Merhabalar. Ses konusunda çok yeniyim. Biraz yardıma ve birkaç sorumda yanıtlara ihtiyacım var.

Öncelikle amacım twitch üzerinden canlı oyun yayını yapmak ve youtube'a oyun videoları yüklemek.Bunun için bm800 condenser Mikrofon seti aldım. Ancak ses seviyesi yetersiz geldiği için bir hata yapıp phantom power alarak sorunumun düzeleceğini sandım. Mikrofon'un ses seviyesi yetersiz kaldı ve pc'me ait onboard realtek ses kartımdan boost yapmak zorunda kaldım. Evet bu şekilde ses seviyesi arttı ancak kabul edilemez miktarda gürültü oluştu. Bu gürültüyü yok etmek için 3 gün uğraştım ve başardım. Voicemeteer ile ses'e tokluk katarak ordan çıkışı adobe audition ve ordan kayıt etmek istediğim program'a virtual cable ile aktardım. Tabi ses oldukça değişti ve hiç istediğim gibi olmadı. İstediğim tek şey mikrofonun oluşturduğu gürültüyü yok etmek ve güzel bir ses almak.

Bu konularda çok yeni olduğum için yardımlarınıza ihtiyacım var. Aldığım phantom power'ı iade edeceğim.

1- Sorunumun çözümü bir preamp'mıdır ?
2- Phantom power bir Mikrofon amfi'si midir ?
3- Preamp alsam ve üzerinde phantom power bulunsa bu amfi yerine geçer mi ?
4- Preamp alsam illa ki bir power amfi'ye ihtiyacım olurmu yoksa preamp ile idare edebilir miyim ?

Yeni olduğum için uygun fiyatlı başlangıç seviyesi ekipmana ihtiyacım var, bana preamp, power amp veya ikisinin bir arada olduğu bir cihaz varsa öneride bulunur musunuz ?

Bütçe olarak bir şey belirlemedim ancak 500 tl civarı gürültü sorunu çözebilir miyim ?

Çok gerekirse bütçeyi biraz daha yükseltebilirim ancak çok profesyonel takılmayacağım için başlangıç seviyesi ekipmana ihtiyacım var.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.