Home Studio Akustik Düzenleme

Mix - Mastering içinde Home Studio Akustik Düzenleme konusu, Arkadaşlar merhaba.. Stüdyoma akustik düzenleme yapmaya karar verdim ve hem forumda, hem de diğer site ve videolardan akustik düzenlemeler ile ilgili bilgi topluyorum. Karşılaştığım bazı videolarda kayıt odasının tamamen akustik ...

Sponsorlu Bağlantılar

Bu sayfada toplam 6 sonuçtan 1 ile 6 arası mesajlar gösteriliyor.

Konu: Home Studio Akustik Düzenleme


  1. #1
    degetthe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    degetthe isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Gold Üye

    Standart Home Studio Akustik Düzenleme

    Sponsorlu Bağlantılar


    Arkadaşlar merhaba..

    Stüdyoma akustik düzenleme yapmaya karar verdim ve hem forumda, hem de diğer site ve videolardan akustik düzenlemeler ile ilgili bilgi topluyorum. Karşılaştığım bazı videolarda kayıt odasının tamamen akustik paneller ile kaplandığını gördüm. Farklı videolarda ise hatta profesyonel kayıt stüdyolarının kayıt odalarında hiçbir düzenleme yokmuş gibi bir görüntü ile karşılaştım. Ancak düşüncem, görüntü kirliliğine yol açmamak için duvarlarda mutlaka gizli bir şekilde ve farklı bir yöntemle yalıtımının yapılmış olması gerektiği kanaatine vardım. Bunun da dışında ve son olarak, çoğu video ve görsel anlatımda, sadece odanın gerekli yerlerine akustik paneller diffuser ve bass traplar yerleştirildiğini gördüm.

    Bu konuda ciddi anlamda bilgili arkadaşlardan ricam şudur ki, home studio için gerekli ve en doğru akustik düzenleme nasıl yapılmalıdır.

    Yani ;

    1. Odanın tümünün kaplanması mı ? (ki bir videoda bu işlemin dinleme esnasında sesin doğallığını bozacağını duydum. Ancak, ayrı bir kayıt odamız olduğunu düşünürsek ve sadece kayıt odası için uygulanabilecek bir yöntem midir?)
    2. Sadece gerekli yerlere (sağ- sol - ön - arka - tavan - köşeler vs) akustik paneller yerleştirmek mi? (Sanıyorum bu da Mix ve Mastering odaları için geçerli bir yöntem)

    Sonuç olarak sorum, kayıt odası kaplanabilir, ancak mix ve Mastering dinleme odaları sadece gerekli yerlere panel yerleşimi ile mi düzenlenmelidir?

    Not: VST çok nadir kullanıyorum. Ayrı bir kayıt odam yok. Tek bir odada tüm akustik enstrümanları kendim kaydediyorum. Mix ve Mastering çalışmaları da haliyle aynı oda içerisinde oluyor.. Doğru olmadığını bilsem de her bir işlem (kayıt - mix - mastering) için ayrı bir oda ayıracak kadar büyük bir evim yok

    Biraz detaylı ve uzun bir soru oldu. Okuyup, vakit harcayıp ilgilenen herkese şimdiden teşekkür ederim..

  2. #2
    ugur86 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ugur86 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Premium Üye

    Standart Cevap: Home Studio Akustik Düzenleme

    Dostum odanın tümünü kaplarsan sağır ve hiç de iyi tınlamayan bir ortam oluşur, tamamen boş oda da yankı yapar. Uygun yerlere uygun paneller yerleştirerek daha doğal fakat kontrol edilebilir bir ortam kazanabilirsin. Sana youtube'daki Rode Rescue programını izleyip benzerlerini uygulamanı tavsiye ederim, adam aynayla falan panel yeri seçiyor
    rode rescue - YouTube
    KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları
    UAD Apollo8/Audient ID14/WarmAudio87/Rode NT5 St./Dynaudio BM6a/NS10mStd/Logic Pro X/StudioOne

  3. #3
    degetthe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    degetthe isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Gold Üye

    Standart Cevap: Home Studio Akustik Düzenleme

    İlgine teşekkür ederim..

    Ever Studio Rescue programının neredeyse tüm serisini seyrettim. Hatta yanılmıyorsam sizin de bu konuda detaylı bir paylaşımınız var.. Genel olarak dediğiniz gibi sadece gerekli yerlere panelleri yerleştirmek suretiyle yapılıyor.. Bu işlemin mix ve masteringde doğru duyuma ulaşmak için olduğunu kavradım.

    Ancak kafama takılan, sadece kayıt odasının tamamen kaplanması mix ve mastering için fayda mı sağlar. Çünkü ham ses, hiçbir yankılanma olmadan direk olarak kayda girmiş oluyor.

