Uğur bey 20000 Hz in üzeri bir şekilde akla mantığa uyabiliyor biryerde. Şuan karşımda duran ADAM ATX X-ART tweeter 60000 e kadar üretebiliyor.
Hertz diyor arkadaş desibel demiyor. Hertz ile konuşuyorsa bunun karşılığında konumuz frekans oluyor.
8-12 Hz i günümüz teknolojisinde üreten bir speaker var mı bilmiyorum... Buarada üretmek de problem değil 8 Hz DEMEK SANİYEDE Hoparlörün 8 tur hareketi demek, gözle görebileceğiniz yavaşlıkta ileri geri salınım... Elinizle salladığınız yelpazeden farkı ne acaba :P (şaka yapıyorum tabi ki !) tabi farkı var höeee diye atlayacak nöbetçi arkadaşlar var bu forumda daha önce gördük

Daha önce tersten kaydedilmiş mesajlar vs.. duyduk bilinç altı mesajı konusu ile ilgili, hadi onlar duyduğumuz ama algımızdan kaçan şeyler, üzerinde tartışılabilir.
Burada ÜRETİLMEYEN dolayısıyla da VAR OLMAYAN birşeyden etkilenmeyi, etkilemeyi beklemek sözkonusu. Ne kadar akla yatıyor ?
Hocam teknik olarak dediğiniz gibi 20-30 hz'in altına inebilen monitör benim de bildiğim kadarıyla yok, konu bilimsel bir merak-araştırma konusu olunca kafadan ön yargı ile imkansız deyip kestirip atmayı prensip olarak sevmediğimden "acaba" diye yaklaşıyorum