

  5. #15
    can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    can isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Silver Üye

    Standart Cevap: Cubase Dersleri

    Kullandığınız markada ses kartlarını ben de denedim ve latency sorununu aşamadım . Sanıyorum ses kartları hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olacaklardır . Bu vesile ile ben de bilgilenmiş olacağım .

  6. #16
    NoyaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    NoyaN isimli Üye şimdilik offline konumundadır Premium Üye

    Standart Cevap: Cubase Dersleri

    Arkadaşlar leatency olayının ses kartından kaynaklandığı gibi yalnış bir bilgi var ortalıkta leatency yani gecikme sorunu tamamiyle donanımsal bi hadiseden kaynaklanmaktadır.ram,işlemci herşey gecikme sorununu tetikliyebilir.çoğu ses kartında 0 leatency yazmaktadır ve bu çok yanlıştır en prefosyonel studiolarda bile 2-3 ms gecikme yaşanmaktadır .Yani kısacası pahalı bir ses kartı gecikme sorununu aşmaz bilgisayarınızın içindeki veri alışverişinin aksamadan hızlı bir şekilde yapılması çok önemlidir buda ram işlemci ve diyer donanımsal problemleri aşmakla çözülür.on board ses kartıyla hiç leatency yaşamayan kişiler var .Bu da ek bir bilgi olarak bulunsun...

  7. #17
    burakozi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    burakozi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Katılımcı Üye

    Standart Cevap: Cubase Dersleri

    2 gb ram.çift çekirdek makinem..herşey yeni upgrade zaten...sistemden yana bir sorunum olmaz ama mouse le bile çalmaya çalışınca bazen 0.3 sn gibi aksamalar hissediyorum...
    Sanırım en iyisi önce bir klavye alıp ondan sonra ses kartı almak....
    ama nedense tam emin değilim latency ayarlarını tam yapıp yapamadığım konusunda...Ders notlarını da okumama rağmen cubase in, 0 emin olamıyorum.belki de hala gecikme yaşadığım için öyle düşünüyorum(yapamadığımı düşünüyorum yani)

  8. #18
    can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    can isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Silver Üye

    Standart Cevap: Cubase Dersleri

    Arkadaşlar leatency olayının ses kartından kaynaklandığı gibi yalnış bir bilgi var ortalıkta leatency yani gecikme sorunu tamamiyle donanımsal bi hadiseden kaynaklanmaktadır.........on board ses kartıyla hiç leatency yaşamayan kişiler var .Bu da ek bir bilgi olarak bulunsun...
    Latency ve ayrıca dip gürültü sorunu benim de acilen çözüm aradığım ayrıntılar . Hatta en yakın zamanda yeni bir bilgisayar almayı düşünüyorum. Yukarıda yazdıklarınızla birlikte düşünecek olursak , size göre nasıl bir sistem kurabiliriz ? Özellikle de '' on board ses kartıyla hiç latency yaşamayan kişiler var '' ifadesi gerçekten ilgimi çekti. Çünkü şu ana kadar farklı yerlerde zaman içinde okuduklarımdan yola çıkarak , latency ,dip gürültüsü vb. temel sorunların ses kartı ile kesin olarak çözülebileceğini düşünmüştüm .

    Sonuç olarak şunları öğrenmek istiyorum:
    1) On board ses kartı ile latency yaşanamıyor ise ve ses kartı almak için bütçemiz de şu an için uygun değilse , bunu nasıl ve hangi donanımla yapabiliriz ? Özelliklerini söyleyebilir misiniz ?

    2) Yeni bir bilgisayar almak isteyenler için ; ana kart -ram-işlemci vb. detaylar şeklinde sizce uygunluğu bilinen olası alternatifler sunabilir misiniz ? ( 2000 YTL - 3000 YTL bütçe dikkate alınabilir )

    Teşekkürler.

  9. #19
    NoyaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    NoyaN isimli Üye şimdilik offline konumundadır Premium Üye

    Standart Cevap: Cubase Dersleri

    Sevgili can arkadaşım tabiki on board ses kartını tavsiye etmiyorum bu işlerde yalnış anlaşılma olmasın sadece örnek olarak verdim en yakın örneği benim internete bağlandığım pc de on boar ses kartı var tabi kayıt yaptığım pc ayrı kalavyemi bu pc de kullandığım zaman leatency yaşamıyorum.

