cubase gitar+vokal kayıt sorunu

Cubase & Nuendo içinde cubase gitar+vokal kayıt sorunu konusu, slm arkadaşlar elimde maudio mtrack 2 ses kartım , rode nt 1 mikrofonum ve jacklı klasik gitarım var.gitarı ve mikrofonu ses kartına bağladım.canlı çalıp söylemek ve cubasede kayıt almak istiyorum.cubase ...

Sponsorlu Bağlantılar

Bu sayfada toplam 5 sonuçtan 1 ile 5 arası mesajlar gösteriliyor.

Konu: cubase gitar+vokal kayıt sorunu


  1. #1
    akrep1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    akrep1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Silver Üye

    nota cubase gitar+vokal kayıt sorunu

    Sponsorlu Bağlantılar


    slm arkadaşlar elimde maudio mtrack 2 ses kartım , rode nt 1 mikrofonum ve jacklı klasik gitarım var.gitarı ve mikrofonu ses kartına bağladım.canlı çalıp söylemek ve cubasede kayıt almak istiyorum.cubase ile iki ayrı kanalda bunu nasıl yapabilirim.bir kanalda gitar bir kanalda vokal kayıt alsın istiyorum.

  2. #2
    ugur86 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ugur86 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Premium Üye

    Standart Cevap: cubase gitar+vokal kayıt sorunu

    dostum bu çok zor bir işlem değil, temel bazı daw kullanımı bilgilerinin eksikliğinden kaynaklanıyor. kısaca tarif etmem gerekirse şu şekilde:

    *öncelikle device set up'ta m-audio'nun kendi asio driver'ı takılı olduğundan emin ol, asio4all vs. ara protokol kullanma,
    *cubase ana ekranda iken F4'e bas ve gelen ekrandan input sekmesine iki adet mono bus kanalı ekle, karşılarındaki ibareler şu şekilde olmalı:
    mono in : input1 - left input
    mono in : input2 - right input
    (bu ayarları orada küçük bi klasör içinde + simgesi olan butoın ile kaydet ki sürekli yeniden oluşturmaya uğraşmayasın)
    *sonra yine cubase ana ekrana dön ve iki adet mono audio track ekle
    *mono kanalları tıklayınca sol taraftaki kontrol bandında input bölümleri görünüyor, ilk kanalınkini mono in1, 2. kanalınkini mono in2 yapacaksın.
    *son olarak ise kayıt tuşuna basmadan önce açtığın iki kanaldaki "record enable" halka şeklindeki düğmeyi seçili yani kırmızı renkliduruma getirip öyle kayıt alacaksın.

    kolay gelsin
    KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları
    UAD Apollo8/Audient ID14/WarmAudio87/Rode NT5 St./Dynaudio BM6a/NS10mStd/Logic Pro X/StudioOne

  3. #3
    akrep1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    akrep1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Silver Üye

    Standart Cevap: cubase gitar+vokal kayıt sorunu

    teşekkür ederim hocam sağolasın işime yaradı ama ses kartındaki Mikrofon ve enstruman potlarını aynı seviyede tutmama rağmen mikrofonla sesimi kayıt ederken sesim gitara göre kısık olarak kayıt ediyor.potu biraz daha açınca da seste çatlamalar oluyor.Mikrofon preampı yok sanırım m track II modelinde o yüzdenmi kaynaklanıyor.

  4. #4
    ugur86 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ugur86 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Premium Üye

    Standart Cevap: cubase gitar+vokal kayıt sorunu

    teşekkür ederim hocam sağolasın işime yaradı ama ses kartındaki Mikrofon ve enstruman potlarını aynı seviyede tutmama rağmen mikrofonla sesimi kayıt ederken sesim gitara göre kısık olarak kayıt ediyor.potu biraz daha açınca da seste çatlamalar oluyor.mikrofon preampı yok sanırım m track II modelinde o yüzdenmi kaynaklanıyor.
    gitarın aktif manyetikli ise ses kartının ön yüzündeki şalteri inst değil line olarak ayarla , sonra vokal ve gitarı cubase'deki master out kanalında kırmızı peak göstergesi almayıncaya dek aç, o şekilde kayıt, yüksek ses ile çalışmaya uğraşma, o mixten sonra Mastering aşamasında kazandırılacak bir işlem.
    KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları
    UAD Apollo8/Audient ID14/WarmAudio87/Rode NT5 St./Dynaudio BM6a/NS10mStd/Logic Pro X/StudioOne

  5. #5
    akrep1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    akrep1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Silver Üye

    Standart Cevap: cubase gitar+vokal kayıt sorunu

    teşekkürler hocam allah razı olsun.


