Ses Toplulukları

Müzik Makaleleri içinde Ses Toplulukları konusu, Pop müzik toplulukları , pop müzik eserlerini seslendirmek üzere oluşturulan topluluklardır. Pop müzik topluluklarında her türlü vurmalı, nefesli, telli, elektronik çalgılar kullanılabilir. Org, gitar, saksofon, timpani en çok kullanılan çalgılardır. ...

Sponsorlu Bağlantılar

Bu sayfada toplam 5 sonuçtan 1 ile 5 arası mesajlar gösteriliyor.

Konu: Ses Toplulukları


  1. #1
    admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    admin isimli Üye şimdilik offline konumundadır Her şeyde biraz sen varsın..

    Ses Toplulukları

    Sponsorlu Bağlantılar


    Pop müzik toplulukları, pop müzik eserlerini seslendirmek üzere oluşturulan topluluklardır. Pop müzik topluluklarında her türlü vurmalı, nefesli, telli, elektronik çalgılar kullanılabilir. Org, gitar, saksofon, timpani en çok kullanılan çalgılardır.
    Caz müziği toplulukları, caz müziklerini seslendirmek üzere oluşturulan topluluklardır. Caz müzik topluklarında genelde saksofon, trompet, klarnet, trombon, piyano, kontrbas, gitar gibi çalgılar kullanılır. İnsan sesi ön plandadır. Bestelenmiş şekliyle seslendirilmiş olmasının yanı sıra genellikle doğaçlama olarak çalınması en büyük özelliğidir.
    Oda Müziği Toplulukları, klasik batı müziği türlerini seslendirmek üzere oluşturulan topluluklardır. Bu topluluklar en az iki, en çok on çalgı ile oluşturulur. Oda müziği topluluğundan bazıları şöyle sıralanabilir:
    • İkili (düo): Keman-piyano, obua-flüt, gibi bir ezgi ve bir eşlik çalgısıyla oluşturulur.
    • Üçlü (trio): Keman-viyola, viyolonsel vb. çalgılar oluşturulur.
    • Dörtlü (kuartet): İki keman, viyola, viyolonsel, vb. çalgılarla oluşturulur. Bu toplulukları yaylı çalgılar dörtlüsü de denir.
    Ayrıca beşli (kentet), altılı (sextet), yedili (septet), sekizli (oktet), dokuzlu (nontet) gibi çalgı toplulukları da vardır.

  2. #2
    a.lp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    a.lp isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye

    Standart Cevap: Ses Toplulukları

    sağol çok güzel bir site
    ama benim
    ödevim
    ses toplulukları ile ilgili sesler

  3. #3

    Standart

    çalgı ve ses topluluklarını arıyorum

    ben bulamadım

    Çalgı ve ses en büyük uyuşumdur müzikte;her çalgı kendine has özellikte bir sese sahiptir.Kendi aralarında gruplara ayrılırlar.Vurmalı,üflemeli,yaylı ve ritimli sazlar olmak üzere ayrı ayrı kollardadırlar.Aslında her biri çekirdek bir aileyi oluştururlar.(anne,baba ve çoçuklar) Müzikte kullandığımız enstrumanların hepsinde bir ahenk vardır.

  4. #4
    SAMARRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    SAMARRA isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye

    Standart

    ooooooy çok karşık bir site

    biri bana yardım etsin lütfen

  5. #5
    admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    admin isimli Üye şimdilik offline konumundadır Her şeyde biraz sen varsın..

    Standart Cevap: Ses Toplulukları

    Forum kurallarını okuyarak başlayabilirsiniz işe. Ard arda mesaj yazmayın.


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

ses toplulukları, insan ses toplulukları, ses topluluğu, ses toplulukları ve özellikleri, insan sesi ile müzik yapan topluluklar, insan sesi ve ses toplulukları, topluluk sesi, insan ve ses toplulukları, insan ses toplulukları nelerdir, çok sesli müzik çalgı toplulukları dinle, topluluk sesleri, çalgi ve ses topluluklari müziğini indir, müzikte ses toplulukları, insan ses ve ses toplulukları, cevap ses toplulukları
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. Çalgı ve Ses TopluluklarıÇalgı ve Ses Toplulukları

    Pop müzik toplulukları, pop müzik eserlerini seslendirmek üzere oluşturulan topluluklardır. Pop müzik topluluklarında her türlü vurmalı, nefesli, telli, elektronik çalgılar kullanılabilir. Org, gitar, saksofon, timpani en çok kullanılan çalgılardır. Caz müziği toplulukları, caz müziklerini seslendirmek üzere oluşturulan topluluklardır. Caz müzik topluklarında genelde saksofon, trompet, klarnet, trombon, piyano, kontrbas, gitar gibi çalgılar...
Konu Puanlaması 5 üzerinden 5,00 | Toplam : 1 kişi