Merhaba,

Foruma yeni üye oldum ve yaptığım ufak gezintide faydalı bilgiler edinebileceğim izlenimini aldım. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Öncelikle yaptığım araştırmalardan ve öne çıkanlardan bahsedeyim.
-Ses kartı hakkındaki araştırmalarımda Focusrite 2i2 modelinin şimdilik işimi görecek seviyede olduğu kanaatine vardım. Daha doğrusu bu fiyat aralığındaki ses kartlarının aynı seviyelerde olduğu, aralarında çok da büyük farklar olmadığını okudum. Aldığı olumlu tepkilerden dolayıda Focusrite'a yöneldim.
-Daha sonra yaptığım Mikrofon araştırmasında kafam biraz karıştı. Arkadaşlarımın Shure SM57 modelini tavsiye ettiler. Biraz incelediğimde çok olumlu tepkiler aldığını gördüm. Fakat burada şöyle bir sorun çıkıyor. Mikrofonla alacağım kayıtlar genelde vokal kaydı olacak. SM57 dinamik bir Mikrofon ve 'daha çok sert sesler için tasarlanmış, vokal kaydı içinse condenser Mikrofon tavsiye edilmiş.' diye okudum.
-Focusrite 2i2 araştırıken Studio Bundle'ının olduğunu gördüm. (MyDukkan.com :: Focusrite Scarlett Studio :: Kayıt Paketi)

Şimdi bunların hepsini toparlarsak sizlere sorum şu:

Focusrite 2i2 yerine başka bir ses kartı tavsiye eder misiniz? Linkini verdiğim Bundle ı tavsiye eder misiniz yoksa SM57 gibi bir mikrofonla çok daha iyi mi olur? Condenser mikrofon almam şart mı?

Not: Bütçem yok. Ses kartı için 400-500 lira civarı, mikrofon içinse 400-600 civarı bir para ayırmayı düşünüyorum.

Okuduğunuz için teşekkürler.