Cihazımızı yüksek kapasiteli ve daha bilinçli nasıl kulanabiliriz...
Cihazımızı yüksek kapasiteli ve daha bilinçli nasıl kulanabiliriz...
Bu bölümde PA800 ile ilgili bildiklerimi sizlere basit cümlelerle ve kolay bir şekilde anlaşılmasını amaçlayarak buna yönelik açıklamalar yapmaya, aletin temelini anlayabilmek ve daha yüksek kapasite ile kullanmaya yönelik aşağıdan yukarı doğru yapılandırarak zamanım ve bilgilerimin elverdiği ölçüde sizlere anlatmaya karar verdim.
tesekkurler kardes ise yarar seyler bunlar, yeni uye oldum pa800 ü yeni aldim, pa80 emekli oldu diyelim artik ... bende set hazirlayip burada paylasmak isterim, özellikle karadeniz muzigi icin yüklencem... iyi muzikler...
ustam slm Korg i4 s aldım da koma ayarını bilmiyorumda split ayarını bilmiyorum konunuzla alakalı deyil ama nereye yazacam kime soracab bilmedigim için soruyorum kusura bakmayın
Öncelikle aletimizden duyduğumuz seslerin temelini "Sample" (Sempıl) olarak adlandırdığımız sesler oluşturuyor. Bu sesler iki ayrı bölümde tutuluyor. ROM (Sadece okunabilir bellek) ve RAM (Okunup yazılabilir bellek).
ROM Bölümünde Korg firmasının PA serisi aletler için yapılandırdığı Sample sesler tutuluyor.
Tamamı 64 MB olan ve toplamda 699 saniyelik Sample ses kaydedebildiğimiz RAM bölümünde ise; kendi derlediğimiz sesler bulunuyor.
Sample sesler; Pad, Multisample ve Kit (Drum, Percussion vb.) ses yapılarının temelini oluşturuyor.
Yani aletimizin ürettiği seslerin temelinde Sample sesler var ve bu sesler haricindeki bütün her şey (Style, Pad, Performans ve Sound) seslerin değişik şekillerde yapılandırılması anlamını taşıyor.
Tesekkurler Ustadim.
- - - Güncellendi - - -
Teknogen bilgiler icin tesekkurler.
kardeşim Korg triton le bass davul percussıon düzenlemek istiyorum nasıl yaparım bilgin var mı
Birazda setlere değinelim…
Öncelikle piyasada bulunan PA800 setlerdeki ortak sorun şu ki; RAM’a yüklenen Sample seslerin bir bölümünün hafızanın kabul ettiği formatta olmamasından dolayı tam olarak yüklenememesi, bundan dolayı da setin bütün bölümlerinin çalışamaması ve RAM’in belli bölümlerine zarar vermesi. Bu sorunu aşmak içinde setimizi ya tamamen cihaz üzerinde yapılandırmamız, ya da başka bir ortamda (örneğin bilgisayar) yapılandırdığımız seti cihaza yükleyip test etmemiz. Bunu yaparken de RAM’e aşırı yükleme olmamasına da dikkat etmemiz gerekiyor.
Bir de oluşturduğumuz setleri düzgün indekslememiz gerekiyor. Örneğin Performansları fabrika datalarındaki seslerin hangi bölümde bulunduğunu (Sazları; Guitar grubuna, Yaylıları; Strings grubuna) inceleyerek sıralayabiliriz.
İçerisinde RAM’de olan Sample veya Multisample sesleri barındıran Performans’ları ve Pad’leri büyük harflerle (“YAYLILAR” gibi), sadece ROM’daki Sample veya Multisample sesleri barındıran Performans ve Pad’leri ise sadece baş harfleri büyük olarak (“Yaylılar” gibi) adlandırabiliriz.
İçeriği tam olarak çalışmayan Sound, Performans, Pad ve Style bölümlerini de baş harflerini küçük adlandırarak (“YAYLILAR” yerine “yAYLILAR” veya “Yaylılar” yerine “yaylılar” gibi) tanımlayabiliriz.
Style bölümünü Ritim sırasına (Vahde, Slow, Roman gibi) göre ya da alfabetik sıraya göre ([Bank 1: P1=A,P2=B, P3=C, P4=Intro], [Bank 2: P1=D, P2=E, P3=F, P4=Intro] gibi) indeksleyebiririz.
Yukarıda anlattığım örneklerden hareketle imla oynamaları yoluyla basit tanımlamalar yapabilir, setlerimizi içerisinde mesajlar barındıran daha pratik kullanıma sahip bir hale dönüştürebiliriz.
dostum merhaba kıymet lı bılgılerın ıcın önunde sayg ıle egılırım benımde sıkıntım loop yukleme konusu ben 18 sanıyelık bır mp3 dosyasını wave yaptım ve loop olarak atmaya calıstım alet parcayı gordu caldı ancak load dedıgımde hata verdı bılgın var ıse ne ala beklerım saygılar
KeyfiMuzik.Net - Müzisyen ForumlarıPIANIST & REMIX ARRENGERTaner SARIYERgsm: 0543 266 5666BÜTÜN DEMOLARIM İCİNTIKLAYIN
bilgilerin için çoksaolabi
teşekürler