    Konu mix ve mastering olunca, dediğiniz gibi doğal sesi yakalayabilmek adına sadece gerekli yerlerin izole edilmesi çok mantıklı..

  4. #4
    sibiryali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sibiryali isimli Üye şimdilik offline konumundadır Stüdyo Bilgisi Kategori Yöneticisi

    Standart Cevap: Home Studio Akustik Düzenleme

    Bilgisayarın başına oturup aranje ve miksaj yaptığımız odaya akustik düzenleme yaparız ki, sebebi müziği tamamen doğru duymak içindir. Kayıt odasında ise akustik düzenlemeden ziyade, sıfır ''reverb'' ve sıfır '' yabancı ses'' için tam ses izolasyonu yapılır. Müzikte biz yankı tabirini kullanmıyoruz, çünkü ''reverb, delay ve echo'' olmak üzere 3 çeşit konu mevcut.
    KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları
    www.akustikkopek.com

    Son miks yapım projemiz http://www.keyfimuzik.net/proje-geli...z-k-mahli.html

  5. #5
    olley - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    olley isimli Üye şimdilik offline konumundadır Katılımcı Üye

    Standart Cevap: Home Studio Akustik Düzenleme

    rode rescue programında kullanılan paneller gördüğüm kadarıyla akustik düzenleme için.peki yalıtım için ne kullanmamız lazım?

  6. #6
    degetthe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    degetthe isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Gold Üye

    Standart Cevap: Home Studio Akustik Düzenleme

    Yürüttüğüm mantık doğruymuş o zaman.. Kayıt odasının tamamen kaplanması, mix ve mastering odalarının sadece akustik düzenleme ile dizayn edilmesi gerekiyormuş..

    Teşekkür ederim ilgilendiğin için..

    - - - Güncellendi - - -

    Evet. Rode Rescue programında kullanılan paneller akustik düzenleme için en basit yöntem olarak kullanılan materyaller. Elimde birkaç metre var şuan için. Ancak kendim için taş yününden daha sağlıklı paneller yapmayı planlıyorum.

    Ses yalıtımında kullanılan birkaç materyal var.. Ancak yine en çok kullanılanı ve olmazsa olmazı taş yünü. Duvarın önüne tahtalardan yeni bir duvar örüp, içini taş yünü ile doldurmak suretiyle yapılıyor. Yeni evime taşındığımda, evin stüdyo olacak odasına ilk yapacağım işlem olarak planlıyorum..


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

home studyo akustik, home stüdyo için akustik, ev studyosu icin akustik duzenleme
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. Home StudioHome Studio

    Arkadaşlar bir ay kadar önce fikir almak için konu açmıştım bu siteye. Şimdi kafamda tasarladığım ocakta alacağım stüdyoyu yazıyorum. Değerlendirir ve eksikleri söyler ya da değişiklik önerirseniz çok yardımcı olmuş olursunuz. Mikrofon: Rode NT1-A Ses Kartı : Tc Electronic Impact Twin Referans Monitör: M Audio - AV 40
  2. Home Studioyu odaya göre düzenlemeHome Studioyu odaya göre düzenleme

    Açabileceğim uygun bir başlık olmadığı için bende buraya açtım. Mod arkadaşlar uygun bir yere taşıyabilirler.. Merhabalar, yeni bir ev aldık müstakil 2 katlı bahçesinde yeni yapılmış yaklaşık 8 metrekare bir oda var. Tuğladan, tek oda bir yapı. Amacım bu odayı kendime studioya çevirmek. Studioyu en doğru şekilde konumlandırıp, daha sonra bazı akustik düzenlemeler yapmak istiyorum. Studionun yerleşimine göre hangi noktalara akustik panel...
  3. FL Studio akustik  mt  flp ..FL Studio akustik mt flp ..

    öylesine düzenleme ..
  4. Home StudioHome Studio

    Tekrar tekrar aynı tip bir konu açıyorum umarım bu topic altında kavga çıkmaz. Arkadaşlar 750 TL bütçem var. Rap vokal kayıdı alacağım. Bu bütçe içinde Ses kartı - Kondensatör Mikrofon - Kablolar - Pop filtre - Ayaklık v.s alacağım. Zamanla bu malzemelere yeni bir preamp referans monitörü vesaire ekleyeceğim. Yalıtımsız bir ortamda alacağım kayıdı. Bu yüzden kardeoitli bir mikrofon almak istiyorum. Şimdilik yalıtıma yatırım yapmayacağım. Evet...
  5. Home StudioHome Studio

    Merhabalar evde müzik ve kayıt yapabileceğim donanımlar aramaktayım bunlar için ne gerekli profesyonel ve uygun bişi fast track pro sadece yeterlimidir
Konu Puanlaması 5 üzerinden | Toplam : 0 kişi