Uğur merhaba PRESONUS BlueTube DP V2 önerirmisin, yada Tube MP/C veya bu fiyatlara (400 - 600 TL) bana önerebileceğin bir preamp varmıdır. Art Pro Mpa yada spl goldmike şu an için beni aşar.
Uğur merhaba PRESONUS BlueTube DP V2 önerirmisin, yada Tube MP/C veya bu fiyatlara (400 - 600 TL) bana önerebileceğin bir preamp varmıdır. Art Pro Mpa yada spl goldmike şu an için beni aşar.
Hocam o preamp'ı bi hafta falan kullanıp compel'e iade ettim, içindeki lamba çok dandik, seste düşük lamba karışımlarında dahi bi distorsion var, o fiyatlarda vtb1'i tek geçerim, forumda dün satışa koymuştu bi arkadaş, mobil kayıtlarda ve DI Box isteyen bass gitar kayıtlarında kullanmak için ben aldım. dolar çıkalı baya bi pahalanmış, şu an 500-600 civarında ama ikinci el 300-350 arasına bulunabiliyor. o fiyata vtb1'den iyisi yok bence, ona şimdi ebay'den bi de JJ Tesla ECC803 lamba yapıştırdımmı tadından yenmez![]()
KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları
UAD Apollo8/Audient ID14/WarmAudio87/Rode NT5 St./Dynaudio BM6a/NS10mStd/Logic Pro X/StudioOne
Sadece saz kayıtları alacaksan uğur hocamın rode nt5 ile ilgili görüşleri cok olumlu,gayet guzel olduğunu söylüyordu saz için. Bir nt5 pair alirsan pişman etmez gibi.Yanınada bir lambalı preamp eklerseniz ilerde çok iyi olabilir. Uğur hocamın bana ve foruma gerçekten çok faydası oldu, ona ne kadar teşekkür etsek azdır. Hakkını ödeyemeyiz valla Uğur hocam, sizin gibi bir insanla karşılaştığım için çok mutluyum, size minnettarım bir çok konuda. Samsunada gelirsem mutlaka yanınıza uğramak isterim,sizinde kütahya tarafına yolunuz düşerse mutlaka ama mutlaka haber bekliyorum![]()
Dostum rica ederim ne demek ya o kadar emeğimiz geçecek ne yaptıkki, işi bilen arkadaşlardan binbir nazla kibirle alamadığımız bilgileri deneme yanılma ile keşfedip paylaştık sadece. ben nt5'leri özellikle şelpe , kopuz gibi parlak karakterli bağlamalarda daha çok seviyorum, sesleri çok canlı ve açık kaydediyor nt5ler. ama bass karakterli bağlamalar için geniş diyaframla duble kayıt almak daha güzel oluyor. bunun için de neumann'lar oldukça güzel, onu da lambalı kaliteli bi preampla kullanırsanız harika olur.
KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları
UAD Apollo8/Audient ID14/WarmAudio87/Rode NT5 St./Dynaudio BM6a/NS10mStd/Logic Pro X/StudioOne
Ben konumlandırma olarak sap ve gövdenin birleştiği noktadan birazcık daha mızrap temas noktasına doğru , tel seviyesi hizasında, tam karşıdan dik açıyla duble almayı tercih ediyorum ama, sendeki gibi çapraz koyup, hele ki eşik tarafından ton hiç alamıyorum, o taraftan aldığım tonlar hep sert ve sevimsiz oluyo nedense.
KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları
UAD Apollo8/Audient ID14/WarmAudio87/Rode NT5 St./Dynaudio BM6a/NS10mStd/Logic Pro X/StudioOne
Doğrudur muhtemelen microfon farkı ve yapılan ayarlar ile orantılıdır ben tabiki malum c1 olduğundan ona göre konumlandırıyorum ve kulağıma gelen en doğal tonu yakalamaya çalışıyorum, ben kulaklık kulağımda yer belirliyorum hoşuma giden yerde 1. mono kanalı çalıyorum, diğerindede aynısını yapıp panlayınca ortaya çıkan ton a ayar yapıyorum. Az evvel bir denemede daha yaptım şimdi paylaşacağım eğer kulağa hoş gelirse tam olarak ayarları paylaşacağım.
