Tavsiyeler için teşekkürler. Her birinize ayrı ayrı cevap yazmaktansa şöyle bir şey söyleyeyim size. Hatta ben size yaptığım bir kayıtı atayım, siz bana tavsiyeler verin

Mesela şu kayıtı evimde yaptım Reaper ile. Superior Drummer 2 kullandım ve Studio Instruments'ın bass gitarını kullandım. Bunun dışında amplitube'un amfisini kullandım ve herhangi bir pedal kullanmadım.Akustik gitar ile kayıt yaptım. Asıl sormak istediğim ve bu konuyu açma sebebim ise şudur; gruplar ya da sanatçılar albüm yaparken vokallere bir çok oynamalar yapılıyor. Ses kaymaları, mikrofona gelen sesin taşması vs... bunun gibi şeyler düzeltiliyor. Bilmiyorum ya da ben öyle biliyorum. Bunu öğrenmek için soruyorum zaten Bir de şunu belirteyim, bir tek BReverb diye bir program kullandım oda eko versin diye. Yani vokale yaptığım tek oynama budur. Bunun dışında aşağıda vereceğim parçada başka ne yapabilirim, ne önerirsiniz?

Görkem - Bir (Mor ve Ötesi) - YouTube

Bu da yine amplitube'de chorus kullandığım ve yine akustik gitarımla kaydettiğim bir kayıt.Bunda Breverb programı dahi kullanmadım. Bass da kullanmadım.

Görkem - Nakba - YouTube

Değerli önerilerinizi bekliyorum, teşekkürler.