Engelliler Günü

Haber Köşesi içinde Engelliler Günü konusu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Onların yaşam ve yaşam koşulları zor. Bir sürü eksikleri var. Ama onlar hayata küsmek yerine bir çok başarıya imza atıyorlar. Kimi olimpiyatlarda birinci oldu, kimi ...

Sponsorlu Bağlantılar

Bu sayfada toplam 4 sonuçtan 1 ile 4 arası mesajlar gösteriliyor.
Beğeni Listesi2Beğeni
  • 1 Yazan :
  • 1 Yazan : TaLoS

Konu: Engelliler Günü


  1. #1
    Anıl Yıldırım - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Anıl Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır Her şeyde biraz sen varsın..

    Standart Engelliler Günü

    Sponsorlu Bağlantılar


    3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Onların yaşam ve yaşam koşulları zor. Bir sürü eksikleri var. Ama onlar hayata küsmek yerine bir çok başarıya imza atıyorlar. Kimi olimpiyatlarda birinci oldu, kimi ayağıyla resim çizdi, kiminin şarkıları dillere dolandı. Onlar hayatı hem engelli, hem de engelsiz yaşıyorlar. Seslerini duyurmaya, daha iyi yaşam koşullarına sahip olmaya çalışıyorlar. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü tüm dünyada kutlamalarla, eylemlerle sürüyor. Bugün onların günü...


    SİYAH BANTLARLA BASIN AÇIKLAMASI

    Türkiye Sakatlar Konfederasyonu üyeleri, engellilerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla ellerinde mumlar, ağızlarında siyah bantlarla basın açıklaması yaptı.

    “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla Türkiye Sakatlar Konfederasyonu üyeleri, “sözün bittiği yerdeyiz” mesajını iletmek için ağızlarını siyah bantla kapatarak, ellerinde mumlarla Yüksel Caddesi'ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde toplandı.

    Konfederasyon Başkanı Yusuf Çelebi, Türkiye'de engellilerin büyük sıkıntılar ve tehlikelerle dolu bir yaşam sürdüğünü savunarak, “engellilerin zincirlerinden kurtulmasını, eğitim, istihdam ve ulaşılabilirlik” istedi.

    Çelebi'den sonra basın açıklamasını okuyan Yönetim Kurulu Üyesi Haldun Kırkık da Türkiye nüfusunun yüzde 12.3'ünün engellilerin oluşturduğu ve her gün çeşitli hastalık ve kazalar nedeniyle yüzlerce kişinin de engelli durumuna düştüğüne dikkati çekti.

    Engellilerin yüzde 90'ının istihdam dışı, yardıma muhtaç konumunda, zorunlu ev hapsi hayatı sürdüğünü anlatan Kırkık, engellilerin yaşamının her anında ayrımcılığa uğradığını, ulaşım, erişim engellerinden eğitim öğretim haklarından yararlanamadığını ve sosyal yaşama katılmadığını ileri sürdü.

    Kanunen, kamusal alanların binaların ve toplu ulaşım araçlarının engellilerin kullanımına uygun hale getirilmesi için verilen sürenin Temmuz ayında dolduğunu hatırlatan Kırkık, şunları kaydetti:

    “Ancak yasada yaptırım içeren cezai hüküm olmadığından özellikle yerel yönetimler ya konuya duyarsız kalmışlar ya da göstermelik düzenlemelerle adeta yasak savmış ve gereğini yapmamışlardır. Engelli vatandaşlarımız evlerinden çıktıkları andan itibaren büyük tehlikelerle karşılaşmaktadır.”

    Kırkık, engellilerin sürekle sağlık raporu almak zorunda bırakılmalarından, okullardaki fiziki yapı ve donanımın, engelli istihdamının ve engellilere bağlanan aylıkların yeterli olmadığını öne sürdü.

    Engellilerin giderek artan sorunlarla yaşamak zorunda bırakıldığını iddia eden Kırkık, kalıcı çözümlerin hayata geçirilmesini beklediklerini söyledi.