    Dip ses, leatency,gibi temel sorunları aşmak kullandığınız aletlerin kalitesinden çok bilgi birikimi gerektirir en başta donanımsal bilgiye ihtiyaç duyarsınız pc içerisindeki veri alışverişini en hızlı hangi konfügürasyonlarla sağlıyabileceğinizi araştırın ve iyi etüd edin.
    Sonra ses kartları ve mikrofonlar hakkında bunların studio ortamında kayıt ortamında sağlıklı şekilde nasıl kullanılacağını öğrenin.
    Bunlar çok geniş ve uzun zaman alan konular olduğunu belirterek şöyle küçük bir örnek vereyim.

    Çok fazla bilgimiz olmadığını varsayalım ve bir ses kartı almaya karar verelim.

    Kafamızda 2 ses kartı var birine 200 ytl diyelim diyerine 500 ytl
    Bilgimiz olmadığı zaman şöyle düşünüyoruz mantıken 500 ytl lik ses kartı 200 ytl lik ses kartından daha iyidir ve daha iyi se alırım.İstisnalar dışında bu yalnış bir bilgidir.
    Piyasadaki çoğu ses kartları 24 bit kayıt alırlar pahalı olmalarının sebebi üzerindeki kanal sayısı pre amp olup olmayışı vs vs.

    Evimize 5 kişi çağırıp aynı anda farklı enstrumanlar bağlayıp kayıt alacaksak 300 milyon fazla verip 500 ytl lik ses kartını alırız ve 24 bit üzerinden kayıt alırız ve ses kartı üzerindeki bu fazladan 5 kanala para ödemiş oluruz ses kalitemiz 24 bit!!

    Eğer yok ben eve 5 adam doldurmam arada bi iki arkadaşım gelir bi kanala gitar bi kanala mic girerim kayıt alırım sonra gitarı kanaldan çıkarıp o kanalı bi bass gitar girerim kanal ayarlarını yenilerim biraz zaman kaybederim ama genede 5 enstruman kaydı labilirim diyorsanız o zaman 300 ytl fazladan niye vereceksiniz .!

    kanal sayısı artıkça ses kalitesi artmasa bile kartın fiyatı artar

    Öncelikle kullanım amacımızı belirlemek ve kullanmayacağımız fazladan kanala para ödemememiz en mantıklısı tabi pre amp destekli başka özellikleri destekleyen kartlardada fiyat oynaması vardır bu ayrı bi konu ben sadece örnekliyorum.

    Gelelim mikrofona çoğu forumda ve sitede kazayla nasıl bir mik almalıyım diye bir konu açarsanız vay halinize her kafadan birse çıkar ve büyük tartışmalara gidecek kadar boş lafa vesile olmuş olursunuz

    Bu konuda çok geniş ve uzun bir konu ama küçük bir örnekleme yapalım.

    Önce mikrofonları ikiye ayıralım :
    1: Sahnede kullandığımız mic ler yani DYNAMİC
    2:Studioda kullanılan Condenser mic ler

    Condenser mic ler çok hassas ve bilgili olmadan kullanılmaması gereken eyer yeterli bilgiye sahipseniz ses konusunda tadından yenmez mikrofonlardır.Condense mic kullanırken bulunduğunuz oda,ses yalıtımı,mikrofonun konumu prizinizdeki topraklama evinizin çevresindeki inşşat çalışması bunların hepsi sizi o gıcık eden seslere vesiledir.Condenser mic ler çok hassastır ortamları uygun yarıtılmassa ben 500 dolarlık mic aldım allahım hala ses var kafayı yiyteceğim kimseye tavsiye etmiyorum gibi yazılarla karşılaşabilirsiniz.bu tamamen bilgi ve kullanım yetersizliğinden kaynaklanmaktadır.eyer pc nizin fanı prizinizdeki topraklama odanızdaki yalıtım evinizin tabanı ahşap parke vs.vs bu şartları uygun hale getirmediğiniz sürece condenser miclerden uzak durun ve tabi baştabahsettiğim donanımsal bilgi.

