tşk.. baya zahmet vermişsin..
1. soru .. bir midiyı örnek güzgülleri cubaseye attık. prg onu midi formatın 16 kanala ayırdı.. kanaların tabanı hep midi..1 kanalda yaylı var ama std. yaylı hoş değil.. yeni bir track ı ne formatında açıcaz.. midimi vst midimi ? vst midi olarak açtıgımı var sayarak.. 1 kanaldaki işlenen projeyi copy yapıp yenı kanalamı yapışıtıracağız..
2. soru ..9 ve 10 kanallar bildiğin gibi kıtlere ayrılıyor genelde tabii bu midi yazana bağlı bir şey ama std 9 ve 10 dur..
dediğin gibi batı kitlerin de dizilimlerin çoğu std.. klavye cubase veya sonar vs... ama velakin.. şu an kullanılan kalvyeler kendini çok aşmış durumda.. örneğin benim kullandıgım klavyede.. bütün kitlere müdhale edebiliyorsun.. artı olarak sıralamayı kafana göre notalara taşıyabiliyorsun.. örnek verdiğimiz parçayı var sayarak, parça arabic bir sty ile çalınmışsa veya yazılmışsa.. 9 kanala durums kit kullanılmış diyelim.. 10 kanlada percc dabruka.. bendır vs.. bunlar cabusede yok.. yada kendin oluşturman gerek oluşturukenede. kullandığın kalvyedekı kıt dızılımıne gore ayarlamak buda seneler sürer demek istediğimm batı std midiler olur ama iş türk müziğine gelin naniş olur..
3 soru ise.. kit yerlerini cubaseden değiştirebliriz. demişssiniz..
şimdi eğer bir midinin uzunluğu 150 mezur yazılmışsa örnek veriyorum.. 150 mezur bitene kadar.. midie kit yazan arkadaş kick kaç vuruş yaptı.. ( yanı bu demek A3 notasında sayılması güç bir rakam çıkar.. bunun yanı sıra değiştireceğin notanın sayısı 10 ad veya 20 ad. çıkınca .. o kanal 20 nota kaç kere basıldığını düşünmek bile o midiyi editlemekden şimdi vaz geçtim
yanlışım olabilir.. aydınlatmak işin uzmanına kalmış..