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

cubase gitar+vokal kayıt sorunu
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. Cubase'le Vokal ve Gitar KayıtCubase'le Vokal ve Gitar Kayıt

    Merhaba, Elimde Scarlett Solo ses kartı ve MXL 440 mikrofon var. Yabancı akustik şarkı kaydı yapacağım. Alt yapıda gitar kayıdı ve üstüne vokal kayıt alacağım. Bunun için ilk görüştüğüm stüdyolar sadece bir şarkının "kanal" kayıdı için bile uçuk fiyatlar istediler (1000 liraya yakın) Benim yapacağım bu iş sürekli olacağı için her çıkaracağım şarkı için bu kadar bütçe ayırabilmem için mümkün değil. Ben de olabildiğince kendi işimi...
  2. vokal kayıt sorunu yaşıyorum !!vokal kayıt sorunu yaşıyorum !!

    Merhaba arkadaşlar bende rode nt1a mikrofon ve scarlett 2i2 ses kartı var. Sorunum şu ki son 2 gündür bu mikrofon ile tek kanaldan kayıt alıyorum. Mesela cubase ile iki adet mono kanal açtğımda birini left diğerini right olarak panladığımda sadece sol kanala yazıyor vokal kaydını. En basitinden windows un ses kaydedici programından bile kaydettiğimde kulaklığımın sadece sol tarafından ses duyuyorum. Bunun sebebi nedir acaba ?
  3. Gitar + Vokal Kayıt Hakkında :/Gitar + Vokal Kayıt Hakkında :/

    Merhabalar ; 3.5 senedir gitarla çalıyorum 3 senedirde şarkı söylüyorum... sesim iyimi ? acikcasi bende tam bilmiyorum insana kendi sesi bir garip gelirya :) dinleyenler cok begeniyor olumsuz bir yorum almadım bugune kadar ... temel amacim cızırtı,dip gürültüsünden arınmış bir kayıt almak. Genel olarak bugune kadar kullandıgım yontem şöyle: Gitari ve mikrofonu bir coklayıcı ile dogrudan Laptop'un mic girişine baglıyorum. Program olarak...
  4. Cubase sx3 de sağ-sol panlama, vokal mix, gitar mixCubase sx3 de sağ-sol panlama, vokal mix, gitar mix

    Merhabalar arkadaşlar.... Bi kaç zamandır kayıtlar yapıyorum ama tatmin olmuyorum...Hazır presetleri kullanıyorum davul yazarken, ez drummer ile... left right pan yapamıyorum..stereo kanal çalıştığımda, olmuyor...Mono kanaldada ben bilemiyorum galiba.... Kaydettiğim bir şarkı şudur ; Samet Akkaya - Bir şarkı yazdım | Facebook Eğer dinleyip fikir verirseniz çok teşekkür ederim.. Herkese kolay gelsin..
  5. Vokal kayıt sorunu ve küçük bir soru..Vokal kayıt sorunu ve küçük bir soru..

    Merhaba arkadaşlar, kendi evimde amatör kayıtlar alıyorum henüz çok yeniyim sizden yardım isteyeceğim birazcık :) Öncelikle rap müzikle uğraşıyorum kayıt esnasında mikrofon sesi kısık kalıyor cubase'deki volume ayarından yükselttiğimde ses artıyor ancak kulağı rahatsız edici hale geliyor sürekli baskı yapıyor gibi. :/ bunu düzeltmek için windows denetim masasından mikrofon sesi ayarını mı yükseltmeliyim bunu yaparsam kayıt kalitesi düşer mi?...
Konu Puanlaması 5 üzerinden | Toplam : 0 kişi