    ENGELLİLERİN İSTEKLERİ

    “Kamusal alanlarda, binalarda , araçlarda güvenli, engelsiz bir yaşam istiyoruz. Ayrımcılığa karşı toplumu bilgilendirici farkındalık çalışmaları yapılmasını, yaşamın her anında yurttaş olarak eşitlik istiyoruz. Eğitimin önündeki tüm engellerin kaldırılmasını, nitelikli eğitim olanaklarından yararlanmak istiyoruz. Sosyal yaşama özgürce katılabileceğimiz, engelsiz bir Türkiye istiyoruz.”

    Açıklamanın ardından, konfederasyon üyeleri, geçen ay çöp kamyonunun altında kalarak yaşamını yitiren engelli Nevzat Özyavuzer anısına İnsan Hakları Heykeli'ne mum ve karanfil bıraktı.
    admin bunu beğendi.

  2. #2
    TaLoS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    TaLoS isimli Üye şimdilik offline konumundadır Premium Üye

    Standart Cevap: Engelliler Günü

    Bu konu hakkında duyarlı birilerini görmek o kadar mutlu etti ki beni, teşekkürler Anıl kardeşim.
    Anıl Yıldırım bunu beğendi.
    KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları

  3. #3
    Anıl Yıldırım - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Anıl Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır Her şeyde biraz sen varsın..

    Standart Cevap: Engelliler Günü

    Bu konu hakkında duyarlı birilerini görmek o kadar mutlu etti ki beni, teşekkürler Anıl kardeşim.
    Sadece konu açmak için değil de, gerçekten unutmadığımız görülsün diye açılmış bir konu.
    Ben teşekkür ederim.

  4. #4
    censib - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    censib isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Müzik Müdavimi

    Standart Cevap: Engelliler Günü

    Çok teşekkürler unutmadığınız ve unutturmadığınız için..


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

Engelliler Günü
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Sebebiyle...3 Aralık Dünya Engelliler Günü Sebebiyle...

    Çok küçükken de nerede bir engelli görsem bakmak istemezdim, kendini eksik hissetmesin "herkes bana bakıyor" diye düşünmesin diye. Gerçekten de öyle. İnsan yaşayınca anlıyor. 13 yaşında işitme engelli bir kardeşim var, ama ben onunla engellerin sadece "daha kolay yaşamaya" engel olduğunu, HAYATA engel olamadığını öğrendim. Çünkü inanın o "ÖZÜRLÜ" diye sıfatlandırılan çocuğun içinde pek çoğumuzda olduğundan daha fazla yaşama sevinci var,...
  2. Bu kez engelliler için söyleyeceklerBu kez engelliler için söyleyecekler

    Ünlü ses ve sinema sanatçıları, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) bünyesindeki engelli çocuklar yararına "ESİRGEMEden" adlı bir albüm hazırlayacak. Devamı...
  3. Cuma GünüCuma Günü

    Tüm Müzisyen Arkadaslarimin Güzellik, birlik, beraberlik dolu, her zaman bir öncekinden daha güzel Saglikli bol kazancli ve mutlu bir Kurban Bayrami gecirmesini diliyorum Saygilar
  4. İşitme engelliler 3G'yle konuşuyor*** EDİTLENECEKİşitme engelliler 3G'yle konuşuyor*** EDİTLENECEK

    İşitme engelli vatandaşlarımız cep telefonuyla haberleşemiyorlardı. Bu sorun, 3G'nin sunduğu "görüntülü konuşma" olanağıyla aşıldı. Artık onlar da cep telefonuyla konuşabiliyorlar... Devami...
  5. Web'in 15. doğum günüWeb'in 15. doğum günü

    Grafik arayüzü sayesinde internete girişi kolaylaştıran Web'in (world wide web-dünya çapında ağ) yaratıcısı Sör Tim Berners-Lee, bilgi paylaşım sistemi buluşunun hala 'emekleme' devresinde olduğunu söyledi. Devamı...
Konu Puanlaması 5 üzerinden | Toplam : 0 kişi