Soner Sarıkabadayı Kimdir? Soner Sarıkabadayı Biyografisi
-soner-sarikabadayi-kimdir-biyografisi.jpg
SONER SARIKABADAYI (1978 - )

Soner Sarıkabadayı, 8 Aralık 1978 yılında Kahramanmaraş'ta dünyaya gelmiştir. Sarıkabadayı'nın, Perihan ve Zafer isimli iki kardeşi bulunmaktadır. Dört yaşına kadar doğmuş olduğu Kahramanmaraş'ta yaşamış, daha sonra ailesi ile birlikte Mersin'e yerleşmiştir. İlkokuldan liseye kadar eğitimini Mersin'de tamamlamıştır. Üniversite için ise İstanbul'a gitmiştir. İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi'nde İktisat Bölümü'nü kazanan Soner Sarıkabadayı, okulun yanında müziğe olan ilgisinden dolayı klasik gitar dersleri almaya başlamıştır.

Soner Sarıkabadayı, 2008 yılında sınava girer ve Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Klasik Gitar Bölümü'nü kazanır. Yıl içerisinde ise bu bölümden mezun olma başarısı gösterir. İlk albümü olan "Kara"yı 2001 yılında çıkartmış, ancak istenilen başarı elde edilememiştir. 2009 yılında çıkarmış olduğu "Buz" adlı albüm ise sanatçının iyi bir çıkış yapmasını sağlamıştır. Bu albüm ile büyük başarı elde eden Soner Sarıkabadayı; basamakları artık daha hızlı bir şekilde çıkmaya başlamıştır.

2010 yılında çıkarmış olduğu "Pas" ve "Sadem" albümleri de popülerliğini perçinlemiş ve Türk Pop Müziği'nin sevilen yüzü haline gelmesini sağlamıştır. Bir çok popüler şarkının yazarı da olan Soner Sarıkabadayı, büyük sanatçılara vermiş olduğu besteler ile de adından söz ettirmiştir.

Soner Sarıkabadayı'nın albümleri ise şunlardır;

Kara (Çözüm)2001
Buz 2009
Pas 2010
Sadem 2010
Seveni Arıyorum 2011
İtiraz 2011
Tuzlu Su 2011

Kaynak: Keyfi Müzik