- - - Güncellendi - - -
Kısa bir deneme daha senkron bozukluğu olabilir geç bir saat olduğundan fazla incelemeden çaldım.
Bence ikinci kaydın daha da güzel ve natural geliyor, C1'den maximum verim alma konulu bi başlık açsan yeridir dostumEq ayarları vs. paylaşmana gerek yok aslında, neticede kullandığın bağlamanın orjinal tonuna göre eq dengesini yeniden ayarlıyorsun. Burda önemli olan mikrofonun konumlandırma işlemi ve nasıl bir kayıt zincirinden geçirilip kaydedildiği. görsel öğe destekli paylaşırsan eminim çok faydalı olacak.
KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları
UAD Apollo8/Audient ID14/WarmAudio87/Rode NT5 St./Dynaudio BM6a/NS10mStd/Logic Pro X/StudioOne
Paylaşırım tabiki faydalı olcaksa en kısa zamanda.
- - - Güncellendi - - -
Arkadaşlar Behringer C1 ile yaptığım bağlama kaydının Mikrofon konumlarının fotoğraflarını paylaşıyorum umarım birilerinin işine yarar bilgi olur.
![]()
Dostum preamp ve ses kartını birbirine bağlarken hangi çıkışı ve girişi kullandın, şunun için soruyorum eğer xlr>xlr bağlantı yaptıysan ses kartının gain'i sıfır olmalı, çünkü bu balanslı bağlantı sistemi ve +6 ila +10db daha fazla gain gönderir. eğer balanssız çivi jack çıkışı ile preamptan çıkıp, ses kartına yine çivi jack ile girdiysen de ordaki şalter "line" konumunda olmalı, ınst konumu hi-z yani DI'dan çıkış aldığın elektro gitar-bass gitar gibi manyetikli enstrumanlar içindir, bu durumda ses kartının dahili preampları devre dışı kalmaz. line modunda da düşük bi gain alacağından preamp'tan yüklenme riskin var, o sebeple line kullanıyorsan, ses kartından %50 level açabilirsin.
konuyla ilgili de gerçekten paylaşımcı bi yaklaşım, görsel destekli olması da gayet fikir verici olmuş. benim sevdiğim konumlandırma da 1. fotoğraftakini biraz daha sap ve gövde birleşimi noktasına tam karşıdan dik bakacak şekilde kaydetmek, dediğim gibi o sağ tarafta teknenin bittiği noktadan orta köprüye doğru alınan tonlar nedense bana çok sert geliyo, ama orta telin tınısı da özellikle bu konumda belli oluyo değil miaklıma şöyle bir şey geldi bugün onu deneyebiliriz. sağ ve sol dubleyi sap-gövde birleşim noktasından, bir de ortaya (pansız-C ayarında) tekne bitiminden çalmak nasıl sonuç verir acaba.
KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları
UAD Apollo8/Audient ID14/WarmAudio87/Rode NT5 St./Dynaudio BM6a/NS10mStd/Logic Pro X/StudioOne
Uğur preamp ve ses kartı hakkındaki detayları eve döndüğümde anlattıklarınla birlikte bakmam lazım ama şunu biliyorum preamp tan xlr ses kartınada çivi jak giriş yaptım o kabloyu önerdi ve verdiler ses kartı line 0 da idi kayıtta.
- - - Güncellendi - - -
Uğur ayrıca bu preamp'ın türkçe kaynağına ulaşamadım anlayabildiğim kadarı ile kullanmaya çalıştım, biliyorsun daha yeni aldım inşallah teknik bilgiler doğrultusunda daha verimli kullanmayı öğrenecez. Bu arada ben NT1 yerine sa x1 600 tl bir mikrofon var onu almayı planlıyorum karşılaştırmalarda süper izlenim bıraktı bende.