Ebru Yaşar Kimdir? Ebru Yaşar Biyografisi
-ebru-yasar-kimdir-biyografisi.jpg
EBRU YAŞAR (1978 - )

Ebru Yaşar 8 Ağustos 1978 yılında dünyaya geldi. Müzik kariyerine arabesk-pop dalında başlamış olan sanatçı çağa ayak uydurarak pop müziğe yönelmiş ve günümüzde de pop müzik alanında başarılı albümler çıkarmaya devam etmektedir.

Ebru Yaşar ismi insanların kulağına ve hafızasına ilk olarak İbrahim Tatlıses'in desteği ile ortaya çıkmış olan bir ses olarak yer etmiştir. Ancak bununla birlikte ilk albümü olan "Bu Sahilde" adlı albümü İbrahim Tatlıses ile tanışmasından yaklaşık 4 yıl önce 1995 yılında Burhan Çaçan'ın müzik şirketinden piyasaya çıkmıştır. Bu albümdeki ilk klibini aynı zamanda albümün adını taşıyan Bu Sahilde adlı şarkıya çekilmiştir. Daha sonra albümdeki bir diğer şarkı olan Vurulur Düşlerim adlı şarkıyı ikinci klip çekilmiştir.

İlerleyen yıllarda İbrahim Tatlıses'in sahibi olduğu müzik şirketi olan idobay bandrollü "Seni Anan Benim İçin Doğurmuş" isimli albümü yine İbrahim Tatlıses'in yardımı ile piyasaya çıktı. Aslına bakılırsa Ebru Yaşar'ın insanlar tarafından tanınması ve müzik piyasasında yer etmesi de albümden öte bu şarkı ile olmuştur. Şarkı Türkiye genelinde çok büyük bir ilgi gördü. Öyle ki; albüm çıktığı sene 1 milyonun üzerinde satarak büyük bir başarı elde etmiştir. Yılın en çok satan albümü olmayı da başarmıştır aynı zamanda. Aynı dönemde Ebru Yaşar ile İbrahim Tatlıses arasında yoğun bir şekilde aşk dedikoduları ortaya atılmıştı. İkilinin birlikte olduğuna dair haberler büyük bir hızla yayılmıştı. Ancak iki sanatçı da bu iddaları her zaman yalanladı ve samimi bir dostlukları olduğunu açıkladılar.

Bu albümden 4 yıl sonra takvimler 2003 yılının Mayıs ayını gösterirken Ebru Yaşar "Aşkımız Buraya Kadar" adlı albümünü piyasaya sürdü. Bu albümde yer alan Aşkımız Buraya Kadar, Yeminim Var ve O Değil isimli şarkılar dönemin hiti olmayı başarmıştı.

Sanatçı daha sonra 2006 yılında Yeşillenirim adını taşıyan bir albüm çıkardı ve bu şarkı da o sene hit olmayı başarmış şarkılardandı. Daha sonra İsmail Yk ile birlikte bir düet şarkısı olan Seviyorum seni isimli şarkı piyasaya çıktı. Sanatçı bundan sonra albüm hazırlıklarına başladı. Başarılı bir müzik kariyerine sahip olan sanatçı 24 Haziran 2011 yılında "Delidir" isimli albümü raflardaki yerini almıştır. Delidir isimli şarkıyı Ebru Yaşar, Türkçe, Kürtçe ve Arapça olmak üzere üç farklı dilde yorumlamıştır.

Kaynak: Keyfi Müzik