Home stüdyomu yeniliyorum,Ses kartı seçimim için önerileriniz !

Donanım içinde Home stüdyomu yeniliyorum,Ses kartı seçimim için önerileriniz ! konusu, Selamlar,önceden forumda bulunuyordum ama fazla giriş çıkış paylaşımda bulunmuyordum,üyeliğimi de hatırlayamadığım için yeni bir hesap aldım,herkese iyi çalışmalar diliyorum. Son günlerde stüdyom için yeni ekipmanlar alma kararı aldım.İlk olarak 21.5" ...

Sponsorlu Bağlantılar

Bu sayfada toplam 4 sonuçtan 1 ile 4 arası mesajlar gösteriliyor.

Konu: Home stüdyomu yeniliyorum,Ses kartı seçimim için önerileriniz !


  1. #1
    Yoda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yoda isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye

    Home stüdyomu yeniliyorum,Ses kartı seçimim için önerileriniz !

    Sponsorlu Bağlantılar


    Selamlar,önceden forumda bulunuyordum ama fazla giriş çıkış paylaşımda bulunmuyordum,üyeliğimi de hatırlayamadığım için yeni bir hesap aldım,herkese iyi çalışmalar diliyorum.

    Son günlerde stüdyom için yeni ekipmanlar alma kararı aldım.İlk olarak 21.5" i5 işlemcili IMAC aldım,12 gb ram upgrade yaptım.Önceden edirol ua-4fx ses kartı kullanıyordum onu elimden çıkarttım,geriye studio project vtb-1 pre-amp,nt-1a condenser Mikrofon ve keystation 61s midi klavyem kaldı.Monitör almadan önce doğal olarak bir ses kartı almam gerekiyor.Bütçem 1000 lira civarı ve eğer değecekse biraz üstü.Kendime şuan 2 seçenek belirledim bunları ilk önce sizinle paylaşayım.

    TC Electronic Impact Twin =Konnekt 6'nın başarısından sonra bu markaya olan güvenim yükseldi.Seçeneklerimden birinin bu olmasının sebebi ilk olarak firewire bir ses kartı olması,sonrasında 24bit / 196 kHz gibi yüksek bir çözünürlüğe sahip olması,açıklamalarında preampfilerinin oldukça övülmesi,adat çıkışa sahip olması,realtime dsp efektlerinin bol seçenek sunması beni bu ses kartına itti.
    Diğer seçenek ise ;
    M-Audio Fasttrack C600=Pro Tools kullanıcısı olduğum için ilk olarak bu ses kartının pro tools transport donanımına sahip olması,4 balanslı inputa sahip olması,kulaklık kontrolü ,şık görünümü bu ses kartını aklıma sokmayı başardı.Fakat preampfilerine güvenememem ve çözünürlüğünün 24-bit / 96kHz olması,ve çokta gerekli olmasada ADAT çıkışının olmaması bundan uzaklaşmama sebep oluyor.

    Bu aletleri kullanmış olanlar,fikir sahibi olanlar bilgilerini aktarırlarsa memnun olacağım.Ayrıca bütçeme uygun başka önerileri olan var ise onları da bilmek ve araştırmak isterim.

    Teşekkürler şimdiden.

  2. #2
    sibiryali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sibiryali isimli Üye şimdilik offline konumundadır Stüdyo Bilgisi Kategori Yöneticisi

    Standart Cevap: Home stüdyomu yeniliyorum,Ses kartı seçimim için önerileriniz !

    IMAC'lerde fan sesi problemi ve aşırı ısınma durumları söz konusu, umarım sizin başınıza gelmemiştir. Bu iki kart arasında ben olsam Impact Twin'i seçerdim, bir ara kullandım, çok stabil, verdiğiniz parayı sonuna kadar hak ediyor. Monitör de ses zincirinin önemli parçası, kaliteli birşey almak lazım, bütçeyi zorlayıp. Ayrıca kapalı kulaklığınız var mı?
    KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları
    www.akustikkopek.com

    Son miks yapım projemiz http://www.keyfimuzik.net/proje-geli...z-k-mahli.html

  3. #3
    Yoda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yoda isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye

    Standart Cevap: Home stüdyomu yeniliyorum,Ses kartı seçimim için önerileriniz !

    Öncelikle teşekkürler ilginiz ve cevabınız için.Imac'imde şuana kadar fan sesi problemi olmadı,ama ekranın üst kısmında net bir ısıma söz konusu.bu da herkesin başına gelen bir olay,aşırı bir ısınma değil.araştırmalarıma göre apple'ın aleminyum kasası gereği iç sıcaklığı tamamen dışarı verip içini serin tutma mantığı üzerine çalışıyormuş.monitörüde işin içine eklediğimiz zaman değişik bir tablo çıkıcak ortaya.aslında önerilenlere göre bir konnekt 6 ses kartı alıp üzerine adam a7 almak da bir seçenek.ama impact twin,fasttrack c600 ya da 2. el bütçeme uygun bir apogee duet 2 alırsam bu sefer düşük monitörler almak zorunda kalacağım.bu arada fasttrack c600'den baya bi uzaklaştım bu aralar.bir de konnekt 24 önerenler oldu.

