Güzel yazı olmuş, eline sağlık.

Aslında ses örneklemeleri ile yapmak lazım bu işi, mesela bir şarkının 5-10 saniyelik kısmının kompreslenmiş ve kompreslenmemiş hallerini asabiliriz. Aradaki farkı anlamak adına.

Not: KM puanı verdim
Merhaba, konunun emeğine saygımız sonsuzdur.
Genelde ben bu tür konuların hepsine karşıyım'dır amacını aşan bir konu kitlesi mevcut, forumda sürekli didinen arkadaşları'da yanlış yönlere saptırmak istemedim.
Yani sizin verdiğiniz, kattığınız, bilgiler tabiki önem taşıyan kuralar kavramında yada denenmiş bir, bilgidir. Lakin bunu forumda yapan bu işlemi senin elindeki ekipmanlarlam'ı yapmakta yoksa, bu işlem ve söz konusu bilgileri, kendince bu bilgileri göremeyecek yada duyum ile diyelim, algılayamayacak ekipmanlarlamı yapmakta. Önemli olan şey bu olsa gerek, yani sizin kattığınız bilgiler bunu öğrenmeye çalışan, arkadaşlara nekadar yararlı, nekadar zararlı, yapmak istediğiniz şey burada amacından çıkmış oluyor. Bence doğrusu bilgiyi doğru kanaldan direk sahibine ulaştırmaktır, yapmak kolay olsai'di bunu herkez yapabilirdi, bu konunun temelin'de zaten bir yanlış, ve bir doğrunun nelere yol açabileceği öğretilmektedir. En azından şöyle basitleştirmek gerekirse, müziğin doğa denilen kavranlarını öğrenmelidir her programcı, diye bilmeliki örn; Tını'' Bir cismin titreşiminden çıkan sesi, başka nitelikteki bir cisimden aynı yükseklikte olarak çıkan sesten ayırt ettiren özellik '' Örneğin fiziğin müzikle pek kavramı yok derler ama yanlıştır, yani temelden inerek yukarı doğru çıkarsak ve yine doğru yerden doğru şekilde başlarsak buna birçok örnekleme verebiliriz, ki diyeceğim şudur, zamanınızı sadece bunlara ayırarak basitleştirme yoluna giremezsiniz ancak kendinizi dahada bir çıkmaza sokmuş olursunz...