    Gelelim dynamic miklere örnek sm 58 gibi bu mic lerde ise büyük yalıtımlara ona buna çok gerek yoktur ses olmadan kayıtlar alabilirsiniz ama tabiki ortamı iyi yaratılmış condenser mic lerin o temiz ve berrak kaydını vermez ama yinede çok profosyonel işlerle uğraşmayacaksanız yeterlidir çok sağlam bu işlerle uğraşanlar aradaki farkı anlar ve siz profesyonelleştikçe aradaki farkı anlarsınız.

    Şöyle bir örnekle daha bitireyim sevgili can arkadaşım.

    Çok yakından tanıdığım biri 20 milyar harcayarak bi home studio kurdu kendine nekadar engel olmaya çalıssakta

    Kayda başladı ve hergün beni telefonla arayıp bu dip ses beni öldürecek demeye başladı 2 milyar daha masraf yaptı gene kurtulamadı bi ara 2 ay kadar ses çı
    Konu NoyaN tarafından (27 Şub 2008 Saat 17:02 PM ) değiştirilmiştir.

  10. #20
    can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    can isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Silver Üye

    Standart Cevap: Cubase Dersleri

    Noyan kardeşim , açıklamalar ve ayırdığınız zaman için teşekkürler. Bilgilenme ve öğrenme çabamız devam ediyor .


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

cubase dersleri, cubase öğrenmek, cubase öğren, cubase 5 ders notları, cubase 5 öğren, cubase 5 dersleri, cubase dersleri video, cubase 6 dersleri, cubase öğreniyorum, cubase öğrenme, cubase 5 öğreniyorum, cubase ögren, cubase 5 ders, nuendo dersleri, cubase de ses kaydedemiyorum
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. CUBASE & Kayıt & Mix ve Prodüksiyon DersleriCUBASE & Kayıt & Mix ve Prodüksiyon Dersleri

    Merhabalar , Modern Müzik Akademisi - Ses Mühendisliği ve Müzik Prodüksiyonu bölümü mezunuyum.Profesyonel Gitaristlik ve Ses Mühendisliği&Tonmaisterlik yapmaktayım.Aktif olarak birçok projede yer aldığım mix&mastering işlerimin yanısıra Kayıt Teknisyenliği de yapmaktayım. Müziğe giriş yapmış (Gitarist,basist,vokalist,davulcu vs. farketmez) ve kendini kayıt&prodüksiyon konusunda geliştirmek isteyen arkadaslara ders veriyorum. ...
  2. Kayıt & Cubase & Mix ve Prodüksiyon DersleriKayıt & Cubase & Mix ve Prodüksiyon Dersleri

    Merhabalar , Modern Müzik Akademisi - Ses Mühendisliği ve Müzik Prodüksiyonu bölümü mezunuyum.Şuan 3. üniversitem olan Marmara Ünv. de okuyorum.Profesyonel Gitaristlik ve Ses Mühendisliği&Tonmaisterlik yapmaktayım.Aktif olarak birçok projede yer aldığım mix&mastering işlerimin yanısıra Kayıt Teknisyenliği de yapmaktayım. Müziğe giriş yapmış (Gitarist,basist,vokalist,davulcu vs. farketmez) ve kendini kayıt&prodüksiyon konusunda...
  3. Cubase Nuendo Bilgisayarla Müzik Dersleri İzmirCubase Nuendo Bilgisayarla Müzik Dersleri İzmir

    Cubase ve Nuendo programını cok kısa bir sure icinde kullanabilir duruma gelmek isteyenler ve aranje konusunda kendisini geliştirmek isteyenler icin özel ders veriyorum.Dersler Alsancak'taki studyomuzda , birebir ve uygulamalı olarak verilmektedir. Ders ucreti 30 ytl dir.4 derste tamamıyla programa hakim olabiliceksiniz.Örnek çalışma icin kendi prodüksiyonum olan Third Eye Project sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Ders İçeriği : ...
  4. Cubase ve AdobeAudition Vokal&Mix DersleriCubase ve AdobeAudition Vokal&Mix Dersleri

    Cubase ve Adobe Audition Vokal&Mix Dersleri kişi başı aylık 20 lira her hafta sonu 1er saat olmak üzere ayda 4 saat eğitim.. Bayrampaşa Shark Records.. www.sharkrec.com Özel Mesajla Daha ayrıntılı bilgi alabilrsiniz... veya Msn:turc@sharkrec.com
Konu Puanlaması 5 üzerinden 5,00 | Toplam : 1 kişi