    - - - Güncellendi - - -

    kulaklık konusunu söylemeyi unuttum,kapalı bir kulaklığım yok şuan.öncelerden aldığım behringer hpx4000 bir kulaklığım var.baya eski bir alet.

  4. #4

    Standart Cevap: Home stüdyomu yeniliyorum,Ses kartı seçimim için önerileriniz !

    Merhaba ben tc elektronik konnekt 24d kullanıyorum çok memnunum birde presonus 2/6 usb2 ses kartı aldım ondanda çok memnunum tavsiye ederim. Presonus ses kartı 2/6 usb2 yi bilgisayarım eski olduğu için aldım laptop ta kullanabilmek için.


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

m audio fasttrack c600 forum, apogee duet 2 ses karti, ikinci el apogee duet ses kartı, imac iccin ses kart onerisi, fast track c600 vs t c electronics impact twin, imac fan yüksek ses, mxl 440 mı samson c01 mi, duet 2 preamp öneri, c600 se3s kartı, 32 bit 196 khz, behringer hpx4000 sesi disari veriyor mu, apogee duet 2 preamp almak, ua 55 fasttrack c600, ses kartı, roland capture quad 55 ua vs impact twin
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. Home stüdio için önerileriniz!!Home stüdio için önerileriniz!!

    Ya 500-600 tl bütçem var.Şöyle kaliteli bir kayıt yapmak için ekipman önerir misiniz?
  2. Ses Kartı Önerileriniz ..Ses Kartı Önerileriniz ..

    Merhaba Arkadaşlar . Home stüdyo kuracağım için ses kartı araştırdım. Ses kartı piyasası çok geniş ve pahalı. Benim bütçem 500-600 Lira. Çift mic/inst girişi , Midi çıkışları , +48 Phantom Power'ı olan bir ses kartı arıyorum. Bir de Mxl 440 nasıl bir mikrofondur ? Kalitesi nasıl ? Görüşleriniz benim gibi kararsız arkadaşlara da yardımcı olacak. Yorumlarınızı esirgemeyin lütfen.
  3. Home stüdyomu kurdum fakat ..Home stüdyomu kurdum fakat ..

    Arkadaşlar bugün Zuhal Müzik'ten ' Roland UA-55 Quad Capture ' adlı ses kartını sipariş ettim. Yanınada idarelik ' Samson C01 ' i aldım. Fakat bu böyle gitmez. Borçlarımı ödeyip tekrar bir mic alıcam . Fakat bu ses kartına hangi mikrofon gider tam olarak bilemiyorum . Tecrübeli arkadaşlar konuyla ilgilenirse sevinirim . İyi Günler :)
  4. Home Stüdyo kurmak için önerileriniz ?  Acil lütfen yardımcı olun..Home Stüdyo kurmak için önerileriniz ? Acil lütfen yardımcı olun..

    Merhabalar. Daha öncesinde birkaç kayıt aldım. Ama direk kayıtlar. Yani mixerden direk kasanın mic girişinden kayıt alıyordum. Ve doğal olarak fazla amatör çıkıyor sesler. Netten 4-5 gündür araştırıyorum. Fakat ne alacağım konusunda henüz bir karara ulaşamadım. Daha doğrusu ses kartı ve mikrofon hakkında pek bilgi sahibi değilim. 500 tl kadar bir bütçem var. Şu anda Korg pa800 ve EAGLETECH MP-184A marka mixerim var. M-audio marka bir ses...
  5. Home stüdyomdaki Cubase ile kayıt amaçlı kullanmak için gitar ve ses kartı arıyorum.Home stüdyomdaki Cubase ile kayıt amaçlı kullanmak için gitar ve ses kartı arıyorum.

    Dostlarım ben bir beatmaker'ım. 3 senelik bir gitar geçmişim var. Alt yapılarımda bu yetenekten faydalanmak üzere böyle bir karar aldım. Kayıt yapabilmem için elektro akustik gitar veya elektro gitar ve ses kartına ihtiyacım olduğunu söyledi arkadaşlarım. Bu konuyla ilgili önerileniz, tecrübeleriniz varsa çok sevinirim. Konuyu da buraya açtım görünce direk. Kusura bakmayın.
Konu Puanlaması 5 üzerinden | Toplam : 0 kişi