Kendi home stüdyom için akg c 214 ve tc elektronık desktop 6 ses kartını düşünüyorum vokal kayıtlarında kullanıyorum düşüncelereniz neler sizce uyumlularmı
Kendi home stüdyom için akg c 214 ve tc elektronık desktop 6 ses kartını düşünüyorum vokal kayıtlarında kullanıyorum düşüncelereniz neler sizce uyumlularmı
Akg c214'ü bir süre kullandım, biraz parlak karakterli, açık bir soundu var. vokal için güzel sonuçlar verir, alt frekansları da oldukça güçlü kaydediyor. ama bütçe iyiyse almışken c414'ü zorlayın derim, sonuçta hi-end bir Mikrofon ve daha geniş bir kullanım alanı var, her türlü vokale ve enstrumana kullanabilirsiniz.
ses kartı olarak TC Electronic ürünleri ile ilgiliyseniz, firewire bağlantı sisteminiz mevcutsa almışken impact twin'i zorlayın derim, hem preamp hem de converter olarak konnekt6'da daha üst sınıf bir cihazdır.
KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları
UAD Apollo8/Audient ID14/WarmAudio87/Rode NT5 St./Dynaudio BM6a/NS10mStd/Logic Pro X/StudioOne
Emin olun bütçem yetse bende c414 ve ımpact twin alıcaktım ama daha yeni kuruyorum home stüdyomu şimdilik bu 2 sini alıcam geri kalanları zamanla tamamlıycam buna bile paramı zor toparladım malumunuz dolarda arttı ama bu 2 side ev stüdyom için gayet beni tatmin edeceğiini düşünüyorum çünkü akg nin ses karakterini beğeniyorum youtubeda baya bi karşılaştırmalarını izledim peki bunların üzerine ne eklemeliyim sizce vokal kaydı için kullanıcam ayrıyaten bir preamp alıyımmı mixer mutlak gerekir mi bu arada kayıt alcağım ortam odam ama yalıtım için akustik panel alcam Mikrofon karşısında olan var ya. teşekkürler ilginiz için mutlu oldum
Dostum dediğim gibi c214 güzel fakat biraz tizleri belirgindir, sibiliant (s,ç,z gibi harflerin belirgin duyulması) riski olabilir, 414'ün de xls modeli flat o nedenle benim favorim. sadece vokal kaydedeceksen, iki kanal kullanmayacaksan konnekt6 işini görür, güzel karttır, firewire biraz hassas bir bağlantıdır. dikkat etmende yarar var, mesela kullanım esnasında firewire kablonun temassızlık yapması veya yuvasından oynaması ses kartını yakabiliyor. bilgisayarın masaüstü pc ise TI Chipset'li firewire kart kullanmanı tvsiye ederim, Apple-Mac ise zaten TI ve sorunsuz kullanabilirsin. Bu arada mac kullanıyorsan ikinci el apogee duet 1 firewire bakabilirsin, çok baba bir karttır, ilginç bir şekilde ikinci elleri 600-700e denk geliyor bazen, o paraya m-audio'nun oyuncaklarını satıyor firmalar![]()
KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları
UAD Apollo8/Audient ID14/WarmAudio87/Rode NT5 St./Dynaudio BM6a/NS10mStd/Logic Pro X/StudioOne