Dipses'in cubase'le falan alakası yok, dipses fiziksel bir olay, elektrik akımına bulaşan parazit gibi düşünebilirsiniz. Denemeniz gereken bazı noktalar var, bunları yapınca tekrar yazın lütfen;

1-Mikrofonu ses kartınızın "1" nolu girişine 3 kanallı kablo ile (köprü atılmamış orjinal 3 pin xlr kablo olmak zorunda, soketleri açıp mutlaka kontrol edin kablo içinden 3 adet ince kablo geçmesi lazım) takın. Ses kartınızdaki Mic/Line Düğmesini "Mic" konumuna getirdikten sonra phantom power güç düğmesini aktifleştirin, daha sonra 1. kanalın input seviyesini arttırın. Bu şekilde sorunsuz çalışması lazım. Eğer mikrofonun normal ses seviyesi yüksek ama hafif bir dip gürültü varsa kablonuz ve mikrofonunuz sağlamdır.

2-Binadaki herhangi bir elektronik eşya prizlerden bütün akım ağına parazit bulaştırır. Arka odada çalışan klima öbür uçtaki bilgisayarın anakartından usb girişleri vasıtası ile ses kartınıza-hoparlörünüze dip ses ulaştırabilir. Sorunun bu olup olmadığını anlamak için ise bilgisayarınızı bağladığınız duvardaki topraklı prizin sarı-yeşil renkli toprak kablosunu prizden ayırın, bu zor ve riskli gelirse duvar prizine taktığınız 3 lü prizin ucundaki parlak kenar kısımları bantlayın. Bu şekilde taktığınızda dipses giderse binanızın topraklamasında problem var demektir.