Albüm yapılırken hangi şarkının öne çıkacağına nasıl karar verilir?

Müzik Makaleleri içinde Albüm yapılırken hangi şarkının öne çıkacağına nasıl karar verilir? konusu, Albüm yapılırken hangi şarkının öne çıkacağına nasıl karar verilir? Albüm yapılırken hangi şarkının öne çıkacağına nasıl karar verilir? Şarkı ve türkü icrasında yani yorumunda daha çok onu en iyi icra ...

Sponsorlu Bağlantılar

Bu sayfada toplam 2 sonuçtan 1 ile 2 arası mesajlar gösteriliyor.
Beğeni Listesi1Beğeni
  • 1 Yazan : admin

Konu: Albüm yapılırken hangi şarkının öne çıkacağına nasıl karar verilir?


  1. #1
    admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    admin isimli Üye şimdilik offline konumundadır Her şeyde biraz sen varsın..

    Albüm yapılırken hangi şarkının öne çıkacağına nasıl karar verilir?

    Sponsorlu Bağlantılar


    Albüm yapılırken hangi şarkının öne çıkacağına nasıl karar verilir?



    Albüm yapılırken hangi şarkının öne çıkacağına nasıl karar verilir?

    Şarkı ve türkü icrasında yani yorumunda daha çok onu en iyi icra etme duygu ve anlayışı öne çıkar, bu duygu ile dinleyenlere sunulurdu. Bu sunuş, hem icra edeni hem de dinleyenleri mutlu ederdi. Bu icraattan beklenen ise genellikle manevi haz ve keyif olurdu. Yani şöyle de diyebiliriz; sanat icrası daha çok onu en iyi icra ederek dinleyicilere ulaştırmak için yapılırdı.

    Artık, diğer sanat türleri gibi şarkı ya da türkü icrası da bir sektörel algı içinde telakki edildiğinden doğal olarak sadece dinleyiciye beğendirme değil değişik faktörler de konu içinde önemli rol oynamaya başlamıştır. Eskiden, yapılan albümlerde beğeniye çıkarılan ürünlerin neredeyse tümü başlı başına HİT parçalarken, şimdilerde yapılan albümler de bir yada iki adet toplam albümün içine serpiştirilerek o hit parça vasıtasıyla albümün tümünün satışı sağlanmaya çalışılır oldu.

    Madem ki artık, olaya müzik sektörü olarak bakılıyor ve öyle değerlendiriliyor, o zaman doğaldır ki albüm içindeki en iyi diye düşünülen parça farklı yol ve yöntemlerle öne çıkarılıp albümün tümünün satışı sağlanacaktır. Bu öne çıkarmada da değişik etkenler söz konusudur.

    Öncelikle Albüm hangi yaş gurubuna hitap etmektedir?, Bu albüm senenin hangi mevsimin de piyasaya çıkarılmaktadır?, Albüm klasik bir duruş mu sergilemekte yoksa sezonluk mu tasarlanmıştır?. İşte tüm bunlar, yani yer-zaman-mekan ve içerik hesapları albümdeki hangi şarkının öne çıkarılıp çıkarılmayacağını belirleyen ana unsurlardır.

    Yapılan albüm eğer yaz sezonunda piyasaya sunulacak ise, burada öne çıkarılacak parça doğal olarak hareketli parça olacaktır ve ona uygun bir de klip çekilecektir. Dedik ya sektörde sadece kulağa değil, aynı zamanda görsel olarak da sunum gereksinimi vardır. Örneğin öğrenci yaş gurubuna hitap eden bir albüm ise, özellikle okulların tatil zamanına denk getirilerek ve o yaş grubuna uygun olacak şekilde parça öne çıkarılacaktır.

    Kısacası Albüm yapılırken hangi şarkının öne çıkacağına nasıl karar verilir? makalemizi şöyle noktalamakta fayda var; artık bu alanı bir sektör olarak görüyorsak, çıkarılacak albümde yer alan parçalardan hangisinin öne çıkarılmasının gerektiği, sosyal psikoloji ve medyanın, gerek parça gerekse de icra eden sanatçı hakkındaki yarattığı algı hesaba katılarak belirlenmeli ve emeklerin karşılığı alınmalıdır.

    Müziğin insan üzerindeki etkileri makalesi de ilginizi çekebilir.

    Kaynak: Keyfi Müzik
    Sharing bunu beğendi.

  2. #2
    _the_MiX_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    _the_MiX_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır Katılımcı Üye

    Standart Cevap: Albüm yapılırken hangi şarkının öne çıkacağına nasıl karar verilir?

    Genelde albümün adında bir parça yapılır ve o parçada albümün özeti geçilir. Bende The End Call diye bir albüm yapmıştım ve End Call adında da bir parçam vardı albümde.


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

müzik albümü nasıl yapılır, müzik albümü örnekleri, nasıl albüm çıkarılır, müzik albümü nasıl hazırlanır, klavyede hangi karar ses ile çalmalıyız, muzik albumu hazirlama, album hangi siteden indirilir, 1 türkü albümü nasıl, albüm nasıl çıkarılır, çalan şarkının sadece müziğini nasıl alabiliriz, albüm müzik çıkarma dinliyicelere nasıl sunulur, müzikler hangi sitede yapılır, internetten müzik albümü nasıl sunulur, sanatcilara sarkilar nasil verilir, eksik şarkısının sadece müziği
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. klavyede hangi karar ses ile çalmalıyızklavyede hangi karar ses ile çalmalıyız

    arkadaşlar size bir soru soracağım klavyede hangi karar ses ile çalmalıyız.ben mi karar çalıyorum ama acaba yanlışmı yapıyorum sizce.izlediğim videolarda genelde re karar çalan çok.neden re karar.aralarındaki farklar ne.mi karardan çalan birisiyle re karardan çalan birisi farklı performanslar gösterebilirmi.batı çalan yada türk müziği çalan bu kararlardan hangisini seçmelidir.böyle bir ayrım varmıdır.yardımlarınızı bekliyorum.
  2. Bu melodi hangi şarkının?Bu melodi hangi şarkının?

    s.a FERMAN - Kolaysa Gül Karam 2013 - YouTube bunun orjinal melodisi ne acaba?
  3. Bir şarkının beatını almak nasılBir şarkının beatını almak nasıl

    ARKADAŞLAR BEN UZUN ZAMANDIR RAP LE URAŞIYORUM beatını beğendiğim bi şarkı var 3 tane ama aradım bulamadım yanlış anlamayın sözü deil beatı adobe audion da yapamadım da yardımcı olurmusunuz
  4. Bir şarkının melodisini nasıl yazarım?Bir şarkının melodisini nasıl yazarım?

    bir sarkının melodisini yazabilmem icin nelere ihtiyacım var ? midi klavye falan diyeceksiniz o kadarını biliyorum. hangi programla neyi nasıl kullanarak yapabilirim ? Örneğin ; İlkan günüc ; Tarkan - Aşk gitti bizden (ilkanGünüç mix Tanıtım) by ilkan Günüç on SoundCloud - Create, record and share your sounds for free Halil Sezai - Olsun (ilkanGünüç Extended Version) by ilkan Günüç on SoundCloud - Create, record and share your sounds...
  5. Nasıl öldüreceğine karar veriyor.Nasıl öldüreceğine karar veriyor.

    İnsanları yok etmek için sadece 10 yılları kaldı. Devami...
Konu Puanlaması 5 üzerinden 5,00 | Toplam : 1 kişi